Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curent de repaus

SirRoger

Postări Recomandate

• Răspunsuri 115
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

12

• cristian2009

12

• hpavictor

10

• remus68

8

Top autori în acest subiect

salutareas avea si eu o intrebare in acest caz si anume :daca amplificatorul nu are nici un semireglabil atunci cu se face reglazul?eu ma uitam sa fie in bazele finalilor circa 500 - 550mv pe ramurara pozitiva si de asemenea pe cea negativa.am un caz si imi este pe baza la un final este -596mV iar pe nbaza celulait final +396mV.Ajustarea se poate face din prin alta cale?

Link spre comentariu

Mda, l-am "aranjat". Nu stiu ce am atins, acum se ard T102 si T104. Ambele se scurcircuiteaza intre colector si emitor. Le-am schimbat si rezultatul este acelasi, se prajesc.schema As-3220

Am rezolvat problema, e totul bine finalii nu se mai incing, dar pe fiecare canal se incalzesc destul de tare unul din tranzistorii prefinali, mai exact T105 si T125. Asta chair si cu volumul la minim. Am masurat curentul prin colector si este de numai 10mA. Tensiuinea CE 28 volti. Nu vad ce motiv ar avea sa se inginga.
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

ati rezolvat pana la urma ? am si eu probleme cu incingerea R15 si R11 !!!!????

Verifica diodele zenner D119 si D121, sa ai 16v la bornele lor (masurat pe fiecarte in parte)Daca ai acei 16 V pe fiecare, pune rezistente de 5W in locul celor de 2W, sint subdimensionate.
Link spre comentariu

multumesc mult @ DjLeco , o sa masor si postez rezultatul....Initial nu stiu in ce parametri functioneaza acest amplificator, i-am schimbat toti condensatorii electrolitici si merge ok...singura teama era incingerea R15 si R11 !!!!! se incalzesc si finalii insa putin...o sa fac ceva masuratori si revin !

Link spre comentariu

Radiatorul fiind minuscul, e normal să se încălzească în gol, dar puţin, nu să frigă. Mai rău e că la volum mare nu face faţă, indiferent de reglaj.

Link spre comentariu

avem asa : R11=16,5v R11=15,9v......insa se incing destul de rau rezistorii....., se simte la nas, daca se apropie, mirosul de incins.!!!In ce priveste finalii acestia zic eu ca sunt ok, dupa cum spune si @ zal se incalzesc f putin la un volum acceptabil cam 25%, condensatorii mari de 4700u/50v sunt reci ca si celelalte componente !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări