Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

- sa afiseze in ordine descrescatoare pe 2 display-uri de 7 segmente numarul de secunde ramase pana la emiterea impulsului

- sa se reseteze (deci sa fie reutilizabil) la intreruperea alimentarii

- sa incapa aici :

Pai daca il introduceti in racheta cine vede afisajul, are pilot?
Link spre comentariu
Vizitator MadMe

- sa afiseze in ordine descrescatoare pe 2 display-uri de 7 segmente numarul de secunde ramase pana la emiterea impulsului

- sa se reseteze (deci sa fie reutilizabil) la intreruperea alimentarii

- sa incapa aici :

Pai daca il introduceti in racheta cine vede afisajul, are pilot?
Vad ca m-ati gasit si aici Domnu' Miron :)

Nu-l vede nimeni, dar o face sa para mai "hi-tech" , pentru ca-l voi monta astefl incat sa fie vizibil din exterior, printr-o sectiune transparenta :)

Link spre comentariu
Vizitator MadMe

Schema pe care ati atasat-o este astabil(oscilator) nu monostabil cum aveti Dvs. nevoie(intarziere la actionare).

Mi-a recomadat-o cineva pe softpedia :(Ma puteti ajuta cu cea potrivita?
Link spre comentariu

Si ce curent o sa am la iesire, daca alimentez la o alcalina de 9V?

In cazul cel mai defavorabil, 0,74 ohmi in starea ON(conform fisei de catalog), la aceasta se adauga rezistenta elementului incandescent, daca este cunoscuta se poate afla cu legea lui Ohm.

irf510.pdf

Link spre comentariu
Vizitator MadMe

Si ce curent o sa am la iesire, daca alimentez la o alcalina de 9V?

In cazul cel mai defavorabil, 0,74 ohmi in starea ON(conform fisei de catalog), la aceasta se adauga rezistenta elementului incandescent, daca este cunoscuta se poate afla cu legea lui Ohm.
Montajul va fi gata astazi, revin cu poze si detalii.Multumesc tuturor.
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări