Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare sursa 12v in 15v la 1,5A

Postări Recomandate

Salut!Am o sursa ce alimenta o statie a unui radiotelefon, LG model BPA-094, cu alimentare 100-240AC iar pe iesire 12V CC la 1,5 A.Toate bune insa vreau sa o modific pt a scoate 15v CC tot la 1.5 A, tensiune necesara la alimentarea unui incarcator pt acumulatori NI-CD.Tranzistorul este de tipul STR T 6153. Iata cateva poze ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Poze cu ceva mai multi megapixeli nu ar strica. "Scoate" schema din coltul dreapta sus,langa optocuplor.Pe acolo pe undeva ai si un divizor rezistiv in paralel cu iesirea. Vezi la ce tensiuni sunt consdensatorii electrolictic din partea de joasa tensiune. Daca vrei 15 v si ei sunt la 16, recomand sa-i schimbi. Un pic greu da vre sa pastreai dimensiunile. Vezi amrcajele de pe ei si evita componentele prea ieftine.

Link spre comentariu

Masurati acea rezistenta care am indicat-o eu in atasament...daca e de 56ohmi asa cum o vad eu atunci incercati sa mai inseriati cu ea inca o rez. de 4,7 ohmi...si masurati tensiunea de iesire ...spuneti ce se intimpla cu ea (tensiunea).Sper sa va pricepeti sa faceti aceasta modificare?!!DACA NU AVETI APARAT DE MASURA (si cunostintele necesare) NU VA MAI APUCATI SA MODIFICATI NIMIC ...este posibil sa stricati sursa....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

sigur?? ati scos-o din placa si ati masurat-o ? sa nu fie intrerupta... daca intradevar acea rezistenta are 4,7k atunci incercati sa inseriati cu aceasta inca una de 1k ...si masurati tensiunea la iesire...daca tensiunea de iesire se mareste prin tatonarea acestei rez. puteti obtine tensiunea dorita.

Link spre comentariu

atentie valoarea de 1k care am spus eu e o valoare orientativa ...deci sa nu va asteptati ca sursa sa scoata exact tensiune care o doriti la inseriera acestea cu rezistenta care este in placa(4,7k)...prin tatonare din aproape in apraope puteti sa ajungeti la tensiunea corecta...(ex. rez. dvs in momentul acesta este 4,7k mariti usor aceasta valoare [prin inserierea altei rez.]) intreruperea aceste rez .(marirea prea mult) sau daca uitati sa o montati pe placa ar putea duce la defectarea sursei...prin cresterea tensiunii intr-un mod necontrolat...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am modificat valoarea rezistentei si prin tatonare am constatat ca la o valoare de 6K, tensiunea de iesire este de 15V, asadar a mers. In schimb, la o valoare de 6,7 K, tensiunea de iesire scadea foarte rapid la 0. Probabil era limita de iesire a motajuluiMai am o intrebare....La valoarea initiala a sursei de 12V si 1,5 A insemna o putere de 18W, nu? Oare va rezista sursa la cei 15 V pentru cat a fost modificata, insemnand o putere de 22,5 WMULTUMESC, pentru indicatiile date cu modificare tens de iesire. Au fost folositoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări