miron1947 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 un motor cu magneti permanenti de la o masina de spalatCe masina de spalat are un astfel de motor? Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 scuze daca nu ofer cele bune informatii, dar cu electronica nu prea am legatura, e un motor de la o masina de spalat albalux, dar cum am spus daca am o schema care sa mearga pot folosi orice alt tip de motor Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 as dori sa reglez turatia ca in filmuletul de pe acest site http://www.instructables.com/id/Use-a-T ... eed-Contr/ doar ca il loc de potentiometru sa folosesc un reostat tip pedala de la o masina de cusut electrica Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 un motor de la o masina de spalat albaluxDin ce stiu eu, aceste masini au motoare cu rotor colivie, nu cu magneti permanenti si la aceste motoare, turatia se poate modifica din numarul de poli sau prin variatia frecventei.In acel film este un motor cu magnet permanent, cum este cel din casetofoane si nu stiu daca gasiti la noi in tara, un astfel de motor care functioneaza la tensiunea retelei. Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 nu aveti o alta solutie, motor + circuit care sa poate fi folosita in cazul meu Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Ar fi util de stiut pentru ce aplicatie doriti sa-l utilizati.O bormasina cu reglaj cu tot nu v-ar rezolva problema? Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 trebuie sa construiesc o roata de olarit, de asta si necesitatea de a folosi un reostat tip pedala Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Un motor de curent continu(ex. stergator de parbriz, acesta are si demultiplicare)) + montajul de la inceputul topicului. Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 nu stiu ce putere au motoarele de stergator de parbriz, dar mie imi trebuie sa aiba peste 300 W, si cum am spus sa pot folosi si un reostat tip pedala , pt al actiona, iar schimbarea turatiei ( accelerare - deccelerare sa se faca liniar, lin) Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 imi trebuie sa aiba peste 300 WCum ati ajuns la aceasta concluzie? Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 vad ca un coleg de aici de pe forum are niste motoare de vanzare , si dupa cate am gasit eu pe net despre acest tip de motor acestea pot avea si un sistem de control al turatiei http://postimage.org/image/1vj3dpvwk/ Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 pentru ca am incercat mai intai cu un motor de masina de cusut care are 100 W si si am folosit si un reductor pt a reduce viteza de la 6000 ture cat mai aproape de intervalul 0-300 ture si se pierde din putere , mai ales cand lucrez si apas cu mainile pe platanul pe care sta lutul, iar pe net am gasit modele de roati de olarit si cam toate au peste 1 CP Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Poti pune o poza cu reductorul pe care l-ai folosit? Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 e un reductor de la o mandrina Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 em2006 sunteti cumva emil matei? Link spre comentariu
Postări Recomandate