cipriyan123 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 @ bobobobo:de unde vei cumpara tranzistorii TIP 35C?sunt si eu interesat de cativa(tot pentru o sursa).imi poti spune pe PM... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 are careva o schema pt o sursa de alimentare simetrica la care sa se poate regla tensiunea si curentu?tot ceva de genu 0-30 sau -15-0+15vFa doua simple 0-30 U/I si le inseriezi sau pui in paralel cand vrei mai mult curent. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 @ marik2500 & vincze_szilard : De ce nu concepeti scheme corespunzatoare dorintelor voastre? Cu variante simple puteti obtine rezultate foarte bune. Daca aveti nevoie de ajutorul celor de pe forum, cu siguranta il veti obtine. Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Daca cineva intre timp lucreaza la acest proiect sa ne mai spuna ceva noutati, poze, etc !! Link spre comentariu
boboBOBO Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 La mine momentan e in faza de reproiectare deoarece nu mi-au placut mai multe ! Sper sa termin cat mai curant proiectarea si sa ma apuc concret de sursa ! Marik tu nu o mai faci ? Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 20, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Eu o sa o fac insa momentan am alte proiecte. Am o carcasa din aia de alimentator ce se afla prin laboratoarele scolare prin anii 70. Aceasta are in ea un transformator baban de cca. 10-12 AMPERI. Acest transformator are 0-2-4-6-12-24V. Pana acum am avut in el o punte si un 4700uF iar prin combinatia tensiunilor de iesire folosind un comutator rotativ cu multe pozitii obtineam aproape orice tensiune dorita. Acum m-am gandit ca dupa ce m-a servit atatia ani fara cusur as dori sa-i dau un nou luck. Intamplarea a facut ca sa dau peste acel K7200 si am zis ok asta e ceea ce-mi trebuie. Analizand-o am concluzionat ca trebuie facuta asa cum e ea fara modificari in schema ci doar in ceea ce priveste finalii, respectiv cred ca voi folosi TIP35C ( tot 25A, 120V ). Voi reproiecta cablajul evident sa incapa in cutia existenta. Voi reveni cu poza insa probabil peste o luna cel mai repede!!! Multa bafta celor in caz ! Asteptam noutatile si realizarile dvs. !!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 20, 2011 Partajează Postat Ianuarie 20, 2011 Am facut curat . Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 21, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Am mai gasit pe net un kit asemanator cu cel de la Velleman care se gaseste de comercializat probabil in ITALIA sub numele de MK 3965 Alimentatore 0 ÷ 30V 10A. Este o schema frumoasa, inteligenta si la care merita a se reflecta. Tot din acest kit face parte si multimetrul acesteia insa la care nu ma gasit inca HEX! Acesta apare sub numele de MK 3980 Voltmetro/Amperometro Digitale. Atasez aceste scheme mai jos. Aceasta schema a fost publicata in renumita revista italiana de electronica FARE ELETTRONICA-IULIE-2003. Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 25, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Iata si un pic mai multe detalii constructive ale alimentatorului din revista! In ceea ce priveste AMPERMETRUL/VOLTMETRU am sa caut o alta schema potrivita, cea prezentata mai sus se vindea in Italia sub forma de KIT cu PIC-ul gata programat, asadar... Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2011 Asa cum v-am zis am cautat si am gasit intr-un alt numar al revistei italiene un VOLTMETRU/AMPERMETRU foarte versatil si potrivit pentru o sursa reglabila. Iata si codul sursa al acestuia. Cu putin efort cred ca nu este greu de inteles functionarea lui chiar si in italiana. Link spre comentariu
marik2500 Postat Ianuarie 29, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2011 Am postat anterior articolul fara 2 pagini. Iata aici articolul intreg. Link spre comentariu
Vizitator mihalisGR Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 salutare! vreau sa multumesc tuturor celor ce au dat informatii despre acest proect!eu am inceput sa construesc aceasta sursa (welleman) am facut cablajul si am montat primele piese!m-am gandit sa folosesc doua aparate de masura digitale ,pentru voltmetru si ampemetru! ma costa 4 euro bucata( la chinezi)!da nu stiu ,cum sa leg,aparatul de masura pt. ampemetru!?l-am dat pe 10A si mai departe?!! va rog sa ma ajutati cu ideii! Link spre comentariu
marik2500 Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Vino cu niste poze sa vedem ce aparate de măsura vrei sa pui. Link spre comentariu
Vizitator mihalisGR Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 treaba, e cum sa pun pozele! am vazut eu ceva pe sait da nu mai stiu unde!?! :cry: Link spre comentariu
boboBOBO Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 www.tinypic.com succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum