Ticu Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 @electronic4you - schema este a unui invertor care din 12V curent continuu (acumulator) face 220V curent alternativ. Sper ca nu vrei sa incarci acumulatorul de la acesti 220V, pentru ca ar fi un perpetuum mobile perfect. Pentru incarcare trebuie sa te hotarasti la alta sursa: retea (priza), grup electrogen, generator eolian, celule solare etc., in functie de posibilitati, si dupa asta vedem ce schema se poate folosi. Link spre comentariu
electronic4you Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 ok , pot sa pun un redresor de ex pentru incarcarea accumulatorului separat de montaj dar terebuie sa rezolv cuplarea lui automat cand este descarcata bateria.mersi Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 Atunci faci un UPS, ceva care sa asigure 220V~ cand iti cade reteaua?Atentie la puterea pe care o da invertorul. In schema ai cam 1A consum din baterie (siguranta e de 1,5A), deci numai vreo 12Vx1A=12 Watt. Depinde la ce-l folosesti, poate este suficient. Link spre comentariu
Vizitator noxa Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Salutare ,am si eu nevoie de o schema electronica sau un sfat pentru crearea acesteia in vederea realizarii unui numarator Johnson cu 8 celule ,cu auto amorsare,folosind circuite Jk-MS in tehnologia CMOS.Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 CD4017 nu ti-ar fi util? Are 5 celule, daca legi doua circuite integrate in cascada poti folosi numai 8 din ele. Link spre comentariu
electronic4you Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Atunci faci un UPS, ceva care sa asigure 220V~ cand iti cade reteaua?Atentie la puterea pe care o da invertorul. In schema ai cam 1A consum din baterie (siguranta e de 1,5A), deci numai vreo 12Vx1A=12 Watt. Depinde la ce-l folosesti, poate este suficient.S-ar putea modifica schema sa am aprox 60 W si ce anume ar trebui modificat si sa si reziste bateria aprox 1 ora.Multumesc Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 S-ar putea modifica schema sa am aprox 60 W si ce anume ar trebui modificat si sa si reziste bateria aprox 1 ora.Modificari cel putin la etajul final (tranzistoarele astea suporta doar 3A si ai nevoie de dublu; pe ele mai pierzi si vreo 2V care se transforma in caldura etc.) si la transformator (care trebuie sa suporte 60W). Dar mai bine cauti o schema mai elaborata si cu randament mai mare. Vezi ca este un subiect dedicat invertoarelor unde au scris mai multe cei cu experienta in domeniu viewtopic.php?f=41&t=57463 .Oricum, bateria trebuie sa aiba spre 10Ah ca sa te tina o ora. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Atunci cand este apasat un buton sa se aprinda LED-ul/-urile din dreptul lui, iar celelalte butoane sa nu mai functioneze. Imi trebuie schema pentru niste pupitre la un joc de cunostinte generale cu intrebari de genul cine stie primul raspunde. Si as vrea ca sa se aprinda lumina doar la cel care raspunde primul, iar la ceilalti sa nu se mai aprinda daca au apasat butonul mai tarziu.La sugestia lui @BennyKA de a automatiza resetul schemei, atasez o varianta in care LED-ul nu sta aprins decat aproximativ 5 secunde, apoi se stinge si butoanele se deblocheaza pentru un nou ciclu. Link spre comentariu
Vizitator alqin Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Salut,Am un coleg de camera student la electronica si mi-a spus ca o sa ma ajute sa imi fac un midi foot controller. Vrea o schema.Vreau un controller midi cu doua butoane si o pedala de expresie. (Probabil ca aveti multe intrebari)Astept parerile voastre si sugestiile constructive. Multumesc,Alin Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Salut tuturor.As avea nevoi de ajutorul vostru pentru realizarea unui timer, care sa faca urmatoarele: - sa se armeze in momentul in care este alimentat - dupa un interval (reglabil) cuprins intre 10 si 30 de secunde, sa emita un curent cat mai apropiat de 1A, o singura data, nevand importanta pentru ce durata (100 ms - 2 sec...) - sa afiseze in ordine descrescatoare pe 2 display-uri de 7 segmente numarul de secunde ramase pana la emiterea impulsului - sa se reseteze (deci sa fie reutilizabil) la intreruperea alimentarii - sa incapa aici :vBnVcwU4Hus Daca cineva este interesat sa-l si realizeze, nu am nimic impotriva sa-l cumpar gata facut, doar ca as vrea si schema electricaMultumesc anticipat si sper sa ma puteti ajuta Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Merge cu un NE555. Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Merge cu un NE555.Stiu asta, am si cateva scheme, dar nu sunt ce-mi trebuie mie. Iar eu am doar cunostinte MINIME de electronica :( Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Am schema de baza pentru timer de pe net, dar nu stiu cum sa adaug afisarea pe dispaly si cum sa scot 1 A din NE555. Amcitit undeva ca se folostes la iesirea din 555 un tranzistor NPN capabil sa suporte 1A, dar nici asta nu stiu cum sa fac Link spre comentariu
leoncris Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Ei , atunci apeleaza la rubrica ... servicii.Daca nu bagai afisorul era simplu, asa, se complica un pic"cum sa scot 1 A din NE555" - nu'l scoti din 555 ci din sursa prin releu. Link spre comentariu
Vizitator MadMe Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Ei , atunci apeleaza la rubrica ... servicii.Daca nu bagai afisorul era simplu, asa, se complica un picOK, rog un moderator sa mute la sectiunea servicii.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate