ROBERT78 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Salut am realizat si eu aceasta sursa Velleman dar nu imi functioneaza correct cred eu deoarece cind ii pun sarcina scade tensiunea foarte mult si nu inteleg de ce am vazut ca au realizat-o si altii si functioneaza bine,deci cer un pic de ajutor niste idei de unde ar veni acesta problema multumesc Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Cum se comporta transformatorul in sarcina? Poti masura tensiunile inainte si dupa ce conectezi sarcina? Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 deci am pus un bec halogen de masina de 12v 55w si tensiunea am reglat-o la 12,6v si cind leg becu ca sarcina imi scade tensiunea pina la 4,7v si imi intra limitarea de current desi am reglat trimerele de pe olaca la maxim si potentiometru de limitare de current la maxim am incercat si cu rzistenta de putere ca sarcina de 0,47ohm si acelasi lucru imi scade tensiunea si imi intra limitarea de curent am traf de 2x15 de 112,5VA Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 0.47 ohmi e un scurt veritabil. Nu e un test relevant.Eu te-am intrebat cum variaza aia 15V pe transformator. In alternativ, sau dupa puntea redresoare. Poti masura acolo? Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 pe alternative am 15.2 pe ambele infasurari stabil iar dupa puntea redresoare am 20,9 cind releu nu este cuplat si 42,4 cind cupleaza releu Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Care varianta de schema ai folosit-o? Intreb deoarece ma uitam acuma pe topic si am observat mai multe atasamente/pdf-uri prin diverse postari/pagini. Si ai modificat tu ceva valori sau totul este exact ca in schema? Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 aceasta schema am realizat-o exact cum e aici fara modificari si interesant e ca am schimbat cele doua ic-uri lm723 crezind cs problema vine de acolo, si dupa ce am schimbat cele doy ic-uri acum nu mai pot regla nici tensiunea pina la 31,5v ca inainte de schimbare si am facut masuratorile cum mi-a cerut domnu thunderer si am variatii mari si inainte de redresare si dupa redresare PSU 0-30V 0-10A.pdf Link spre comentariu
PKP98 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 In primul rand becul tau pe halogen de 12v/55w consuma 55/12=4.6A,iar traful tau are 30v si 110VA deci 110/30=3,66A adica un curent de maxim 3A cu tot cu pierderi,deci tu ceri 4,6A de la un traf de 3 hai sa zicem 3,5A si totusi tensiunea ta in sarcina nu ar trebuii sa scada asa de mult. Ce capacitate are condensatorul de filtraj? Foloseste niste fire mai groase poate astea sunt subtiri. Mai verifica cablajul si lipiturile. Si in al doilea rand, cat de mari sunt variatile tensiunii pana in puntea redresoare?Adica tensiunea de la traf cu cat scade ,de la 30V la cat? Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 hmmm de aici am cumparat trafu http://www.tme.eu/ro/details/55161-p1s2/transformatoare-toroidale/talema/ si aici in descrierea technical apare sec1= 7,5 a si sec2 =7,5A Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 am incercat cu o sarcina mai mica 3,11A si am masurat tensiunea inainte de puntea redresoare imi scade de la 32,4(fara sarcina) pina la 31,8 si cu acaesta sarcina nu mi-a dat current limit deci da are dreptate domnu PKP98 Trafu e problema si vina mea ca nu ma-m documentat bine inainte sa cumpar trafu Graba strica treaba,(dar totusi asa o dezinformare aiurea Link spre comentariu
PKP98 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 (editat) Daca te uiti mai atent in descriere scrie ca traful are 225va nu 112,5va cat ai spus mai sus,probabil ai spus puterea de pe o infasurare adica 112,5+112,5=225va si inca ceva foarte important( VA NU ESTE TOT UNA CU W ) puterea activa "P = U·I·cosφ[W] iar puterea aparenta Pa= U·I [VA]" iar cosφ=0,6-0,7-0,8-0,9 deci traful tau are undeva la 120-130W maxim.Ca sa ne convingem incearca sa masori sarma din secundar ,desigur fara sa desfaci traful ,poate poti prin izolatie ,asa o valoare aproximativa si pune o poza cu specificatiile de pe el. Editat Ianuarie 6, 2016 de PKP98 Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 PKP98, despre ce vorbesti tu acolo? Chiar stii cum e cu VA si W? Traful are 225VA, nu 130W, sa nu vorbim de dragul discutiei. Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 pe traf este trecut sec1 0-15v 112,5va sec2 0-15v 112,5va si nu pot desface trafu doarece e toroidal si nu vreau sa-l stric Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Acel traf ar trebui sa furnizeze unei sarcini cam 7A. D-aia te-am intrebat in postul 362 si 364 cum se comporta traful cand iesirea scade in 4.7V cand pui becul de 55W/12V. Masoara atunci (dupa redresare) si scrie aici, caci 55W trasi din traf n-ar trebui sa aiba mare influenta. In postul 370 descrii o comportare normala, cine stie ce fire mai ai tu pe acolo. Poti pune o poza de ansamblu cu montajul? Link spre comentariu
PKP98 Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Ca sa testezi traful pune acel bec pe halogen la unul din secundarele de 15v si masoara curentul si tensiunea cu care ramai ,daca nu ai cu ce sa masori curentul pune direct becul pe secundar si spune cu ce tensiune ramai din 15v. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum