Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

Vezi ca se poate ... si asa ..Oricum pentru puterile alea iti trebuie cel putin inca doi acumulatori cu descarcare adanca pe langa bateria masini si unl esta cam 300e bucata pentru curentii aia plus un alternator mai mare caci banuiesc ca nu vrei sa ii incarci casa ... :freaza:

Link spre comentariu
:nas: ...sa fim seriosi... dureaza pina stringi piese, pina proiectezi un cablaj... Mai are de facut si temele de casa pentru scoala... Nu a trecut decit o zi. Este bine ca-i interesat sa invete si sa experimenteze. Eu ii urez succes si multa atentie.
Link spre comentariu

:nas: ...sa fim seriosi... dureaza pina stringi piese, pina proiectezi un cablaj... Mai are de facut si temele de casa pentru scoala... Nu a trecut decit o zi. Este bine ca-i interesat sa invete si sa experimenteze. Eu ii urez succes si multa atentie.

Poate are vreun robot care i le face la foc automat si noi nu stim. :85 :85 :85
Link spre comentariu

Ai dreptate Putz chiar nu am realizat inca nici una din ele :nebun: :nebun: ...dar o sa realizez in timp...si cum a zis si dl. remus68 ... mai am si teme pt scoala si multe responsabilitati...multumesc pt scheme... :da

Link spre comentariu

In electronica este foarte important sa lucrezi cu "mintea limpede", sa nu fii obosit, nervos sau grabit - intr-o clipa poti strica munca depusa in zile si saptamini de truda... Si nu in ultimul rind, trebuie multa atentie, stiut fiind faptul ca se lucreaza cu curent electric - asta impune sa nu se utilizeze conexiuni improvizate in ceea ce priveste conectarea aparatelor la reteaua electrica de 220Vca.

Link spre comentariu
Vizitator kuki9

salut ,am nevoie de ajutorul vostru ca să pot ajuta si eu un băiat la rândul meu!Are un dinam mic care debitează când îl învârt mai tare o tensiune alternativă de 2v....3,2v si îmi aprinde un LED.Problema e următoarea: trebuie făcut cumva un amplificator de tensiune ca să-mi aprinda LED-ul la o turatie mai mică a dinamului făra a folosi o altă sursă de tensiune si nu stiu cum. am încercat să-i pun o punte redresoare,un condensat electrolitic de 1000mF si 2 tranzistoate BC107A cuplate in Darlington dar nu merge.Dacă cineva are bunăvointa să ne ajute cu o schemă......sărut mâna!

Link spre comentariu

să pot ajuta si eu un băiat la rândul meu

...pai sa posteze el pe forum. Poate are mai multe de spus sau de intrebat.

De ce multi incepatori posteaza rusinati, ca de fapt au nevoie de o anumita informatie pentru altcineva...? Nu este rusine sa nu stii si sa intrebi!

Nu ai ce cauta cu tranzistoarele alea in circuit, ca NU iti vor amplifica cu nimic tensiunea. Daca acel dinam (alternator?) debiteaza tensiune alternativa, poti urma sfatul lui miron1947. Daca este vorba de tensiune continua, este mult mai complicat.

Link spre comentariu
Vizitator kuki9

Mulţumesc frumos domnului miron1947, am încercat cu mai multe transformatoare, am aplicat tensiunea generată de dinam pe primarul transformatorului şi Led-ul pe secundar cât si invers. În ambele cazuri rezultatele sunt nesemnificative.Mulţumesc oricum pt. bunăvoinţă!Pt. domnul remus68.Chiar dacă în domeniul ăsta cunoştinţele pe care le am mă încadrează la începători, asta nu înseamnă că sunt un copil, domeniul meu e altul. Ar trebui să învăţaţi să aveţi bunăvoinţă şi mult mai multă răbdare, că majoritatea celor care aplică aici sunt copii tineri.Rrăsunsul dv. la problema mea este...“...pai sa posteze el pe forum. Poate are mai multe de spus sau de intrebat.” Probabil vroiaţi să dau tot eu si răspunsul ...nu? :aplauze Si nu vă supăraţi dv. aţi spus....“Nu este rusine sa nu stii….”

Link spre comentariu

am încercat cu mai multe transformatoare,

Daca ati utilizat transformatoare gata facute(pentru tensiuni mai mari de 2 -3V), normal sa nu merga, incercati sa bobinati doua infasurari, de cca 20-30sp. pe un miez le legati in serie si aveti un mic autotransformator.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]
Link spre comentariu
Vizitator kuki9

Mulţumesc frumos! Mare domn!Întradevăr transformatoarele pe care le.am incercat eu sunt pt tensiuni de la 6v în sus .Sper să meargă de data asta!Mă gândeam să cumpăr o lanternă din acelea cu bobină care trebuie agitată si să văd ce montaj au înăuntru, poate îmi vine o idee!Multe realizări în viaţă domu Miron. :daApropo ce diametru trebuie să fie conductorul?

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări