Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 102
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Buna, Revin cu o mica problema, la amplificatorul cu TDA 2052 , cum l-am tot mutat , (inca nu are o cutie , si nici fratii ) la ultima proba cand am vrut sa testez si un vumetru facut de mine am sesizat ca , daca ating intrarea ("+") cu orice (si cu surubelnita izolata si cu o sarma izolat , difuzorul incepoe sa baraie . Am facut masuratori p TDA si sunt aceleai cu cele vechi, de cand mergea. :nas: :nas: :nas: oare ce o mai avea .... Daca atingi intrarea , cu surubelnita si cu mana ating racitorul care ii -Vs , bazaitul ii mai mic .Iar despre vumetru eu ascult house si el luminiaza pe manele ........ acuma am vazut ca schema ii cu LM3915, si mie mi-a dat 3914 ,sa inlocuiesc R1 si R2 cu cele din schema lui 314 ?

Link spre comentariu

Revin , am facut masuratori la iesirea din filtru , si valorile sunt OK ( GND cu -Vs, si GND cu +Vs ), acelas lucru la intrarea in amplificator, dar nu imi dau seama de unde sa fie problema, am masurat si rezistentele sa vad daca nu au cedat, si sunt OK. Am vazut ca transformatorul avea unul dintre fire rupt, de la iesire , si l-am lipit , ma gandesc sa nu fi atins si altceva (la masuratoare transformatorul da aceeasi valoare ca si inainte) . Ma gandesc sa nu fie TDA-ul . Daca ating intrarea + cu surubelnita izolata si cu mana racirea , se opreste din bazait.Vreau sa fac un amplif de 2x60w cu TDA2052 intr-o sursa de calc, asa cum am mai vazut pe net, dar mai simpla numai amplificatorul, o orga de lumini si un ventilator.

Link spre comentariu

Revin , am facut masuratori la iesirea din filtru , si valorile sunt OK ( GND cu -Vs, si GND cu +Vs ), acelas lucru la intrarea in amplificator, dar nu imi dau seama de unde sa fie problema, am masurat si rezistentele sa vad daca nu au cedat, si sunt OK. Am vazut ca transformatorul avea unul dintre fire rupt, de la iesire , si l-am lipit , ma gandesc sa nu fi atins si altceva (la masuratoare transformatorul da aceeasi valoare ca si inainte) . Ma gandesc sa nu fie TDA-ul . Daca ating intrarea + cu surubelnita izolata si cu mana racirea , se opreste din bazait.Vreau sa fac un amplif de 2x60w cu TDA2052 intr-o sursa de calc, asa cum am mai vazut pe net, dar mai simpla numai amplificatorul, o orga de lumini si un ventilator.

LA O ASEMENEA CHESTIE M-AM GANDIT....... DAR AM UITAT SA PUN IESIRILE LA VUMETRUaSTEPT SFATURI SI CORECTII :da
Link spre comentariu

salut, vad ca la cablajul asta ,masa de la conzii de filtraj merge intai la bornele de semnal (borna de masa semnal ) si apoi la integrate . Asta inseamna ca amplificatorul amplifica si riplul tensiunii de alimentare .Incearca sa treci masa de alimentare intai la integrate si de acolo sa te duci cu ea spre masa de intrare semnal ,eventual si mai departe spre un corector de ton

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu o intrebare , care nu tine de ce am scris mi sus, .Am atasat mai jos o schema de alimentare si mi se pare putin ciudata.Din cate am inteles este vb de un transformator cu 2 iesiri de 30 volti si iesiri de 8 volti si la final are o iesire de +-52v.Eu m-am intrebat, daca cu ceasta scema pot obtine mai mult din transformatorul care il am . Are 2 iesiri de 19 volti , un amperaj mai ridicat si alte 2 iesiri de 19 volti cu amperaj mai scazut. :freaza: Ma gadeam ca in loc sa am dupa filtraj +-27 volti , pot sa obtin ceva mai mult , ceva de genul +-40 chiar +-45 v

Link spre comentariu

Puteti face exact ca in schema, insa o sa obtineti +/-50V. Redresati fiecare infasurare apoi le inseriati doua cate doua. neaparat sa inseriati o infasurare mai slaba cu una mai puternica, altfel va scadea tensiunea inegal pe cele doua ramuri.Alta solutie ar fi sa inseriati direct la transformator o infasurare de 19V de curent mare cu una de 19V de curent mai mic, dar trebuie sa stiti care este inceputul fiecarei infasurari pentru ca trebuiesc legate in faza, adica una in continuarea celeilalte.Asta ar fi fost o solutie ca sa folositi o singura punte redresoare.Schema aia este asa din cauza ca alimenta finalii la +/-42 si etajele de amplificare in tensiune la +/-52V.Aveti grija sa nu suprasolicitati infasurarile mai slabe.

Link spre comentariu

Cred ca a sa incerc varianta 1, exact ca cea din schema , mai ales daca spui ca obtin +-50 v , o sa gasesc cun amplificator care sa functioneze pe acest voltaj (astept o schema care a mai facut-o carevea si merge), ma gandesc la o schema de 150w sau mai mare daca o gasesc la acest voltaj. M-am gandit si la schema de mai jos, sper a functioneaza, dar daca are alticineva o idee mai buna , si un model care l-a vazut functionand, astept recomandari, sfaturi si sugestii

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări