Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator VictorT

Salut!Am adaugat o schita facuta de mine in paint in care am copiat felul in care am legat eu 4 neoane de 18w la droserul de 2x36w.. primu droser pe care l-am ars(nu am mai facut poza la el ca l-am ars din neatentia mea, am pus lampa de control la L si N sa vad daca primeste curent si poc :d am atins ambele fire) a fost din cauza ca nu mergea deloc .... la schema asta atasata neonele albastre nu merg, dar celelalte merg asta e dilema mea ce pot sa fac sa le fac si pe celelalte sa mearga???...Pe schita nu am mai trecut dar legaturile dintre fire si neoane le-am facut cu rigleta.Mersi si pt ajutorul acordat de pana acu!

Link spre comentariu

primu droser pe care l-am ars, am pus lampa de control la L si N sa vad daca primeste curent si poc, am atins ambele fire

Nu vad de ce sa se fi ars din moment ce tu ai facut scurtcircuit pe firele de alimentare (L si N), deci montajul a ramas fara curent!

la schema asta atasata neonele albastre nu merg, dar celelalte merg

Daca ar functiona asa, atunci s-ar arde "droselul" din cauza unei sarccini duble decit cea nominala, prevazuta din proiectare/constructie!

Daca vrei sa functioneze, executa legaturile corect, asa cum este in prospect si respecta puterea lampilor indicata acolo!

Link spre comentariu

Mesajele de pe privat NU se scriu pe forum

Unde scrie asta? Acela era raspunsul userului in urma postarii mele!

Dar ce este subliniat cu albastru scrie in regulament ???

REGULAMENT

Pentru ca forumul sa umplut de multe gunoaie am sa las regulamentul ca anunt global si va rog sa il cititi, este bine de-l stiut.

Acest regulament intra in vigoare in momentul in care accesati Elforum.info!

- NU va inregistrati folosind drept nick denumirea unei pagini WEB sau a unei firme. Veti fi BANATI!

- In postarile voastre NU scrieti nume de firme si nici trimiteri spre firme, indiferent de domeniul de activitate !

- NU faceti reclama in posturile voastre. Nu toleram sub nicio forma reclama repetata a produselor comerciale sau a serviciilor fara acordul scris a unuia dintre administratorii saitului.

- postati STRICT la subiectul thread-ului

- NU atasati fisiere MARI si in general sa NU atasati fisiere decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata

- NU aduceti jigniri membrilor forumului (sub NICI O FORMA)

- NU postati INUTIL replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol", "thx"...etc.

- CAUTATI cu atentie (folosind functia SEARCH INAINTE de a deschide un subiect nou

- NU postati informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei!

- NU postati informatii ce ar putea incalca legile copyright-ului. (WAREZ , CRACKS , MP3 sau orice are drept de autor)

- NU abuzati de functia PM(Mesageria Privata).

- NU scrieti cu majuscule, caractere mari sau colorate decat atunci cand este necesar.

- In postarile voastre incercati sa scrieti CORECT Romaneste , limbajul de CHAT cu tz si alte prescurtari sunt strict interzise.

- Incercati sa AJUTATI colegii de forum daca puteti, daca nu abtineti-va. Lumea vine aici SI sa invete ceva. Daca un user primeste glume in loc de raspunsuri atunci cand intreaba ceva "simplu" cu siguranta ca nu va invata ceva...

- Completati cat mai corect campurile din profilul userului precum Location, Occupation ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti"...

- Cand creati un SUBIECT NOU incercati sa alegeti un subiect SCURT si cat mai CLAR, subiectele gen "AJUTOR!!!" sau "NU MERGE !" vor fi sterse imediat.

- Cand faceti un subiect la BAZAR scrieti clar in titlu ce vindeti sau cumparati !

- Este interzis ca userii sa aiba in semnatura un link spre o anumita pagina de internet, acest lucru se considera raclama.

- Necunoasterea regulamentului forumului nu va absolva de incalcarea regulilor!!!

- Proprietarul forumului nu poate fi tras la raspundere pentru continutul mesajelor, responsabilitatea revine exclusiv autorilor.

Moderatorii si administratorii sunt prezenti în forumul de discutii pentru a-l mentine în ordine si a preveni comportamentul rau si nedorit. Ei sunt aici pentru a va ajuta pe voi si întreaga comunitate. Trebuie sa acceptati imediat orice remarca sau corectie venita din partea unui moderator sau a unui administrator.

Daca un moderator sau un administrator v-a închis sau editat o postare sau o discutie care va apartine, fara sa fie evident de ce a facut modificarea, contactati moderatorul sau administratorul respectiv într-o maniera politicoasa, prin mesaj privat, solicitand clarificarea. Cu toate acestea, tineti minte ca este mai indicat sa recititi regulamentul înainte sa trimiteti mesajul persoanei care v-a moderat postarea, deoarece necunoasterea regulamentului în vigoare nu este o scuza.

Retineti ca echipele de asistenta (moderatorii si administratorii) sunt membri obisnuiti, ca voi, care îsi ofera sprijinul în timpul liber. Va rugam sa dati dovada de respect si de rabdare daca nu primiti un raspuns imediat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

În primul rînd, cumpără una gata făcută, în mod sigur îţi lipsesc cunoştinţele şi aparatura necesară pentru a o pune la punct. Să nu crezi că dacă o faci tu ieşi mai ieftin.

Link spre comentariu
Vizitator piulytza

Buna ziua ,atasez o imagine cu schema unui convertor de tensiune dc-dc pe care o am de facut la proiect.As dori daca se poate cineva cu mai multe cunostinte,sa faca o schema mai simpla pentru ca nu inteleg foarte bine cum sunt facute conexiunile.Am inceput sa lipesc pe o placa de test, din piese mai ales partea de alimentare cea din partea stanga de pe schema.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări