Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme pentru incepatori

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator Darius25

scuze daca nu ofer cele bune informatii, dar cu electronica nu prea am legatura, e un motor de la o masina de spalat albalux, dar cum am spus daca am o schema care sa mearga pot folosi orice alt tip de motor

Link spre comentariu

un motor de la o masina de spalat albalux

Din ce stiu eu, aceste masini au motoare cu rotor colivie, nu cu magneti permanenti si la aceste motoare, turatia se poate modifica din numarul de poli sau prin variatia frecventei.In acel film este un motor cu magnet permanent, cum este cel din casetofoane si nu stiu daca gasiti la noi in tara, un astfel de motor care functioneaza la tensiunea retelei.
Link spre comentariu
Vizitator Darius25

nu stiu ce putere au motoarele de stergator de parbriz, dar mie imi trebuie sa aiba peste 300 W, si cum am spus sa pot folosi si un reostat tip pedala , pt al actiona, iar schimbarea turatiei ( accelerare - deccelerare sa se faca liniar, lin)

Link spre comentariu
Vizitator Darius25

pentru ca am incercat mai intai cu un motor de masina de cusut care are 100 W si si am folosit si un reductor pt a reduce viteza de la 6000 ture cat mai aproape de intervalul 0-300 ture si se pierde din putere , mai ales cand lucrez si apas cu mainile pe platanul pe care sta lutul, iar pe net am gasit modele de roati de olarit si cam toate au peste 1 CP

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări