Vizitator americanu22 Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Salut. Sunt incepator si as vrea sa fac un timer (contor de timp). As vrea sa stiu daca are cineva o schema asemanatoare sau poate sa imi dea o idee. As vrea o schema cat mai simpla. Un circuit care din momentul in care apas un buton sa astepte 1 minut si jumatate si apoi sa aprinda un led care sa stea 5 secunde aprins. Dupa ce se stinge led-ul sa se reseteze si sa astepte o noua apasare de buton. de asemenea daca este posibil sa nu fie necesara programarea unui microcontroller ( nu prea ma pricep la programare).Multumesc Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Doua NE555. Am o gramada de umblat azi si nu pot acum, dar daca nu iti face nimeni pana diseara iti fac eu schema. Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Asa cum spune Th3_uN1Qu3 se face cu doua monostabile cascadate. In atasament ai o schema calculata pentru 90sec si 5sec. Temporizarile pentru cele doua monostabile se calculeaza cu formula T=1.1*R*C, unde T este in secunde, R in ohmi si C in farazi. Poti folosi un LM556 care contine 2 timere in aceeasi capsula. Spor! timer.pdf Link spre comentariu
Vizitator americanu22 Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Multumesc frumos. O sa ma apuc de treaba. Super tare forumul. Super tari useri Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 cu un 4060 nu merge ? Link spre comentariu
Vizitator calleb69 Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Salut!As avea nevoie de putin ajutor (dupa cum v ati dat seama sunt incepator in acest domeniu)Vreau sa leg 4 module de genul:http://www.zexstar.com/solutii-de-iluminat-cu-leduri/module-cu-leduri/p100/modul-rezistent-la-apa-cu-3-leduri-superflux-verzi-9lm-90-92mm-12v/si nu prea imi dau seama de schema deoarece alimentarea are cate un singur fir pentru + si - iar modulele respective au cate doua.Sper ca am explicat destul de clar ce vreau sa fac.Multumesc anticiat! Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 D-le, is de groaza tinerii astia, s-arunca direct in sute de wati.. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 si nu prea imi dau seama de schema deoarece alimentarea are cate un singur fir pentru + si - iar modulele respective au cate doua.Salut. Din cîte văd eu, firele respective sînt puse în paralel, deci nu contează din ce parte alimentezi, dacă respecţi polaritatea. Motivul pentru care sînt puse aşa: conectarea facilă a mai multor module (după cum se şi vede în fotografii). Link spre comentariu
Vizitator calleb69 Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 deci ideea ar fi ca daca las un capat (un plus si un minus) libere modulele functioneaza fara alte conectari? Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Exact. Dacă ai deja modulele, poţi încerca. Link spre comentariu
Vizitator calleb69 Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Inca nu am primit modulele. De aceea am intrebat. Multumesc pentru raspunsul prompt! Link spre comentariu
stefanstudio Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 :sparge: Ce informatie interesanta aduce acest mesaj? yo9hrb Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 ma poate ajuta cineva cu niste scheme de reglare a turatiei unui motor, eu am gasit pe internet niste cheme de reglare dar sunt pt motoare alimentate la 12-24 V, si eu vreau sa folosesc un motor alimentat la 220 v, se poate uita cineva peste schemele gasite de mine si sa imi spuna daca pot fi adaptate pt a regla un motor alimentat la 220, iar reglarea sa se faca cu un reostat tip pedala in loc de potentiometru cum e pe schema . ck1400.pdf RK-10149_127.pdf Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Ce tip de motor este, cu perii(carbuni) sau fara? Link spre comentariu
Vizitator Darius25 Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 as vrea sa folosesc un motor cu magneti permanenti de la o masina de spalat pt ca e mai silentios iar motoare cu perii nu prea se mai gasesc exceptand cele de la la scule tip bormasini, dar in functie de schema pot alege ce tip de motor sa folosesc Link spre comentariu
Postări Recomandate