Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

@Mikrosha . In primul rand merci de intentie. Referitor la ce am cerut,am un sitem electronic care imi da comanda respectiva cand scade bateriile la un punct setat de mine si pleaca generatorul.Doar ca dupa un timp de 10-20 de minute respectivul montaj se pacaleste crezand ca bateriile sau incarcat,si eu am fost nevoit sa montez un releu timer sa mearga generatorul 1h.Deci are cine sa genereze comanda de start ,dar dupa un timp comanda nu se mai mentine deoarece sta pana la un punct de incarcare dat .EX start gen 11,5V stop gen 12,5V. Dar in timpul incarcarii tensiunea creste pana la 13,7-14V si montajul crede ca gata sau incarcat. Dar am rezolvat cu releul timer.Il las 1-1,5 ore si nu am treaba.Releul timer are mai multe functii cred ca stii -start comanda si merge cat il setezi,chiar daca comanda nu se mai mentine.ma gandeam ca poate acest montaj ma scuteste de releul respectiv.Montaje simple mai am timp sa le fac si singur,daca nu implica sa stau sa fac proiectare cablaje etc,desi am facut candva.

Link spre comentariu

Daca are cine sa-ti genereze comanda de start, atunci poti renunta la LM358. Comanda de start ar veni direct pe pinul SET al 4013. Indiferent de cat timp tine comanda de start, releul este tinut nu mai putin de o ora; nu asta ai cerut?

Link spre comentariu
Vizitator xxman

Sal tuturor.Sunt nou pe-aici. Am si eu o nelamurire. Am 1 pick-up din asta, dar mi s-a ars siguranta in el. As vrea sa-l schimb, fiindca pana acum am folosit asa fara siguranta(am pus o bucata de sarma in locul ei). Poa sa ma ajuta cineva? Ce siguranta tre sa cumpar? Am vazut schema lui mai sus, dar eu nu ma pricep la sa ceva...Ms anticipat

Link spre comentariu

Sal tuturor.Sunt nou pe-aici. Am si eu o nelamurire. Am 1 pick-up din asta, dar mi s-a ars siguranta in el. As vrea sa-l schimb, fiindca pana acum am folosit asa fara siguranta(am pus o bucata de sarma in locul ei). Poa sa ma ajuta cineva? Ce siguranta tre sa cumpar? Am vazut schema lui mai sus, dar eu nu ma pricep la sa ceva...Ms anticipat

Care siguranta ti s-a ars ca sunt 3 la numar conform schemei?
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Buna...sunt incepator si as vrea sa puneti aici niste scheme pt. incepatori...pot fi amplificatoare micute cu CI...sau montaje simple cu LED-uri...dar trebuie sa aiba si desenul cablajului...multumesc anticipat... :freaza: :freaza:

Link spre comentariu

...(800W x 1) + (250W x 4) ==> o sursa de 4KW!!! Adica un curent de peste 300A "tras" din acumulatorul masinii! Mai intii construieste-ti sursa... si cumpara-ti o baterie mai mare (incearca cu elementi de electrocar sau cu acumulatori de locomotiva DA 060).

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări