Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

marik2500

Postări Recomandate

Felicitari ! Pe aceasta o stiu, am vazut videoclipul. Ma gandesc sa realizez si eu sursa Velleman, discutata aici. In prospect scrie ca poate fi folosita si la incarcarea acumulatorilor auto, un avantaj in plus.

Link spre comentariu

Doctore, i-mi place de tine ! :aplauze Esti prompt si la obiect . Multumesc frumos. Eu am o sursa reglabila 1,25 - 30 V / 10 A , dar numai tensiunea, nu si intensitatea. (LM 317 si tranz.) Incerc sa fac si eu sursa aceasta,(Velleman), prea este laudata si are "facilitati".

Link spre comentariu

...Eu am o sursa reglabila 1,25 - 30 V / 10 A...

Si aia poate incarca fara probleme un acumulator, si asta in ciuda faptului ca nu ai la dispozitie si un reglaj al limitarii, ai limitare activa de tip SCC deci nimic nu te poate impiedeca sa o folosesti in acest scop. Evident ca un reglaj al curentului este ceva mai ok dar in lipsa de asa ceva merge si fara.
Link spre comentariu

Pai gandeste-te la incarcarea pe care o face alternatorul pe masina, mai precis la curentul cu care el incarca acumulatorul, care inevitabil este mult mai mare de 10A, si totusi acumulatorii tin mult si bine.

Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate. Nu m-am gandit la acest aspect. Totusi, avand posibilitatea reglarii curentului merg incarcati si acumulatori de capacitati mai mici. Nu se merita - in opinia personala - sa tin un transformator blocat numai pentru incarcat acumulatori, (lucru care se intampla destul de rar, de obicei cumpar acumulator nou.)De aceea ma bate gandul sa fac si eu sursa discutata aici, are mai multe intrebuintari. Si de cealalta sursa sunt super multumit.(LM 317+tranz.) :101

Link spre comentariu

...De aceea ma bate gandul sa fac si eu sursa discutata aici, are mai multe intrebuintari. ...

Spor la treaba, ti-am trimis email.Astept rezultatele. :freaza: Pentru asta Velleman am ceva componente lipsa ce trebuie cumparate.Poate am ceva timp liber iarna asta ca sa definitivez si eu sursa mea si revin cu rezultate.Momentan am alta in "lucru":post-17385-139829701239_thumb.jpg
Link spre comentariu

Nu se vor incalzi asa de tare ca sa distruga condul.Rezistentele sunt pe partea de SoftStart a sursei, deci nu cred ca se vor incalzi asa de tare ca sa duca pe lumea cealalta condensatorul.

Link spre comentariu

Cam asta ar fi aranjamentul in caroserie al placilor electronice si al finalilor (impreuna cu rezistentele de echilibrare).post-17385-139829701369_thumb.jpgRezistentele pentru echilibrarea finalilor sunt pozitionate sub cablajul finalilor si vor fi rigidizate pe radiator cu o platbanda de duraluminiu prinsa cu un surub ( se vad gaurile de prindere in poza, platbandele inca nu le-am montat).post-17385-139829701376_thumb.jpgDupa definitivarea sursei, am sa postez tot ce este necesar pentru realizarea ei intr-un topic la "Proiectul meu". :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări