Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

Uite aici o schema pe care am facut-o in vre-o doua exemplare mai demult. Se monteaza componentele in cutia blitzului secundar, se leaga impreuna minusul condensatorului principal cu minusul contactului sincro. Fototranzistorul se monteaza in partea superioara a cutiei, orientat in sus, ca sa fie sensibil la lumina reflectata de la blitzul principal. Se pot modifica orice blitzuri, cu alimentare de orice fel.

Link spre comentariu
Vizitator zax

Merci, e interesanta schema (mai ales in ideea ca stiu sigur ca merge :d ). Totusi nici asta n-are intarziere si de asta am eu nevoie. Totusi o s-o pastrez, nu se stie niciodata.

Link spre comentariu

Nici prima schema n-are intarziere, potentiometrul din poarta tiristorului e practic un reglaj de prag de sensibilitate, nu o intarziere.Exista o mica intarziere oricum, dar e imperceptibila.Oricum, nu vad care ar fi rolul intarzierii in acest caz.Si daca se doreste un efect gen Matrix, cu fotografii succesive in miscare, se poate face un circuit care sa actioneze in succesiune mai multe blitzuri, cu timpi reglabili precis.

Link spre comentariu
Vizitator zax

Pai, n-are, desi asa am crezut. D-aia am si renuntat la el si "ma risc" sa-l fac p-asta mai complicat.Vezi ca am scris mai in spate un pic (scriu de pe tel si mi-e greu sa dau link), si am pus si o poza ca exemplu. Nu vreau sa-l folosesc ca celula optica in conditii normale de fotografie de studio ci pentru speed foto, adica obturatorul e deschis in intuneric si blitul declanseaza la momentul oportun, "inghetand" momentul. Bliturile pe care le am stiu "damb slave" plus ca am si declansatoare radio. Am deja un montaj, facut de mine dupa o schema de pe net, care la sunet da un "flash" cu ajutorul unui led dar are vreo 3 probleme: stie doar sunet si mi-ar fi fost mult mai utila o bariera IR, n-are intarziere si nu poate declansa decat un singur blit. Speram ca schema pe care o gasisem sa aiba si posibilitatea de reglaj al intarzierii si daca in loc de blit il puneam sa actioneze un declansator radio rezolvam 2 din cele 3 probleme. Asa, pentru rezolvarea doar a uneia dintre cele 3 cerinte, nu mai are rost sa ma chinui cu el, oricum voi simti nevoia sa-l fac pe celalalt.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Litera m reprezinta pozitia microfaradului. Ce este scris inainte de m e numarul de microfarazi, ce e dupa sunt fractiunile. Astfel m22 inseamna 0,22 microfarazi sau 220 nF, iar 4m7 inseamna 4,7 microfarazi. Pentru pozitia nanofaradului se foloseste litera n. La fel, la rezistoare se foloseste litera M pentru megohm si litera k pentru kiloohm.

Link spre comentariu

Eduard era vorba de eventuala confuzie intre microfarazi si milifarazi, o poza (poate sunt electrolitici si atunci Puriu nu are dreptate) sau o masuratoare era edificator.

Link spre comentariu

Am vazut notatiile alea intr`o schema, deci nu am ce sa masor sau sa pozez. Nu stiam ce inseamna...

Ai putea posta insa schema?Asa noi ne putem da seama de valoarea condensatorilor.
Link spre comentariu

Salut! o schema de redresare dubloare de tensiune pentru un traf cu priza mediana stie cineva?am un traf care scoate 2x8 volti~4 amperi..Vreau sa il folosesc in amplificare audio ,mai exact la un lm1875 sau un tda2050 cu preamplificator cu AO.Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări