Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

Va salut! Detin un photo intrerupator PS4009 si doresc sa ma ajutati cu o schema de aplicatie pentru a actiona un releu de 12 volti. Va multumesc!

Asta este un optocuplor deschis in sensul ca poti optura ca lumina data de led sa ajunga pe fototranzistor.Fii mai explicit ce exact vrei sa faci de fapt.Vrei sa actionezi un releu de 12v cu o lsursa de lumina?sau ce anume?
Link spre comentariu

Va salut domnule DAN COD, eu vreau sa folosesc acest optocuplor deschis astfel: cand opturez lumina data de led sa ajunga la fototranzistor acest fototranzistor sa-mi comande un releu iar releul la randul lui sa-mi comande o alarma etc.

Link spre comentariu

Va salut domnule DAN COD, eu vreau sa folosesc acest optocuplor deschis astfel: cand opturez lumina data de led sa ajunga la fototranzistor acest fototranzistor sa-mi comande un releu iar releul la randul lui sa-mi comande o alarma etc.

Problema e simpla.Ledul din acest optocuplor il alimentezi atunci permanent din 12v(am zis 12V pentru ca daca releul este de 12v lucrezi cu aceasta tensiune peste tot) printr-o rezistenta de 6k8.Emitorul forotranzistorului il legi la masa iar colectorul in baza unui tranzistor care as comande bobina releului.tatonezi un pic sa polarizezi bine baza in asa fel incat cand e opturat sa deschida tranzistorul si sa iti aclanseze releul.e o treaba de 30 de minute maxim.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator cristinel79

La mecanica acestui pick-up se pricepe cineva? Mi-au sarit 2 lamele metalice de la mecanismul de miscare a bratului si nu mai stiu sa le pun la loc. Un manual de service pt partea mecanica exista? Eu nu am nicio documentatie la el.

Link spre comentariu
Vizitator crazyr0by

am si eu nevoie de schema electrica pt un numarator johnson pe 8 biti cu registre din seria 4000 cu frecventa mica 8 hz si frecventa mare 500khz daca ma poate ajuta careva , multumesc anticipat

Link spre comentariu
Vizitator crazyr0by

am si eu nevoie de schema electrica pt un numarator johnson pe 8 biti cu registre din seria 4000 cu frecventa mica 8 hz si frecventa mare 500khz daca ma poate ajuta careva , multumesc anticipat

si numaratorul sa aibe 8 leduri la iesire
Link spre comentariu

salut.am cautat pe forum niste scheme pentru un preamplificator de microfon si nu am gasit mai nimicdaca cineva are o schema rog sa mi-o dea si miemultumesc anticipat

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări