Vizitator yAliny Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Mersi de explicaţiea cu transformatoarele . Iar legat de puterea lui ... e bine şi 2W. Aş putea folosi schema de aici : http://www.psc-audio.ro/index/diverse/c ... a2003.html Dacă da ce valori au condesatori ? că nu am văzut acolo până la câţi V se încarcă . Există vre-o formulă pentru a afla aia ? Vă mulţumesc Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 E buna schema, este aceeasi ca in datasheet http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 2003.shtml Totusi foloseste valorile din linkul tau, are condensatorul de filtraj de valoare mai mare. Condensatorii polarizati pot fi toti la electrolitici la 16V, asta daca tensiunea de alimentare este mai mica de 16V. Pentru tensiuni de alimentare mai mari trebuie sa pui doar C3 la tensiunea de 25V in rest pot ramane la fel. Cu condensatorii nepolarizati nu sunt probleme dar totusi recomand sa pui condensatori cu poliester, sunt de evitat cei ceramici (doar din motive de calitate nu de functionare). Vezi ca ai acolo o poza unde poti vedea ce piese sunt, orientativ. Link spre comentariu
Vizitator yAliny Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Am fost astăzi să cumpăr nişte piese şi mi se pare că ceva nu am luat bine . Condensatorul de 0.033uF este foarte mare , iar în poza cu circuitul realizat de aici văd că este mic . Pe bon scrie că e 33nF , care transformat dă 0,033uF şi teoretic e bine ...însă am anumite reţineri. Arată ca cei de aicea (http://www.luedeke-elektronic.de/images ... 2016_0.jpg) . Dacă e bine ce mi-a dat , de ce în poza de pe acel site sunt mai mici ? Vreau să mai zic că e ceramic că nu aveau de poliester . În schimb cei de 0,1 uF sunt de poliester . E vre-o diferenţă de mărime între unu şi altu ? Integratul nu l-am cumpărat încă că nu îl aveau . Vă mulţumesc Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Aia sunt 33nF/250V si din cauza tensiunii mari de alimentare sunt asa de mari si sunt tot din poliester, nu sunt ceramici. Cauta poliester la tensiune mai mica 63V sau 100V ar trebui sa fie mult mai mici ca dimensiuni. In poza de pe site aia sunt ceramici multistrat, sunt ceva mai buni decat aia ceramici normali, deci sunt buni din aia. Uite un link unde poti vedea diverse tipuri de condensatori: http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_capa.htm PS: nu e nevoie sa-mi dai mesaj privat, iti raspund aici cand pot. Link spre comentariu
Vizitator yAliny Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 ce am luat eu sunt de 1000V . Influenţeaza cu ceva funcţionalitatea montajului meu sau ţine numai de dimensiuni ? Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 ce am luat eu sunt de 1000V . Influenţeaza cu ceva funcţionalitatea montajului meu sau ţine numai de dimensiuni ?Nu influenteaza cu nimic, merge la fel montajul. Este vorba doar de spatiul ocupat si de pret daca tu ai 12V alimentare nu o sa ai pe niciun condensator mai mult de atat. pe viitor roaga vanzatorul sa-ti arate condensatorul cat e de mare ca sa stii daca iti incape pe placa.Daca faci rost de restul componentelor poti sa faci o proba si fara C4, ar trebui sa mearga fara sa se simta vreo diferenta. Link spre comentariu
gaby1204 Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 La schema cu 2003 , as putea sa inlocuiesc integratul cu un 2030? http://www.electronics-lab.com/projects/audio/001/index.html Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 La schema cu 2003 , as putea sa inlocuiesc integratul cu un 2030?NU. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Buna , Am revenit , dupa o lunga pauza , cu o noua "realizare", este vorba de un amplificator stereo cu TDA2052 , corector de ton cu TDA1524 , redresare si filtrare curent , cu punte (cu racitor) de 25A , 2 condensatori 10.000 uF, pe 35V, transformator 2X17V , de aproximativ 130 watt. Asa ca sistemul functioneaza pe 23.8 - 0 - 23.8 , doua ventilatoare , unul permanent (mic), si unul cu intrerupator, pt a scoate aerul cald din carcasa. Carcasa din pal de 9 mm , iar fata din plexic transparent, cu autocolant. Iar boxele sunt construite , de la zero, tot din pal de 9 mm furniruit , si vopsit in 2 culori, alb si negru (cu striatii de lemn) . Calitatea imaginilor nu este foarte buna, pozele fiind facute cu un tel mobil. Sper sa va placa.Am completat pe aceasta pagina , deoarece am mai avut discutii , in acest loc , referitor la acest integrat. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 este vorba de un amplificator stereo cu TDA2052 , corector de ton cu TDA1524 Ce legatura are coada vacii cu stampila primariei!? In acest topic se discuta despre TDA2030... Link spre comentariu
emill_sorin Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 S-a discutat destul de mult despre TDA 2052 in acest topic , si chiar eu am discutat destul de mult. ....asta este ... imi cer scuze ca am postat in acest loc. Link spre comentariu
amassive Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 imi cer scuze... dar nu imi pot da seama nici cum ce valoare poate avea c3 (din imagine), poate a mai facut cineva montajul si ma poate scoate din ceata.. Multumesc mult. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 470 nF , poti pune de 0,5 micro fara nicio problema Link spre comentariu
Putz Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Cel mai bine e sa faci schema din datasheet. Link spre comentariu
amassive Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 470 nF , poti pune de 0,5 micro fara nicio problemaMersi mult.Cel mai bine e sa faci schema din datasheet.am facut-o pe aia prin tinerete, e ok... asta mi-a captat atentia pentru ca are si ceva reglaje si sunt curios... am deja cablajele facute si voiam sa incep sa le populez. Oricum toata distractia ma ajunge undeva la 50de lei cu tot cu traf (presupunand ca un traf de 2x12V la 3A imi va ajunge pt. doua tda2030) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum