miron1947 Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 - sa afiseze in ordine descrescatoare pe 2 display-uri de 7 segmente numarul de secunde ramase pana la emiterea impulsului - sa se reseteze (deci sa fie reutilizabil) la intreruperea alimentarii - sa incapa aici : Pai daca il introduceti in racheta cine vede afisajul, are pilot? Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 - sa afiseze in ordine descrescatoare pe 2 display-uri de 7 segmente numarul de secunde ramase pana la emiterea impulsului - sa se reseteze (deci sa fie reutilizabil) la intreruperea alimentarii - sa incapa aici : Pai daca il introduceti in racheta cine vede afisajul, are pilot?Vad ca m-ati gasit si aici Domnu' Miron Nu-l vede nimeni, dar o face sa para mai "hi-tech" , pentru ca-l voi monta astefl incat sa fie vizibil din exterior, printr-o sectiune transparenta Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Nu Miron , e doar secventa de ... start Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Nu Miron , e doar secventa de ... startPentru varianta fara afisaj, ma poate ajuta cineva cu schema completata, cu tranzistorul si a doua sursa de tensiune adaugata? Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Schema pe care ati atasat-o este astabil(oscilator) nu monostabil cum aveti Dvs. nevoie(intarziere la actionare). Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Schema pe care ati atasat-o este astabil(oscilator) nu monostabil cum aveti Dvs. nevoie(intarziere la actionare).Mi-a recomadat-o cineva pe softpedia :(Ma puteti ajuta cu cea potrivita? Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 http://www.slideshare.net/daniel_2r/e-a ... bil-cu-555 Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 pai...imi zice nenea miron ca imi trebuie monostabil, nu astabil ... Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 imi trebuie monostabilCorect.X1 este elementul incandenscent. Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 imi trebuie monostabilCorect.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]X1 este elementul incandenscent.Si ce curent o sa am la iesire, daca alimentez la o alcalina de 9V? Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Si ce curent o sa am la iesire, daca alimentez la o alcalina de 9V?In cazul cel mai defavorabil, 0,74 ohmi in starea ON(conform fisei de catalog), la aceasta se adauga rezistenta elementului incandescent, daca este cunoscuta se poate afla cu legea lui Ohm.irf510.pdf Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 Nu numai pentru începători: http://talkingelectronics.com/projects/ ... cuits.html Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Si ce curent o sa am la iesire, daca alimentez la o alcalina de 9V?In cazul cel mai defavorabil, 0,74 ohmi in starea ON(conform fisei de catalog), la aceasta se adauga rezistenta elementului incandescent, daca este cunoscuta se poate afla cu legea lui Ohm.Montajul va fi gata astazi, revin cu poze si detalii.Multumesc tuturor. Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 mai jos video al timerului realizat, conform schemei de la Miron:JukEpgKWYEM Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Nu este clar daca elementul incandescent, se arde/intrerupe, pentru ca daca nu este asa, va consuma inutil bateria pe toata durata revenirii pe pamant. Link spre comentariu
Postări Recomandate