dorynetz1 Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Am facut acest amp http://piczasso.com/i/03rw5.PNG si nu reusesc sa reglez curentul de mers in gol. Am legat aparatul de masura inseriat cu amp-ul pe ramura pozitiva si am inceput sa invart de multitura care era reglata la 2,2k si aparatul imi indica 00.0 indiferent cat invarteam. Este alimentat la +/-53vcc. Va pot asigura ca nu este niciun scurt deoarece inainte de a'l alimenta am verificat fiecare lipitura, fiecare piesa, fiecare contact intre piese...si am pus si muzica pe el, drept urmare amp-ul functioaneaza insa imi reda muzica pe un volum mic; cand cresc volumul incepe sa distorsioneze. Cu muzica pe amp am inceput sa invart de multitura si la un punct anume a inceput sa nu mai distorsioneze asa tare, insa cand cresc volumul incep sa reapara distorsiunile. Am masurat rezistenta variabila si imi indica o,41k. As dori sa stiu cat indică la dvs. rezistenta variabila, si daca in momentul alimentarii amp'ului cu multitura la maxim v'a indicat ceva aparatul.(?) Ma gandesc ca nu o fi bun aparatul meu de masura..sau poate nu am legat eu cum trebuie. Aici este poza cu cablajul "original" pentru testari http://piczasso.com/i/mnoa5.JPG ;ma mai gandesc daca sa-i fac un cablaj modern. Nu stiu daca a mai incercat cineva acest "cablaj". Nu incercati asa ceva acasa :P Astept parerile dvs. Continuu aici acest topic ( viewtopic.php?f=5&t=45693 ) deoarece eu sunt amator ci nu incepator cum am scris pe undeva(scuze), si fiindca acolo mi-a atras atentia high-voltage(mersi). Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 :cry: Doamneee...urasc aceste trimere Spuneti-mi si mie cum pot verifica pe DCA daca aparatul de masura din poza de mai sus functioneaza bine sau nu. Pe ohmaj si voltaj functioneaza. Exista vreo schema de amp cu irfp9240/240 care sa nu aiba acel trimer??? Daca alimentez amp-ul, acesta fiind inseriat cu aparatul de masura, ar trebui sa am semnal(muzica) pe iesire sau nu? Link spre comentariu
Mindware Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 In aparat ai o siguranta pentru sectiunea de mA,una ultra rapida de 200mA.Daca aia e arsa, nu iti masoara mA.Merge doar pe scala de 10A.Si da, trebuie sa se auda muzica prin el cand masori curentul de mers in gol(in serie cu aparatul de masura). Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Deci e arsa acea siguranta banuiesc...fiindca nu se aude nimic pe iesire. Asta inseamna ca trebuie sa-l desfac si poate reusesc sa-l repar. Multzam pentru raspuns.(sper ca nu am montat bornele gresit la aparat,fiindca cand am pus borna rosie la 10ADC se auzea muzica) Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 ..siguranta era de vina. Am inseriat ampermetrul si-mi indica o valoare de -23.0; banuiesc ca acest minus (-) apare din cauza ca am pus bornele invers. Am invartit de surub si merge doar intre 21,6 si 23,8; mai mult sau mai putin de atat nu merge.Am invartit surubul pana la ambele capete. Ce o mai fi avand acum oare!? Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Văzând că nu se modifică ampermetrul am reverificat amp-ul și nu am găsit nicio problemă. Totul este ca-n schema. Recitind topicul am văzut ca Csongore scria asta: "- Dar la o scurta durata(10min.) am scos si 200W la +/-55V (modificand rezistenta la alimentarea TL-urilor la 4k7)" ...deci, care's aceste rezistente de alimentare a TL'urilor? Acestea de 2k7 --> http://piczasso.com/i/pkm8y.PNG (?) Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 18, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Da alea sunt, daca alimentezi la peste 50V pune de 4k7 (valoril nu sunt chiar asa critice...3k3-4k7). Am pus de 4k7 si se aude mai prost decat cu cele de 2k7. Ampermetrul imi indica cu trimer'ul la minim12,8ma si la maxim 09,8ma. Nu cred ca pozitionarea proasta a pieselor poate duce la un volum foarte mic...ci (cred eu) poate doar la aparitia unui brum.Doar nu functioneaza pe unde radio. Cu trimerul la minim nu ar trebui sa se arda ceva? Am masurat rezistenta si-mi indica 00.0 ceea ce inseamna ca era la minimum. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Chiar asa, sa te-arunci la sute de wati fara sa-ti dai seama ca s-a ars siguranta din AVO-m?. Mare curaj mai ai! Sa stii ca ma mir, doar atat, nu e altceva. Succese multe. Link spre comentariu
dorynetz1 Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Chiar asa, sa te-arunci la sute de wati fara sa-ti dai seama ca s-a ars siguranta din AVO-m?. Mare curaj mai ai! Sa stii ca ma mir, doar atat, nu e altceva. Succese multe. Dap..sa zicem ca am curaj, avand in vedere ca recent am reparat si tv-ul lu' taicamiu...si mai demult am reparat si un tv alb-negru fara ca macar sa am un aparat de masura ci doar un pix de control(era o rezistenta d-aia alba). Insa mai multe am demontat decat sa repar. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 E normal atunci cand repari cu "un pix de control(era o rezistenta d-aia alba)" . Sarbatori fericite . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum