Vizitator morosanu22 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Ce adeziv se foloseste la bobinarea difuzoarelor? am inteles ca ar trebui un adeziv care, atunci cand se intareste tre sa fie ca betonu. Personal fac teste pe 2 difuri de 25 cm, unul dintre ele l-am rebobinat si am lipit bobina cu lac, am copto (pe un bec de 100w , cam juma de ora) . Dupa ce am facut difu la loc , i-am facut proba, se auzea bine chiar, dar bobina nu a rezistat mai mult de 3 min si s-a destramat. Link spre comentariu
Murcielad Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 epoxy bison ! nu din ala 5 min ... ci din ala de sta o zii sa se intareasca ...merge cel mai bine cel transparent .sunt 2 seringi deci este bicomponent se amesteca si daca il incalzesti se intareste mai repede ... Link spre comentariu
Vizitator morosanu22 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 multumesc pentru raspuns , voi incerca cu ce mi-ati recomandat. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Pe vremuri foloseam nitrolac. Aveam un suport suspendat deasupra unui resou din ala mic, cu diametrul de 10cm si o lasam vreo 2...3 ore deasupra lui sa se usuce. Difuzorul il asamblam dupa vreo doua zile. Link spre comentariu
Vizitator attyx Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 @morosanu22 Eu am rebobinat foarte multe difuzoare de toate tipurile (inalte medii bass) am folosit de fiecare data lac de parchet destul de diluat ca sa poata fi intins usor si sa nu ramana strat gros pe bobina si a functionat chiar foarte bine.Cand bobinezi un difuzor trebuie sa il faci in asa fel incat sa il mai poti repara ,daca se mai arde cu lac se poate dar daca pui adezivi care nu o sa mai poti sa il cureti de pe CB(cilindru-bobina)atunci este mai grav.Foarte rar mi s-a intamplat sa sara bobina care am facut-o din 100 au sarit 2-3 maxim.Lacul se mai pune si intre spire si intre straturi nu numai la sfarsit pe bobina.Succes. Link spre comentariu
Vizitator morosanu22 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 attyx: am pus lac si intre spire , am facut in asa fel in cat fiecare spira sa calce pe lac. Bobina avea doua straturi si cred ca iesise chiar ff bine dupa rebobinare ,dar am observat o mica neregula la capatul bobinei, acolo unde am trecut la urmatorul strat s-a slabit putin sarma ( s-a intercalat) . O sa mai incerc odata cu lac si sa incerc sa fac in asa fel incat sa strang mai bine si mai aranjat sarma. Si... dupa cum am spus fac doar teste momentat. Oricum multumesc pt sfaturi! Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Lacul de parchet este bun pentru imbinarea peretilor unei incinte acustice? Merge folosit si fara intaritor? Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 pentru imbinarea peretilor unei incinte acusticePentru acest lucru foloseste aracet de calitate, nediluat. Link spre comentariu
Vizitator tip Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Ce adeziv se foloseste la bobinarea difuzoarelor? am inteles ca ar trebui un adeziv care, atunci cand se intareste tre sa fie ca betonu. Personal fac teste pe 2 difuri de 25 cm, unul dintre ele l-am rebobinat si am lipit bobina cu lac, am copto (pe un bec de 100w , cam juma de ora) . Dupa ce am facut difu la loc , i-am facut proba, se auzea bine chiar, dar bobina nu a rezistat mai mult de 3 min si s-a destramat. foloseste cu incredere doar nitrolac (se gaseste foarte usor ) Cat despre executia bobinajului aplica un strat de lac circa 6-10 spire si bobineaza dupa care repeta operatia pana la final.sa nu uit cand treci la stratul doi vei proceda la fel ca la inceput iar la final mai aplici un strat pe toata bobina.ideal si corect este sa aplici o strangere a litei pe suport destul de mare pt a fii foarte compacta ca altfel degeaba muncesti iar lacul care spui ca l-ai dat intre spire UITA de el pt ca trebuie sa fie spira linga spira.din sute de difuzoare de la tw la bass chiar si de 800W nu am avut probleme,dar este o munca foarte migaloasa si care cere foarte multa atentie si PASIUNE. sper ca iti va fii de ajutor comentariul meu Link spre comentariu
edypro Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 o intrebare catre cei care bobineaza , daca bobinez un bas DUAL , o sa mai sune ca originalul ? adica , noua bobina va mai respecta specificatiile celei vechi ? intreb asta pentru ca mi s-a cerut un pret cam mare si ma gandesc ca mai bine investesc in doua difuzoare noi Link spre comentariu
Vizitator attyx Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 sincer eu de asta nu ma mai ocup de rebobonat si reparat difuzoare in general pentru ca nu mia merita......aproape ca lucrezi pe gratis.....sincer daca nu e diferenta mare atunci investeste in ceva nou... Link spre comentariu
edypro Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 sincer eu de asta nu ma mai ocup de rebobonat si reparat difuzoare in general pentru ca nu mia merita......aproape ca lucrezi pe gratis.....sincer daca nu e diferenta mare atunci investeste in ceva nou...nu m-ai inteles deloc , eu intrebam strict de calitatea lucrarii , nu contest priceperea nimanui , dar parca nu imi vine sa cred ca imi bobineaza cineva difuzorul (DUAL)cum l-au facut nemtii in 70 ...... Link spre comentariu
Vizitator attyx Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 se poate face si cine se pricepe o sa il faca... Link spre comentariu
Murcielad Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 cum l-au facut nemtii in 70 nu mai este ;) si nu din cauza bobinei .... ci a suspensiei care in timp nu mai este ce a fost ....in ziua de azi exista rasini mai bune pentru bobina decat acum 40 de ani si deci in principiu eu cred ca se poate sa reziste mai bine ca originalu Link spre comentariu
Vizitator Bartusadrian Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 salut oameni buni asi avea si eu o intrebare pt cei care se pricep,detin un difuzor care a fost rebobinat ( eu asa l-am luat), la volum incet se aude cu distorsiuni , iar daca apas pe el se aude ca freaca ...oare care e cauza ?sa fie descentrat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum