Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...

Aveti aici schema  K7200 de la VELLEMAN ,redesenata cu valorile pieselor pe ea ,pentru cei care doriti s-o realizati.

Verificati sa nu fie greseli    

ps

ma gandesc s-o realizez si eu ,ce am acum ,parca a facut razboiul.La K7200 cred ca e suficient chiar patru bucati de 2N3055,Deci cate 2.5A de fiecare ,daca limitarea e de maxim 10A si avand in vedere ca datorita acelui comparator cu 741 ,nu va exista niciodata pe C-E la 2N3055 mai mult de cca 20Vcc.Vreau sa ma limitez la patru 2n3055 pentru ca am un radiator de amplificator A350 cu tranzistorii pe el si ar fi tocmai bun pentru a constitui peretele din spate al viitoarei surse,bineinteles si cu unul sau doua ventilatoare pe el

PS si mai tarziu

am uitat sa mentionez ,traful va fi unul de UPS de la 24V ,de 1000VA ,are doua secundare de 15.5Vca  inseriate ,cred ca e tocmai bun,daca nu  cam la limita (maxima)

Editat de nel65
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator liviu4u

Cine imi poate da si mie pcb-ul complet la scara 1:1 si cu amplasarea componentelor functional ?

Multumesc anticipat,

Editat de liviu4u
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Buna.sunt incepator si as avea nevoie de indrumare pt realizarea unei surse reglabile Am un traf de 400va 2x12 v toroidal, Credeti ca pot folosi schema veleman 0-30v 0-10A , sa ii adaug spire pe secundar pana la 15 v . Va influenta cumva traful mai mare functionarea schemei in sensul reglarii curentului.Sa abordez alta schema cum ar fi cea a lui marian cu smilex

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări