Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

Postări Recomandate

Vizitator tyc

are careva o schema pt o sursa de alimentare simetrica la care sa se poate regla tensiunea si curentu?tot ceva de genu 0-30 sau -15-0+15v

Fa doua simple 0-30 U/I si le inseriezi sau pui in paralel cand vrei mai mult curent.
Link spre comentariu
Vizitator smilex

@ marik2500 & vincze_szilard : De ce nu concepeti scheme corespunzatoare dorintelor voastre? Cu variante simple puteti obtine rezultate foarte bune. Daca aveti nevoie de ajutorul celor de pe forum, cu siguranta il veti obtine.

Link spre comentariu

Eu o sa o fac insa momentan am alte proiecte. Am o carcasa din aia de alimentator ce se afla prin laboratoarele scolare prin anii 70. Aceasta are in ea un transformator baban de cca. 10-12 AMPERI. Acest transformator are 0-2-4-6-12-24V. Pana acum am avut in el o punte si un 4700uF iar prin combinatia tensiunilor de iesire folosind un comutator rotativ cu multe pozitii obtineam aproape orice tensiune dorita. Acum m-am gandit ca dupa ce m-a servit atatia ani fara cusur as dori sa-i dau un nou luck. Intamplarea a facut ca sa dau peste acel K7200 si am zis ok asta e ceea ce-mi trebuie. Analizand-o am concluzionat ca trebuie facuta asa cum e ea fara modificari in schema ci doar in ceea ce priveste finalii, respectiv cred ca voi folosi TIP35C ( tot 25A, 120V ). Voi reproiecta cablajul evident sa incapa in cutia existenta. Voi reveni cu poza insa probabil peste o luna cel mai repede!!! Multa bafta celor in caz ! Asteptam noutatile si realizarile dvs. !!! :91 :92 :94

Link spre comentariu

Am mai gasit pe net un kit asemanator cu cel de la Velleman care se gaseste de comercializat probabil in ITALIA sub numele de MK 3965 Alimentatore 0 ÷ 30V 10A. Este o schema frumoasa, inteligenta si la care merita a se reflecta. Tot din acest kit face parte si multimetrul acesteia insa la care nu ma gasit inca HEX! Acesta apare sub numele de MK 3980 Voltmetro/Amperometro Digitale. Atasez aceste scheme mai jos. Aceasta schema a fost publicata in renumita revista italiana de electronica FARE ELETTRONICA-IULIE-2003.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mihalisGR

salutare! vreau sa multumesc tuturor celor ce au dat informatii despre acest proect!eu am inceput sa construesc aceasta sursa (welleman) am facut cablajul si am montat primele piese!m-am gandit sa folosesc doua aparate de masura digitale ,pentru voltmetru si ampemetru! ma costa 4 euro bucata( la chinezi)!da nu stiu ,cum sa leg,aparatul de masura pt. ampemetru!?l-am dat pe 10A si mai departe?!! :scarpin va rog sa ma ajutati cu ideii!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări