Marian Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Incercati sa priviti lucrurile altfel, traful nu este un generator de curent constant, si nici o sursa cu limitare, ci traful ofera puteri diferite la randament diferit. Apoi imaginati-va ca traful nu "are" W, ci "are" VA. De ce? Pai simplu, traful este bobinat pentru o anumita tensiune, si dimensionat pentru un anumit curent recomandat, nu este singurul curent posibil ci unul la care randamentul se mentine in limite acceptabile, poti obtine si mai mult de atat fara indoiala, insa randamentul scade pe masura, si n-o sa-ti convina cand o sa constati ca poate nu poti tine mana pe el ca te frigi... Adica traful are pe scurt un V si un A, si produsul lor este expresia VA. Mai departe, pe W il obtii in sarcina si iti spune cat anume consumi cu sarcina alimentata. Factorul ala de putere iti indica defazarea dintre curent si tensiune in primarul trafo, cu sarcina in secundar. Cand secundarul este in gol, defazarea din primar este 90* deci curentul de mers in gol la traf nu se traduce in putere reala consumata, cand secundarul este conectat la o sarcina, defazarea scade si asta se traduce intr-o putere reala consumata din retea, adica W. Prin urmare nici eu nu cred ca un bec de 55W poate reduce atat de mult tensiunea de la traf, problema este in sursa, ori reglaje facute imprecis ori fire subtiri, ori teste facute sau interpretate eronat. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 am masurat tensiunea dupa redresare in gol am 42.8 iar cind ii pun sarcina imi scade pina la 17,9 -18,1v Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Pai mai inainte ai zis ca: am incercat cu o sarcina mai mica 3,11A si am masurat tensiunea inainte de puntea redresoare imi scade de la 32,4(fara sarcina) pina la 31,8... O cadere de 0,6V la 3A nu poate justifica caderea enorma gasita dupa redresare in sarcina, prin urmare intreb si eu, ce fire ai pus? Ce condensatori de filtrare ai pus? Ce punte redresoare ai pus? PS: Citeste ce am scris si mai sus, ar putea sa te ajute. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 am folosit fire cu sectiunea 0.5 si 1 condensatori am pus doi de 10000mf in parallel iar punte redresoare de 25A Link spre comentariu
PKP98 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Da ,nu cred ca este din traf,la asa cadere de tensiune ...,dar totusi fa si cum am spus eu pune becul pe halogen pe unu din secundare si vezi cu ce tensiune ramai de la 15v scade la xxv...te astept sa spui,si sunt subtiri firele mai ales 0,5mm pentru un 5A e ca si cum ai pune Trabantu sa traga un tanc ,de unde pana unde ai pus de 0,5mm? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 La fire de 0,5 te mai miri de ce pica tensiunea in sarcina? Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 am masurat tensiunea dupa redresare in gol am 42.8 iar cind ii pun sarcina imi scade pina la 17,9 -18,1v La caderea asta de tensiune-enorma!!-ar fi trebuit sa fie vreo 20 m liniari de conductor de 0,5mm sectiune ca sa se piarda atat pe conductoare....plus ca temperatura degajata topea izolatia....cred -totusi -ca e o greseala la redresor/filtraj....ceva asemanator am patit la un redresor cu zero flotant atunci cand unul din conzii de filtraj isi pierduse capacitatea....in gol tensiune normala , in sarcina la jumatate.... Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 si citeva poze..cu sursa fire de 0,5 am folosit la legarea potentiometrelor Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Nu se explica acea cadere de tensiune prin fire. E lucrat foarte frumos si destul de scurte firele. Banuiesc ca radiatorul este deasupra cutiei. Alta-i problema acolo. O fi un contact prost? Mai verifica toate conexiunile. Link spre comentariu
PKP98 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Cred ca problema vine de la acel rezistor de langa ventilator ,in schema sun 4 rezistori de 7ohmi/10w in paralel asta inseamna 1,75ohmi care la un curent de 5A iti fura 8-9V al tau ce valoare are? Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 nu imi pot da seama care ar fi problema ,da radiatoru e deasupra deoarece nu am avut spatiu pentru a o monta altundeva Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Asa este, caderea este prea mare ca sa se explice chiar si pe 0,5 dar nu astea s-au folosit, si vad ca oricum firele arata bine, scurte si ingrijit rutate, deci retrag ce am scris mai sus. Nu am retinut, conzii de 10000uF sunt noi sau recuperati? Intreb si eu, ca nu-mi explic caderea atat de mare de dupa redresare ( deci practic de pe conzii aia )... Totusi chiar daca n-ar fi noi, sau ar lipsi complet, tensiunea tot n-ar avea cum sa scada atat de mult... Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 rezistenta de shunt este de 0.1 Ohm acesta l-am avut acasa si l-am pus pentru teste Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 am masurat tensiunea dupa redresare in gol am 42.8 iar cind ii pun sarcina imi scade pina la 17,9 -18,1v 18V dupa punte? Scuze ca insist. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 da cind ii pun sarcina 4,7 4,8 A imi masoara aparatu la 12,5v la iesirea de la borne si am masurat dupa punte redresoare tensiunea de 17,9 18,1 IAR IN GOL AM 42,2- 42,4v Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum