Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator boly76

Buna seara!

ma poate ajuta si pe mine cineva cu o schema pentru un modul?

modulul la scaderea sub o anumita tensiune(6-9volti) deschide un circuit pentru o perioada de timp(max 4 sec imi rebuie).

modulul e la adresa asta http://autospeed.com/cms/title_The-Delt ... ticle.html

am gasit ceva asemanator pe http://www.adelaida.ro/product_info.php ... s_id=10391 insa nu are si alimentare de intretinere.si la fiecare utilizare trebuie setat.

acest modul este partea electronica ce controleaza supapa de vacuum.

motorul diesel nu are clapeta de acceleratie si in consecinta s-a adaptat un sistem facut dintr-o supapa vacuum si un montaj electronic care fac acelasi lucru ca si clapeta de acceleratie.

sint unele module care citesc variatia de tensiune de pe pedala de acceleratie si unele care lucreaza impreuna cu un contact montat la pedala(timer).

eu ma gindeam la un timer pentru contactul de pe pedala,insa nu reusesc sa gasesc o schema sau chiar sa cumpar un modul.

acest timer controleaza cit timp sa stea supapa deschisa.

spre exemplu:

1. sa presupunem ca la 3500 de turatii am 4.5volti. cind iei piciorul de pe acceleratie tensiunea scade.

atunci modulul alimenteaza pentru o perioada de 0.5-3 sec supapa de vacuum(electrovalva)si permite deschiderea blow off-ului.

daca nu eate temporizata alimentarea supapei risti sa ramii cu supapa blow off deschisa si sa-ti iasa in continuu presiunea de pe instalatie.

2.in cazul in care folosesc un montaj cu intrerupator la pedala am nevoie doar de un modul de temporizare(fara citirea tensiunii pedalei).

in ambele cazuri modulele trebuie sa aiba si o alimentare separata de intretinere(asta am dedus din ce am mai gasit pe net) pentru montaje cu programare cum ar fi cel de la adelaida.

multumesc

pun si niste poze pentru exemple

post-38119-139829333309_thumb.jpg

post-38119-139829333317_thumb.jpg

post-38119-13982933332_thumb.png

post-38119-139829333347_thumb.jpg

post-38119-139829333353_thumb.jpg

Link spre comentariu

cine poate sa ma ajute si pe mine cu o schema cat mai simpla. vreau sa fac ceva care trimite curent in "impacturi" adica sal trimita cu intreruperi cam 5-10 pe secunda. stima. sunt incepator si nu prea ma pricep la asa ceva :jytuiyu

Link spre comentariu

1. Era bine sa pui titlul Caut schema stroboscop.

2. Cu bec normal ai putea obtine doar o frecventa mica de clipire, maxim 2-3 ori pe secunda. Te poti inspira din schema flashing-ului cu bec de 100W/220V http://www.radiolocman.com/shem/shem-cache.html?di=8056 unde scazi valoarea lui C la 33 sau 50 microfarad ca sa cresti frecventa de 1 clipire/secunda. De asemenea poti pune un bec de 15 sau 25W care are inertie mai mica.

Atentie, orice piesa nu trebuie atinsa cand montajul este alimentat fiindca curenteaza (220V)! Iar dupa ce ai intrerupt alimentarea condensatorul ramane incarcat si trebuie descarcat daca vrei sa mai lucrezi la montaj (de exemplu scurtcircuitat cu o rezistenta de aproximativ 1Kohm pe care o tii cu o penseta izolata).

3. Poti folosi LED-uri pentru intensitati luminoase nu prea mari, comandate de un oscilator cu circuitul 555 la tensiuni de alimentare nepericuloase.

Link spre comentariu
Vizitator noxa

Sunt incepator si as dorii sa ma ajutati cu o schema electronica sau sfat pentru a realiza un sumator binar cu 3 ranguri (bitzi) ,realizat cu porti logice TTL ! Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
Vizitator BennyKA

Buna ziua! Am si eu nevoie de o idee!

Am urmatoarea schema bloc Posted Image.

Nu stiu ce sa folosesc in etajul COMPARATOR.

Schema trebuie sa actioneze in modul urmator:

Atunci cand este apasat un buton sa se aprinda LED-ul/-urile din dreptul lui, iar celelalte butoane sa nu mai functioneze. Imi trebuie schema pentru niste pupitre la un joc de cunostinte generale cu intrebari de genul cine stie primul raspunde. Si as vrea ca sa se aprinda lumina doar la cel care raspunde primul, iar la ceilalti sa nu se mai aprinda daca au apasat butonul mai tarziu.

Sper ca am fost destul de explicit.

Sunt deschis la orice sugestie(integrat, schema cu ceva tranzistori).

Multumesc frumos!

Link spre comentariu

3 circuite cu 3 relee, fiecare releu sa aiba cate 1 NI inseriat in circuitele celorlalte. Deci trebuie ca fiecare releu sa aiba cate un 1 ND pt. automentinere si 2 NI pentru blocaj. Fiecare releu va avea in paralel cu bobina led-ul cu rezistenta adecvata. Mai trebuie 3 butoane fara retinere pt. fiecare concurent si un buton cu contact NI tot fara retinere pentru arbitru inseriat pe alimentare (resetare).Cel mai elegant se poate face cu niste porti logice. Succes.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări