Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

marik2500

Postări Recomandate

Salut,vreau să fac şi io acest alimentator dar am câteva întrebări-toate simboluruile de masă se legă împreuna chiar şi cea de la ieşirea lui LM7805?-doda AA118 e cu germaniu,aş pute să pun un 1N4148 sau 1N4007 în loc?-cele 2 bobine care sunt puse serie la ieşire au miez din ferită,căte spire au şi ce diametru interior au?-releul când stă decuplat pe ce înfăşurare sunt contactele pe cea de 20V sau pe cea de 35V?

Link spre comentariu

Salut,Ieșirea lui 7805 (+5V)se leaga la masa.Astfel se crează tensiunea negativa -5V pe partea de masa a lui 7805 necesara lui LM723 pentru reglarea tensiunii. In acest post mai anterior am atasat si descrierea din revista italiana. Dioda cu germaniu nu merge înlocuită cu ce ai specificat tu. Cele doua bobine nu stiu cum se fac. Poate cineva sa ne ajute cum se pot confecționa. Si eu sunt in faza de construcție. Daca te uiti bine pe schema doar pe la 13...14V se atrage releu (sper sa nu greșesc) cuplând astfel si sectiunea a II-a a transformatorului(20-35V). Pana la acest prag furnizeraza tensiune doar secțiunea I(0-20V), aceasta din ratiuni de disipare mai redusa la tensiuni mici. Rog pe cineva sa ne dea detalii despre bobine evident avand doar schema, poza lor si reperul VK200!!!

Link spre comentariu

După cum se vede în poza bobinele sunt făcute pe un miez de ferită torus şi au câte o spiră dacă nu mă înşel.La vechile reţele de parabolică am văzut asemenea bobine.

Link spre comentariu

Uitându-ma peste detalii am observat ca este un miez cilindric cu 3 găuri transversale prin care trece sarma formând o țesere in forma de S sau de Z. Cred ca am văzut si eu undeva prin cava aparate asemenea bobine insa am un lapsus. Habar n-am unde!!! O traducere tip Google din revista italiana suna cam asa: Diodele D15 ÷ D12 sunt folosite pentru a îndrepta, în continuare, orice componentă de curent alternativ (clipoci, zgomot etc.), În timp ce impedanţele J1 şi J2 forma un filtru în cazul în care aveţi nevoie pentru a hrăni echipamente radio. :aut:

Link spre comentariu

Si eu aștept o comanda de piese ca sa termin PCB-ul. Am un traf baban de 10A cu tensiuni 0-2-4-6-12-24, este băgat într-o cutie de tabla groasa de 2-3 mm iar fata este din textolit gros din ala maro. Cred ca a fost un alimentator din ala ce erau pe vremuri prin laboratoarele de fizica(cred).Are in el doar o punte un condensator si un comutator cu mai multe pozitii. Pana vin piesele vreau sa scot măţăraia afara, sa curat cutia fiind un pic ruginita si sa-i trag o vopsea cu pistolul. Vreau sa o pastrez fiind foarte robusta. Am sa revin cu ceva imagini poate maine! Pana acum cea mai ,,rarissimo,, piesă pare a fi potentiometrul de 10 omi. Unde ati gasit asa ceva? :speriat

Link spre comentariu

Astăzi am desfăcut ..măgăoaia,, si am scos măţăraia din ea. Am masurat sarma din secundar si are 1,92mm ceea ce înseamna ca e de aprox 10A. Asa zice un tabel dintr-o carte de-a lui GEORGE D. OPRESCU(vezi foto). Mai jos se poate vedea ce avea pe dinauntru. Mult timp l-am folosit pe post de incarcator baterii auto. Acum a venit timpul sa-l modernizez un pic ,,ca sa se bucure si el,,. :ras:

Link spre comentariu

Am mai construit un Voltmetru/Ampermetru pentru ca sa-l folosesc la un încărcător de baterii auto. Acum am doua. Sa stiti ca este un multimetru reușit si destul de simplu comparabil cu altele.

Link spre comentariu

Astăzi mi-a venit comanda cu piese pentru alimentator si radiatorul. Am muncit un piculetz la PCB si acum arata cam asa. Mai construieste cineva acest montaj??????????

Link spre comentariu

Finalii sunt TIP35 de la A D E L A I D A. Radiatorul sa vad daca se incalzeste ,,mai mult decat prevede regulamentul,, o sai pun si un cooler! Am un circuit foarte bun care-si face cu succes treaba intr-o alta sursa. Iata mai jos schema acestuia. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări