miron1947 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Apropo ce diametru trebuie să fie conductorul?Pana la 25mA, 0,1mm. Link spre comentariu
Vizitator sanpcsnd Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Am acest circuit si trebuie sa aflu sarcina RL.Din cate am inteles de la curs este o schema logica( cu 1 logic si 0 logic),dar trebuie sa spun si cum conduc tranzistoarele.Ma poate ajuta cineva? Va multumesc! Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 T1n si T1p formeaza un inversor. Ele comanda tranzistoarele T2 care formeaza un comutator bilateral. Daca la intrare se da "0" T1p e saturat, T1n e blocat, la iesirea inversorului e "1". Asadar, ambele tranzistoare T2 is blocate. Curentul prin Rl este nul. Daca la intrare se da "1" T1p e blocat, T1n e saturat, inversorul are "0" la iesire, tranzistoarele T2 is saturate. Acuma depinde de parametrii lui T2, ca n-ai dat nici o valoare si nu se poate calcula nimic. Link spre comentariu
andreiciment Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Nu va speriati...chestiile aste mi le zice tata zilnic Link spre comentariu
andreiciment Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 acele lanterne functioneaza cu baterii...acele componente care trebuie agitate sunt puse de forma... daca nu ma credeti puteti sa desfaceti una si sa vedeti cum functioneaza... Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Ceva poate fi in neregula cu aceste chinezarii!!Generatorul exista si functioneaza ,dar debiteaza pe baterii pastila (ca cele de la brichetele cu led) si nu pe un acumulator cum ar fi normal.Sau poate nu vorbim despre acelasi tip de lanterna .Daca te referi la cele cu bobina care trebuie agitate....cred ca ai dreptate . Link spre comentariu
andreiciment Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Pai eu ma refer la acel tip transparent la 2lei sau 1,5lei...care nici nu cred ca mai este pe piata...are o bobina si inca ceva dar sunt puse de forma... Link spre comentariu
iozsi Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Buna seara.Daca se poate as dori o schema cu releu care sa functioneze in felul urmator:releul sa fie actionat circa 10 min.,apoi circa 20 min.sa nu mai fie actionat.Daca se poate timpii sa se poata regla cateva minute.Multumesc. Robeert: mutat topic. Link spre comentariu
Vizitator ninja55 Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Buna. Sa va spun care sint problemele intinpinate: 1. Daca cineva imi poate spune care este diferenta dintre o rezistenta montata pe un led pe piciorul de "+",si care este diferenta dintre o rezistenta montata pe piciorul de "-". Am vazut scheme in care erau montate pe "+" si scheme in care erau montate pe "-". 2. Am o lanterna reincarcabila Amira cu bec H3 de 55W cu acumulator de 6V, 4Ah. Lumineaza foarte bine numai ca nu tine mai mult de 10 min. M-am gindit sa schimb becul cu 80 de leduri albe de 5mm. Nu stiu daca se poate, daca da,orce sugestie e bine venita,daca se poate si o schema mai pentru incepator. Va multumesc Toate cele bune. Robeert: mutat topic. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 1. La un circuit serie nu conteaza ordinea componentelor. Vorbim doar de frecvente joase,de curent continuu.2.Cauat caracteristiciel LED-urilor si fa un bilant de putere consumata. Vexi apoui in cat timp da gata cei 4Ah.Costul celor 80 LED-uri achisitionate separat cred ca depaseste bien un produs similar disponibil comercial. Recand peste munca, etc.LED-urile se alimenteaza cel mai bine in curent constant, cu circuite dedicate. Cele 80 vor veni puse in combinatii serie-paralel.Rezistenta se calculeaza in functie de nuamrul de LED-uri in serie si curentul ales pentru ele. Fiecare rezistenat va consuma si ea din puterea furnizata de baterie...Reflectorul lanternei actuale a fost calculat pentru o sursa de lumina punctiforma. Cu marea de LED-uri e un pic altfel.Daca ai nevioe de far ls-- asa. daca ai nevioe de o lumins stationara pentru distanta mica,treci la LED-uri. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 1. La un circuit serie nu conteaza ordinea componentelor. Vorbim doar de frecvente joase,de curent continuu.2.Cauat caracteristiciel LED-urilor si fa un bilant de putere consumata. Vexi apoui in cat timp da gata cei 4Ah.Costul celor 80 LED-uri achisitionate separat cred ca depaseste bien un produs similar disponibil comercial. Recand peste munca, etc.LED-urile se alimenteaza cel mai bine in curent constant, cu circuite dedicate. Cele 80 vor veni puse in combinatii serie-paralel.Rezistenta se calculeaza in functie de nuamrul de LED-uri in serie si curentul ales pentru ele. Fiecare rezistenat va consuma si ea din puterea furnizata de baterie...Reflectorul lanternei actuale a fost calculat pentru o sursa de lumina punctiforma. Cu marea de LED-uri e un pic altfel.Daca ai nevioe de far ls-- asa. daca ai nevioe de o lumins stationara pentru distanta mica,treci la LED-uri.Nu va grabiti sa raspundeti repede,ca nu este concurs.Dupa ce ati editat raspunsul mai cititi-l odata si refaceti-l.Succes Link spre comentariu
Vizitator VictorT Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 salut! as vrea daca poate sa ma ajute cineva cu o schema pentru un droser electronic cu starter inclus 2x36W, si as vrea sa pun 4 neoane de 18W. Daca se poate as dori un link catre o schema sau un desen simplu facut in paint sau daca nu se poate... eu am incercat de capul meu si am ars droserul... mai am 1 si nu as vrea sa-l ard si pe asta am uitat sa precizez droserul este marca Vito model: VT466 TYPE: 2x36W Robeert: unit topicuri. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Pune o poza cu el, sa vedem cum arata (placa cu componentele). Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 IN primul rand trebuei sa respecti fazarea, adica capetele. Daca in desen apare conectat "sus" tot "sus " vine si pe tub.Altfel sa vezi nebuneala.Priveste tubul ca un black box si incerca cu 2 tuburi in cascada. Iesirea unuia pe intrarea celuilalt. Adica filamentele de la capete in serie si astfel capetele noii nebunii sunt capete pentru tubul echivalent. Deasemenea respecta fazarea.Nu m-am jucat decat cu tuburi corespunzatoare wattajului convertorului folosit. e o idee, dati cu pietre daca nu e bine.Astept critici su multumiri, dupa caz. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Schema conexiunilor este asta. Daca ai desfacut montajul ars, posteaza o poza cu interiorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate