remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Posteaza o poza clara in care sa se vada componentele dupa pcb-ul din lampa. Link spre comentariu
Vizitator abu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 voi face poze maine, acum e in functiune ...dar daca tot vreau sa o schimb ... e importanta mai are schema? Link spre comentariu
Vizitator abu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Are...laconic raspuns ... rude in Sparta? Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 De la lupta sa te intorci pe scut sau sub scut... asa spuneau spartanii. Poti face anumite modificari la montajul original astfel incit sa nu se mai defecteze prea repede. Eu am facut updatari la mai multe modele de 36W si vreau sa vad cum arata montajul tau. Scheme sint destule http://www.pavouk.org/hw/lamp/en_index.html Link spre comentariu
Vizitator abu Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 multumescmaine il demontez sa ii fac o poza Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 In practica am intilnit urmatoarele situatii in care nu functioneaza aceste lampi:-intreruperea unui filament.-intreruperea/strapungerea unui condensator inseriat cu filament(ele).-strapungerea unui tranzistor (in acest caz se arde si rezistenta de emitor).-defectarea condensatorului din filtrajul alimentarii (prezinta capacitate foarte mica sau explodeaza).Solutii de depanare exista si trebuie adaptate fiecarui caz in parte.Schemele sint asemanatoare si spre deosebire de "becurile economice", la schemele care alimenteaza tuburile clasice, montajul electronic este intr-un capat, in celalalt montindu-se numai condensatorul inseriat cu filamentele (pe o placuta separata) si (eventual) o bobina. Link spre comentariu
Vizitator danystetcu Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 salut! as vrea o schema pentru un releu decuplare la un redresor auto 12v daca are cineva.....! Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 schema pentru un releu decuplare Cind actioneaza releul ala? Link spre comentariu
Vizitator danystetcu Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 releu trebuie sa decupleze cand bateria ai incarcata! sa nu distruga bateria sau sa se arda trafu din redresor! bateria avand 55Ah Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Uite aici citeva idei de automatizare a procesului de incarcare a unui acumulator http://www.niqro.3x.ro/baterie/baterie.htm Link spre comentariu
ROBEERT Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 salut! as vrea o schema pentru un releu decuplare la un redresor auto 12v daca are cineva.....!Subiect unit cu topicul " Scheme pentru incepatori ". Link spre comentariu
leoncris Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Siguranta la transformator :(ZCT 0.63A Siguranta ceramica temporizata 250V 0.63A inainte de Tr.si ZCT 1.0A Siguranta ceramica temporizata 250V 1.0A dupa punte. Link spre comentariu
Vizitator benjamin Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 buna ziua. as dori si eu o schema pentru un generator eolian 150 W 12 V. nu gasesc nici unde. Link spre comentariu
Vizitator thechaotik Postat Martie 23, 2011 Partajează Postat Martie 23, 2011 Buna ziua. Sunt incepator si desi pana in prezent nu am mai facut altceva decat sa schimb condensatori puscati pe diferite placi as vrea sa ma apuc de montaje. M-am gandit sa incep cu o sursa stabilizata de cc 0-30V, max.3A, ceva simplu. As vrea daca se poate sa ma ajutati cu o schema si de asemenea cu dimensiunile si traseele PCB-ului si cateva detalii ce tin de constructia propriu-zisa. Dupa cum spuneam sunt incepator in domeniul electronicii, iar daca considerati ca acest montaj este prea dificil, va rog nu ezitati sa-mi recomandati altceva. P.S. Sunt inginer energetician, proaspat absolvent, dar sunt pasionat de electronica si imi place sa-mi ocup timpul liber studiind si exersand in acest domeniu, tinand cont de faptul ca notiuni de baza ale electronicii am invatat si in facultate. Va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate