bebe2010 Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 salutare tuturorproblema mea consta intr-un emitator 0.2mw(deci e legal sper sa nu am probleme pe acest forum) bazat pe bh1415f am facut cablaj-ul pozat ,am plantat piesele,am verificat ,am alimentat si in final emisia e foarte slaba aproape neinteligibila si cu multe interferenteaceasta este schema[attachment=0]BH1415F_schema.GIF[/attachment]sper ca sa mai lovit cineva de aceasta problema multumesc Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2010 chiar nu stie nimeni care ma poate ajuta?? Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Puterea de 0.2mw e foarte mică, merge poate pe o distanţă numai câţiva metri 2...3.nu am folosit acest circuit şi altceva nu ştiu. Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Antena ai cuplat-o prin filtru la C13? Ce filtru ai pus? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Oricum puterea este infima ... Necesita un etaj de amplificare RF, macar 5 ... 10mW sa elibereze. Nu este ilegal si se rezolva simplu cu un tranzistor, un circuit de polarizare in baza si un circuit oscilant paralel ca sarcina in colector, acordat pe frecv de emisie. Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Antena ai cuplat-o prin filtru la C13? Ce filtru ai pus?salutarefiltru ca in schema nu am gasit dar am pus unul dintr-un radio cd auto o poza cu filtru'[attachment=0]filtru.JPG[/attachment]o fi de la el? Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Oricum puterea este infima ... Necesita un etaj de amplificare RF, macar 5 ... 10mW sa elibereze. Nu este ilegal si se rezolva simplu cu un tranzistor, un circuit de polarizare in baza si un circuit oscilant paralel ca sarcina in colector, acordat pe frecv de emisie.salut am montaju acesta aruncat printre chitibusurile mele dar trebuie sa o caut[attachment=0]schema.jpg[/attachment]daca amplific cu ea cam cat imi iese pe final?si inca o intrebare :Ai vreo schema de sursa 12v super stabilizata? Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 19, 2010 Partajează Postat Decembrie 19, 2010 Intre 1-3 wati poti scoate cu schema prezentata, insa chestia asta este ilegala se va auzii intr-un cartier intreg, iar cei cu urechiile vor auzii si te vor depista.Eu zic sa incerci sa pui la schema aceea cu integrat inca un tranzistor sa amplifici sa incerci ceva cu BF214 sau Bf199, circuit acordat pe colector si siguri acoperi 100 de metrii cu antena degajata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Tovarase, ai pus filtru de frecventa intermediara pe iesirea de antena.... Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Tovarase, ai pus filtru de frecventa intermediara pe iesirea de antena....salut ce mi-ai recomanda sa pun in loc de acest filtru de frecventa intermediara ?dar sa fie ceva la indemana Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Cupleaza antena (de proba) fara filtru direct la C13. Spune ce rezultate sunt??Sunt in unele radiocasetofoane chiar la intrarea in blocul de UUS un filtru trece banda ( 88-108 Mhz). Acela s-ar putea sa fie bun. Emitatorul tau lucreaza pe la 100 MHz. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Salut, daca tot ai montajul prezentat in atasament, il poti folosi asa cum este daca pui la iesire in loc de antena o sarcina artificiala (o rezistenta de 50 ohmi/7 ... 10W) dar pur rezistiva, nu spire de nichelina sau rezistente bobinate.In mod sigur se va auzi la 20 ... 30m distanta, daca puterea eliberata este de 2 ... 3W.Ce intelegi tu prin sursa super-stabilizata?Un stabilizator clasic cu dioda zener si tranzistor regulator-serie isi face treaba excelent in orice situatie ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Daca acel integrat a fost construit, inseamna ca el functioneaza (fiindca iarna nu-i ca vara, HI!). Evident ca daca se pune la iesire un filtru, puterea de emisie scade. Da ca mai e si filtru trece-banda pe o alta frecventa decat cea de emisie (F.I. de exemplu), dupa el nu mai iese mare lucru. Daca de doreste neaparat filtru, el trebuie sa fie intr-adevar din acela mentionat de Relav, trece-banda intre 88 si 108 MHZ. Dar, la puterile debitate de acel integrat, se poate pune linistit direct antena, nu vor veni vecinii sa se planga ca li se aprind spontan neoanele prin casa.73 de YO6PMXP.S. nu mi-o lua in numa de rau, dar esti sigur ca bobinele sunt corect executate si acordate? Link spre comentariu
bebe2010 Postat Decembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2010 merge de rupe bh-ul 1415 i-am scos filtru-l am reglat putin bobina si bate cam 3 metri l-am amplificat cu schema de mai sus cea de 3 watti si bate cam tot costinesti-ul (mai usor ca vin baieti la mare )dar totusi am un mic brum cred ca e de la sursace zice-ti ? sa folosesc o sursa de pc Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Fa o proba cu un acumulator (poate fi de UPS) si vezi daca nu dispare brumul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum