danpin Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Din pacate nu stiu prea multe despre ce se mai intampla la Tehnoton...Nu sunt originar din Iasi, am venit aici la facultate si apoi am ramas.... In Tehnoton am intrat doar o data cred, prin '97-'98 imi amintesc ca am ramas dezamagit atunci, multe hale de productie transformate in depozite, service auto, productie mobila PAL, busines-urile anilor '90. Acum am inteles ca produc ceva aragazuri si masini de spalat... asta-i viata... Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Pt. colegul care mi-a cerut poze (prin MP) cu placa sursei Velleman atasez aici cateva foto, mai detaliate nu am momentan, daca este necesar pot sa fac... dati un semnal... Link spre comentariu
dorelb Postat Decembrie 15, 2013 Partajează Postat Decembrie 15, 2013 @danpin - Salut. Ma intereseaza de unde ai cumparat suprafata aia de lucru, construiesc aeromodele si nu gasesc. Link spre comentariu
frantuzu_lan Postat Decembrie 24, 2013 Partajează Postat Decembrie 24, 2013 Salut, multumesc pentru pozele atasate. Am construit si eu sursa 0-30 V 0-10 A cu ajutorul unui coleg de forum , dupa cablajul lui danpin ,sursa este inca in " rodaj " momentan se prezinta ok. Inca nu este finalizata si carcasa in totalitate ,atasez poze cu dansa http://imageshack.us/a/img34/829/cnur.jpg http://imageshack.us/a/img543/2105/p5l1.jpg http://imageshack.us/a/img809/8070/msep.jpg http://imageshack.us/a/img191/9392/bqx0.jpg Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Felicitari ! Mi se pare mie, sau radiatorul este cam micut ? Link spre comentariu
frantuzu_lan Postat Decembrie 25, 2013 Partajează Postat Decembrie 25, 2013 Multumesc,are 30 cm lungime radiatoru, talpa lui 1 cm grosime , aripile radiatorului 2,5 cm , talpa in L pentru 2n3055 are si ea 0.80 cm grosime si lungime de 25 cm ceva de genu , oricum are racire cu 2 ventilatoare de 60x60 la 0.25A . Link spre comentariu
RealAlex Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Cine poate sa-mi spuna ce se intampla cand se aprinde ledul de avertizare " Current limit ? Intra sursa in protectie si trebuie resetata pentru a intra in regimul de lucru normal? Multumesc. Link spre comentariu
danpin Postat Ianuarie 2, 2014 Partajează Postat Ianuarie 2, 2014 Cand se aprinde "Current limit" inseamna ca ati ajuns la limita curentului reglat di potentiometrul RV3. In acest caz tensiunea nu mai creste chiar daca rotiti din potentiometrele pt. reglajul tensiunii. Sursa nu are nimic pt. "reset" si intrare in "regimul de lucru normal". Daca va trebuie un curent mai mare pt. consumator trebuie sa reglati din RV3 si din semireglabilii RV1 si RV2. Eu am reglat RV1 si RV2 ca atunci cind RV3 este la maxim sa intre protectia la 10A. Cel putin asa functioneaza in sursa mea. Link spre comentariu
RealAlex Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 Multumesc frumos. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Salut, pot folosi la sursa de la velleman un transformator de 2x16v?? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 da , merge Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Daca este vorba despre 2x16Vca ( adica 32Vca ) atunci nu m-as repezi prea usor sa il folosesc, asta presupune mai bine de 40Vcc, la tensiuni mai mici cumulate cu curent de sarcina mare, disipatia pe regulator va fi de-a dreptul imensa, daca dispui de radiator masiv atunci ar fi in regula, daca nu... Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Sau racire activa, cu unul sau doua cooler-e si cuplare automata a acestora la depasirea temperaturii "maxime admise". Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Cand vorbim despre o posibila disipatie de peste 300W, daca nu ai radiator suficient de mare, nu vad ce ventilator ti-ar putea salva tranzistorii... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 ca sa obtii cei 30V la iesire trebuie sa ai tensiune alternativa mai mare , sau cel putin egala cu cea scontata. la un curent de 10A sustinut se va ajunge la folosirea intregii capacitatii trafului. restul caderilor pe rezistentele sunt , cele de emitor , jonctiuni CE ale tranzistorilor serie vor fi sustinute de catre curentul inmagazinat in condensatorul de filtraj incarcat cu varfurile sinusoidei pana la 45V !!! Bineinteles ca acesta este scenariul de maxim , dar la un voltaj mai mic , disiparea va fi enorma. in consecinta e necesar radiator mare si racire activa , altfel si radiatorul va fi bun pentru gatit mancarea.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum