GeoMar Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Continuand cu alimentatorul, am ajuns la faza in care după ce am găurit vechea cutie pentru noile cerințe, am vopsit-o ,,GALBEN SPORT,,.Am montat in ea traful, radiatorul pentru finali si un cooler pentru răcire de la o sursa PC. Cam atat pentru saptamana asta! Voi reveni!!! Pana acum arata "promitator", felicitari , asteptam "varianta finala". Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Aveti incredere sa nu montati puntea de diode pe alimentarea de forta pe radiator chiar daca diodele sunt duble? Sfatul meu este sa puneti o punte redresoare cu prindere pe surub si sa o alaturati pe radiatorul tranzistoarelor de putere,asa nu o sa va dora capul cand trageti din sursa un curent mai mare de 1A pt un timp mai indelungat .Oricum este o sugestie. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 7, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2011 Eu am comandat diodele P600M(6A/1000V) asa ,,de amorul artei,, ca sa fie ca in schema originala. Teoretic fiind cate 2 in paralel suporta max. 12A. Am testat montajul cu un bec auto 55/60W, FAZA SCURTA+FAZA LUNGA in paralel, deci in total 115W la 12V ar da un curent de aproximativ 9,58A. In acest mod am verificat unele temperaturi cum ar fi: -diodele redresoare 40 °C -radiatorul finalilor 58°C -rezistentele din emitoarele finalilor 70°C alte elemente ale regulatorului serie nu depășesc 30-35°C. Nu cred sa fie nevoie sa le schimb vreodată. Daca totuși se va întâmplă ,,piesa,, 25A/200V e pregătită de atac!!! Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 7, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2011 Astazi am proiectat planșa de bord ce o voi lipi peste fata din textolit a vechii surse. Folosind cat de cat vechile gauri si unele noi am cam ajuns la varianta finala care va arata cam asa cum se vede mai jos. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2011 După multe ...zile de efort iată ca alimentatorul este (aproape) gata. Spun aproape gata pentru ca la ,,o scula,, HOME MADE tot timpul mai e loc de ceva îmbunatățiri. Iata cum arata acum si cum arata acum 2 luni !!! Pentru doritori si un videoclip aici http://www.youtube.com/watch?v=Ep5Rep6Y7Xo Ca parere acum la final de realizare pot spune ca este o schema buna, funcționează impecabil cu observațiile de rigoare facute anterior. Instrumentul de panou si el descris anterior isi face si el treaba cu brio. Ca modificare importanta la el este ca am inlocuit suntul acela din câteva spire de sarma cu unul de 10A luat dintr-un aparat de măsura defect. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Felicitări,arata super și funcționează bine,păcat de atașamente.Urmează sa fac și eu cutia alimentatorului. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2011 Pun o poza cu alimentatorul cum arata inainte si cu noul look acum!!! Multumesc pentru aprecieri. Iti urez spor la treaba si tie. Da e pacat de atașamente, eu tare m-am suparat dar am revenit pentru ca se pare ca s-a dat din nou ,,dezlegare la atasamente,,! Cand e gata arata-ne si noua!!! Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Azi am desfăcut o sursa de alimentare cu procesoare prin ea și avea un traf toroidal pe ea de 180VA,Prim.230VAC,Sec. 40V bobinat cu 2xCuEm de 1mm,amândouă in paralel.Vreau sa folosesc acest traf la alimentator,in loc de 5 tranzitare voi folosi 3.Cam 6A vreau sa îmi poată oferi sursa și o tensiune de 0...30,35V. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Am adaptat schema la traful meu,mai jos e schema cu modificările făcute,va rog sa ma corectați unde am greșit. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 180W/40V=4,5A...Si 40Vca --> 56Vcc. Cu 30V la iesire,o sa disipi jumate din ce-ti poate da traful... Eu as alege altul,de cam 30Vca si 6A Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 Altul nu am cu tensiunea aia....Mai pot scoate din spire de la trafu asta.Ar fi o soluție?Atunci ar creste și curentul la 6A nu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Sectiunea totala a secundarului e de 1,57mm^2.Pt o densitate de 2A/mm^2,curentul e 3,14A,pt 3A/mm^2 -> 4,71A,pt 4A/mm^2 -> 6,28A. Deja la 3A/mm^2 traful se va incazi repede.4A/mm^2 e pt un regim de genul 20-30 de min merge,restul orei sta sa se raceascaNefiind sursa in comutatie,curentul din secundar nu creste cu scaderea tensiuni... Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 29, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2011 Iti dau un sfat in calitate de realizator al acestui alimentator. Pune-i numai radiator ca lumea la finali si la montare foloseste pasta siliconica. Nu o sa ai probleme cu disiparea folosind traful tau. Respecta numai ce ti-am spus eu. Multe succesuri!!! Asteptam poze!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Si eu care trebuie sa pun ventilator pe un radiator de 25x15cm ,sursa avand traf de 18Vca,curent de 5A si la iesire 12-14V. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iunie 29, 2011 Partajează Postat Iunie 29, 2011 Da asta neapărat o făceam,am un radiator cu dimensiunile de 7.8x19.4x2.5cm cu aripioare,talpa de 0.7mm.Cu câteva zile in urma am creeat o schema pt. controlul FAN-ului in funcție de temperatura deoarece ma enervau schemele de pe net. care nu funcționau cum vreau eu.O sa bobinez traful la 20V și 30 sau 35V.Am un potențiometru bobinat multitura de 1K,las putea folosi la reglarea curentului?,de 2K2 nu cred ca o sa găsesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum