marinescug Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Daca are cineva nevoie de muzica cred ca se poate asculta si in alta parte decat pe 145,225 .5 9 ce sa zic...fara o antena pretentioasa18dec2010 15:07 UTC.Mutati la bazar daca doriti, desi subiectul e aici, pe frecventa. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Nu prea am inteles ce vrei sa spui. Poti fi mai clar, te rog?Multumesc. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Nu prea am inteles ce vrei sa spui. Poti fi mai clar, te rog?Multumesc.Cineva si-a verificat modulatia cu niscaiva muzica. Lung si in 2 etape. Nu cred ca a apasat PTT-ul din greseala, cread ca a bagat semnal direct in TX. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Boala veche. Tine de bunul simt, n-ai ce face. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Au ajuns chiar toti DJ-ii sa aiba si indicativ..........sa zicem merci ca nu a pus manele !!! Link spre comentariu
ywar2 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Salut. Asa se intimpla decind cu 'popularizarea' radioamatorismului. Au intrat in rindurile noastre toti prapaditii si acum nu ne convine. Decind cu examenele astea se intra la gramada, si cei care trebuie, dar si cei care nu au ce cauta. S-a dus cu disciplina radio si nu numai in rindul celor tineri, uneori si la cei in virsta. Radioamatorismul daca o sa piara, nu piere datorita internetului, ci datorita noua.Aud tot timpul: sa popularizam radioamatorismul! De ce? Nu sintem deajuns? De ce? Link spre comentariu
caius71 Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Consider ca accesul la echipamentele de radiocomunicatii este prea usor in ziua de azi,chiar noi vindem transceivere la orisicine! Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2010 In seara asat 19dec2010, pe la 21:00 UTC a reinceput distractia. Au fost ceva mai multi oameni pe frecventa si au luat ceva atitudine. Ceva controale ? L-a mai copiat cineva? Link spre comentariu
Flor Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Dar ANCOM-ul ce face? De ce nu ii goniometreaza sa ii (macar) amendeze?Acuma parca ca legea prevedea si bulau, unde in mod cert ii va cadea sapunul din mana....Daca cel care o face citeste randurile mele. Sau daca il stiti...Nu cred ca sunt singurul care am antena directiva si rotativa. Asa ca daca ne adunam macar 3 va fi extrem de usor de aflat de unde emiti. Apoi prin simpla vedere a cablului si mai ales a antenei, care trebuie sa fie undeva la loc deschis si vizibil, de ai deranjat atatia oameni...Crezi ca mie imi va tremura mana sa semnez reclamatia la ANCOM ca in ziua cutare ai facut si a dres? Daca chiar crezi asta, crede mai departe. Aranjez si sa te vedem la stirile TV...Asa ca iti doresc un sincer La Multi Ani. Evident la racoare, cu cei care de abia asteapta o prospatura.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Din pacate spiritu asta romanesc nu ne paraseste nicidecum. Aproape ca nu e seara sa nu auzi cate un handicapat care fluiera peste QSO-uri indesfasurare (nu ma refer la acorduri scurte inainte de a se alatura qso-ului, evident), grohaie sau mai stiu eu ce alte manifestari de maxima inteligenta (pt creierul lui) scoate. Din pacate ANCOM-ul (ca orice "institutie a statului") nu e dispus sa faca nimic pentru a-i localiza si sanctiona. Nu ma refer acuma sa stea la panda in continuu, nicaieri in lume nu se intampla asta (cu exceptie poate in tarile cu regimuri dictatoriale), dar macar pe cei care fac asta sistematic sa ii mai caute...Pe de alta parte, cea mai crunta lovitura pe care i-o poti da unui handicapat din asta este sa il ignori. Daca vede ca urla degeaba si ca ceilalti pot continua nestingheriti QSO-ul, moare in chinuri. Mai ales daca nici nu este bagat in seama, sau daca faci o remarca scurta de genul "e un sarman care se chinuie, da nu-l tine antena..." Imi amintesc ce l-am mai chinuit pe unul pe vremea cand eram CB-ist, mergeam cu masina dinspre Lugoj spre Timisoara si era unul de facea ca posedatul pe canal... Au mai fost cativa camionagii cu amplifuri, am dat drumul la 100W in antene si saracul murea de nervi vazand ca nu reuseste sa ne perturbe... Link spre comentariu
Flor Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Raman la ideea cu reclamatia scrisa, cu numar de inregistrare. Eventual si o reluare la Ministrul Comunicatiilor sau cum ii zice azi.Asa din simpla curiozitate, dupa expunerea cazului, l-as intreba daca nu cumva amenda pe care o lasa sa scape din visteria statului, ca tot e criza, intra ca spaga pt neinterventie, in buzunarul cuiva? Sau e chiar al dvoastra? Daca da, respectuos va anunt ca vreau si eu 50%.Chiar, sunt tare curios ce s-ar intampla daca o copie de pe cerere cu numar cu tot ar ajunge la un cotidian, prO(st)TV, etc, cineva care care e avid dupa orice subiect. Si mai ales apartine partidului de opozitie al Ministrului respectiv...Am auzit ca exista o obligatie a gazetarilor, sa nu divulge numele surselor...Mda, deja aberez. Si simt ca mi s-a umflat frigiderul cu foarte muuulta carne macra..Dar ce am de pierdut? Boi de la bicicleta? PS. Eu unul nu voi da never cu 100W in CB. Nu pt ca nu ma tine statia, ci pt ca as ajunge la fel ca ala ..Ideea cu (ne)bagarea decat in tacere mi se pare cea mai buna. PPS. Un Scorpion batran (+47 de ani )de pe aici, hi, hi, se gandea si la ceva de genul "te aud cam slabut, doar atat poti, asa putin te tine chestia ta? Mai creste nitelus puterea, nu ai nici modulatia buna, mai fluiera da mai lung, (pana iti scupi plamanii) de abia acum (la 4327,45% hi, hi,) e ceva mai bine, tine-o tot asa, pana ii iese fum din ceva.. Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Stau si citesc si ma minunez.Domnilor vorbim de un tzaran(in sensul rau al cuvantului)Il doare in pompitza de revolta dvs. sau de faptul ca e ignorat.!RECLAMATIE!!!P.S. am scris cu TZ numai pentru accentuare! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Mila, crede-ma ca de ignoranta celorlalti il doare cel mai tare. Daca ai indicativ, merita sa incerci, sa-l vezi cum se chinuie...Flor, tu mai crezi in "institutiili statului" ? Imi pare rau sa te dezamagesc, dar stat nu mai exista... cum nici Mos Craciun nu exista... Suntem doar noi, indivizi singuri si trebuie sa ne descurcam cum putem. De altfel, as indrazni sa spun ca insasi comunitatea radioamatorilor din Romania nu a facut mare lucru pentru drepturile membrilor sai. Hai sa-ti exemplific... momentan sunt la lucru in strainatate si, spre surprindera mea, insusi administratorul blocului in care locuiesc mi-a spus ca daca doresc am dreptul sa-mi instalez antene.... INDIFERENT CE PARERE AU VECINII (evident atat timp cat nu perturb tv, radio, etc). Am fost foarte surprins, dar cautand pe net am gasit intr-adevar o lege (din 1967 !!!!!!!!!!!) care GARANTA dreptul la antena al radioamatorilor licentiati, indiferent de opinia proprietarului sau administrtorului imobilului. Singura exceptie prevazuta in acea lege o reprezinta cladirile monument istoric, pe care radioamatorii nu pot instala antene fara ACORDUL PREFECTURII, nu al vecinilor, nu al altcuiva. Dar toate acestea au fost obtinute in urma unor interventii foarte dure la ministerul comunicatiilor, din partea REF. Ce a facut FRR pentru dreptul la antena? A accepta o lege care vorbeste despre "incurajari" in a monta o antena, in loc sa vorbeasca despre drepturi sau interdictii. Tot felul de baliverne legate de "traficul de urgenta"... hai sa fim seriosi oameni buni! Nu vom face noi (si nici nu e bine sa incercam) "trafic de urgenta" in caz de catastrofe. In asfel de situatii armata preia controlul inclusiv asupra traficului radio. Legea e proasta si atat! Asa ca eu nu mai cred in "institutiili statului" care vegheaza. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 "Acuma parca ca legea prevedea si bulau, unde in mod cert ii va cadea sapunul din mana...."...sintem in 2010 , nu in 198x ... nu se intimpla nimic , si poate e mai bine asa...totusi trebuie infierat cu manie proletara si cerut pedeapsa capitala !...eventual si exclus din Partid...sau macar excomunicat si pus in discutia comitetului de bloc... Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Cine stie ce copil fara minte se tine de glume , iar noi ne agitam degeaba.....nu poate pricepe esenta radioamatorismului , este simbolul noii generatii ......cu amenintari pe un forum sau in trafic , cu vorba buna sau nu ( chestii cu trimiteri , luat familia si mortii..... ) nu se va schimba nimic , dar totul va veni de la sine , cand ii va trece cheful de radioamatorism pentru ca nu va avea satisfactii , si probabil ca DJ va ramane restul vietii.....RIP Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum