Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

Postări Recomandate

Daca pui sarcina de 3A la cat scade tensiunea de pe sarcina de exemplu ai 12V la iesire si pui o sarcina care trage 3A la cat ajunge tensiunea de la 12v la cat?

Pentru ultima data iti spun pune acel bec pe halogen pe un secundar de 15V direct de la traf fara punte fara nimic ,deci traful si apoi becul si spune cu ce tensiune mai ramai,chiar te rog.

Sigur masoara bine ampermetrul ala?

Link spre comentariu

Poate te ajuta cu ceva...

http://www.vellemanprojects.eu/downloads/0/manual_k7200.pdf

Ce varianta de cablaj ai folosit? Verifica daca ai legat bine secundarele transformatorului la bornele de pe placa. Eventual pune o fotografie cu cablajul.

Firele de 0.5mm2 mi se par cam subtiri. Ai pus ceva fludor suplimentar pe "traseele de putere" pe cablaj?

Editat de danpin
Link spre comentariu

Robert, cand intrebam de conexiuni nu voiam o verificare vizuala doar. Stiu si eu, ceva e problematic acolo. Si nu cred ca e electronica.

Va trebui sa faci masuratori, peste tot. Nu poate nimeni ghici ce este acolo la tine. Pozele sunt frumoase, lucratura ingrijita, dar pot exista si probleme.

Link spre comentariu

Eu ma refeream la fire mai groase pe partea de curenti mari, daca faci un scurt si nu-ti functioneaza limitarea in curent s-ar putea sa ai ceva probleme cu acele fire subtiri... traseele de curenti mari trebuie si ele intarite cu ceva fludor pe ele sau cu un conductor de cupru lipit peste.

Verifica inca o data conexiunile transformatorului la placa electronica, vezi daca cele doua secundare sunt legate corect, sa fie in serie, sfarsitul lui S1 cu inceputul lui S2, ma refer la sensul de bobinaj al secundarelor.

Link spre comentariu

Legi secundarele in serie si masori tensiunea intre capete, poti avea variantele: s1 sfarsit cu s2 inceput sau s1 sfarsit cu s2 sfarsit (sau invers, combinatii...), daca tensiunea masurata este egala cu 30 (15+15) atunci sunt inseriate corect, ar fi mai bine daca ai si un consumator atunci cand faci masuratorile.

M-am uitat putin pe documentatia pusa de tine, am vazut ca ai si un jumper, daca ai facut exact asa cablajul din doc., intre 4 si 5, in plus pt. tensiuni < 15V este legat S2 sa zicem si pt tensiuni >15 se inseriaza si S1, aici ai grija sa fie corect inseriate secundarele. Trebuie tinut cont si de faptul ca sunt doua mase in montaj. Verifica pas cu pas, iesiri traf, punte redresoare, cu si far cond de filtraj, tranzistorii de putere daca sunt legati corect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări