Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

marik2500

Postări Recomandate

Daca este vorba despre 2x16Vca ( adica 32Vca ) atunci nu m-as repezi prea usor sa il folosesc, asta presupune mai bine de 40Vcc, la tensiuni mai mici cumulate cu curent de sarcina mare, disipatia pe regulator va fi de-a dreptul imensa, daca dispui de radiator masiv atunci ar fi in regula, daca nu...

Daca e vorba de o sursa capabila de 30V/10A pe iesire, tu ce traf ai recomanda? Asta in ideea ca 32Vrms, este echivalentul unei tensiuni continue de 32V. Cu disipatia ai dreptate, dar asta e neajunsul surselor liniare...
Link spre comentariu

Pai sigur n-as recomanda o tensiune continua in gol de peste 40V, se accentueaza si mai mult dezavantajul tipic surselor liniare, pentru 30Vcc regulat eu as recomanda undeva in jur de 35Vcc ca si alimetare proveniti de la un traf cat mai solid care sa suporte curentul de sarcina fara pierderi importante. 10V in minus inseamna la 10A, 100W mai putin, totusi conteaza.

Link spre comentariu

Cineva imi face si mie cablju la sursa velleman 0-30v 10A SI VOLTMETRU AMPERMETRU ACELA CU MASURAREA TEMP +CONTROL VENTILATOR+PROTECTIA LA SCURT!! Multumesc!!Contra cost bineinteles!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Multumesc. Radiatorul are dimensiunile 300x125x10, instrumentul din centru masoara tensiunea (cu buton de comutare intre cele doua surse)si cele doua instrumente analogice masoara intensitatea. Practic fiecare sursa are intrumente de masursare a tensiunii si intensitatii, atat analogice, cat si digitale. Nu am avut intrumente analogice special dedicate pentru tensiune si intensitate, pentru acea plaja, am folosit ce am avut.

post-26926-139829765484_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări