PKP98 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Daca pui sarcina de 3A la cat scade tensiunea de pe sarcina de exemplu ai 12V la iesire si pui o sarcina care trage 3A la cat ajunge tensiunea de la 12v la cat? Pentru ultima data iti spun pune acel bec pe halogen pe un secundar de 15V direct de la traf fara punte fara nimic ,deci traful si apoi becul si spune cu ce tensiune mai ramai,chiar te rog. Sigur masoara bine ampermetrul ala? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Pai problema nu pare a fi sursa Velleman, ci ceva legaturi la transformator, punte... ia-l la puricat, chiar daca pare totul corect si evident. PKP, nu e nevoie de ampermetru: 55W/12V e suficient. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 din pacate nu mai pot pune becu deoarece am ars-o din gresela si cu nervi am legat-o cam la 20 v am iutat sa dau inapoi potentiometru firele de la traf am legat cum e indicat pe traf sec1 orange -yellow si sec2 black-red Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Poate te ajuta cu ceva... http://www.vellemanprojects.eu/downloads/0/manual_k7200.pdf Ce varianta de cablaj ai folosit? Verifica daca ai legat bine secundarele transformatorului la bornele de pe placa. Eventual pune o fotografie cu cablajul. Firele de 0.5mm2 mi se par cam subtiri. Ai pus ceva fludor suplimentar pe "traseele de putere" pe cablaj? Editat Ianuarie 6, 2016 de danpin Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 am atasat citeva poze unde se vad firele legate de la traf la bornele cablajului nu am pus fludor suplimentar pe trasee si fire de 0,5mm2 am folosit doar la potentiometre acestea ar afecta asa de mult? pozele sunt atasate la pagina 26 Link spre comentariu
PKP98 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Nu ,nu afecteaza cu nimic sunt bune de 0,5mm2,alta e problema. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Robert, cand intrebam de conexiuni nu voiam o verificare vizuala doar. Stiu si eu, ceva e problematic acolo. Si nu cred ca e electronica. Va trebui sa faci masuratori, peste tot. Nu poate nimeni ghici ce este acolo la tine. Pozele sunt frumoase, lucratura ingrijita, dar pot exista si probleme. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 din pacate e frumos dar nu si funcional maine am sa ma apuc sa o verific mai amanuntit multumesc tuturor pentru ajutor si astept in continuare idei de la cei mai experimentati in electronica deoarece eu sunt cam incepator mai bine zis un hoby pentru mine Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Eu ma refeream la fire mai groase pe partea de curenti mari, daca faci un scurt si nu-ti functioneaza limitarea in curent s-ar putea sa ai ceva probleme cu acele fire subtiri... traseele de curenti mari trebuie si ele intarite cu ceva fludor pe ele sau cu un conductor de cupru lipit peste. Verifica inca o data conexiunile transformatorului la placa electronica, vezi daca cele doua secundare sunt legate corect, sa fie in serie, sfarsitul lui S1 cu inceputul lui S2, ma refer la sensul de bobinaj al secundarelor. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 si cum imi dau seama care sfirsitul lui S1 si incepu tu S2? Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Nu cred ca-s probleme acolo, caci are 42Vcc dupa punte. Poate puntea sa fie defecta? Va trebui sa o deconectezi de la trafo si condensatori. Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Legi secundarele in serie si masori tensiunea intre capete, poti avea variantele: s1 sfarsit cu s2 inceput sau s1 sfarsit cu s2 sfarsit (sau invers, combinatii...), daca tensiunea masurata este egala cu 30 (15+15) atunci sunt inseriate corect, ar fi mai bine daca ai si un consumator atunci cand faci masuratorile. M-am uitat putin pe documentatia pusa de tine, am vazut ca ai si un jumper, daca ai facut exact asa cablajul din doc., intre 4 si 5, in plus pt. tensiuni < 15V este legat S2 sa zicem si pt tensiuni >15 se inseriaza si S1, aici ai grija sa fie corect inseriate secundarele. Trebuie tinut cont si de faptul ca sunt doua mase in montaj. Verifica pas cu pas, iesiri traf, punte redresoare, cu si far cond de filtraj, tranzistorii de putere daca sunt legati corect. Link spre comentariu
spark Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 vezi daca releul aclanseaza_atunci iti injumatateste tensiune debitata de traf _ fa o proba , scoate din circuit rezistorul R1care duce la pinul 2 IC1 da o vorba cum a iesit_bafta Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 am masurat ininte de redresare am 31,5v deci cred ca e bine legat trafu 15,5 pe un secundar si 15,5 pe al doilea releu imi cupleaza la 10,7v cel deal doilea secundar si decupleaza sub acest prag Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Fa o proba, inverseaza firele unui secundar intre ele si vezi ce masori, de ex galben-portocaliu sau la sec2 rosu cu negru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum