yo9hnf Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Stiu foarte bine despre ce este vorba. DA, shunturile au valori de sub 1 ohm...bun....totusi trebuie ales functie de caderea de tensiunea pe care vrei sa o ai pe acesta. De unde pana unde 0.1 ohmi ? Acolo avand 4 sau 5 shunturi din nichelina (in desen pare destul de groasa nichelina...) inseamna MULT SUB 0.1 ohmi.In concluzie, cine a facut sursa ce rezistente a pus ? (valori, nu poze). Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 Eu am pus in loc de cele 4 rez. un shunt de la un aparat de masura DT830(sarma aia groasa din interior) dupa care am inlocuit divizorul cu un semireglabil de 1k din care am etalonat ampermetrul prin comparatie cu un alt ampermetru. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Da....ma cam indoesc eu ca au pus chinezii in multimetrele acelea shunturi de nichelina; tind sa cred ca este sarma de Cu chioara.Am inteles cum ati facut dvs. Eu totusi vroiam ceva mai exact, cu calcule aferente, din acest motiv ma interesa valoarea shunturilor. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 Asa cum obtii masuratori cat de cat decente cu acest aparat, nu ai nevoie de precizii mai mari nici la indicatoarele sursei, deoarece nu cred ca o vei folosi la vre-un reactor nuclear sau la un accelerator de particule. Pentru masuratori mai precise sunt asazisele multimetre de laborator. Nu te supara pe mine dar acorzi prea multa atentie unui lucru banal!!!...repet sa nu te superi pe mine ca nu o zik cu rautate!!! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Nu-i chiar banal.Pe mine shunturile ma intereseaza dpdv al protectiei la curent, nu pentru ampermetru.Cum ziceam, am de gand sa realizez aceasta sursa (cu niste modificari), dar indicatoarele de panou (V, A) nu o sa le pun. O sa folosesc instrumente analogice care mi se par (repet, "mi se par") mult mai elocvente in cadrul unei surse de laborator (mai ales pentru ampermetru deoarece vezi imediat cat de mult ti-a "fugit" curentul). Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 Am inteles ce vrei. Iti urez spor la lucru si multa bafta, iar cand ai ceva finalizat arata-ne si noua! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 @yo9hnf -se poate detrmina valoarea lor destul de usor: vezi ce referinta are 723, vezi ce amplificare are (setata din rezistentele externe) si aflii care e caderea pe rez Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Eu am inceput sa imi construiesc sursa dupa schema de mai jos, iar cele 4 rezistente au valoarea de 7ohmi/10w. Velleman-10A-0-30A-PSU-SCHEMATIC-AND-INFRORMATIONS-DIY.pdf Link spre comentariu
danpin Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Salut, pentru cele 4 rezistente valoarea de 7 ohmi este prea mare (s-a mai scris in topic), legate in paralel rezulta 7/4=1,75 ohmi, valoare care este iarasi mare.Eu primul test cu sursa l-am facut cu doua rezistente in paralel de 3.3 ohmi rezultand deci 1.65 ohmi. Protectia de limitare a curentului intra in functiune imediat (cu valorile din schema ale rez. din circuitul lui IC3), adica sub 1A daca tin bine minte. Am facut alte teste cu rez. de 0,47 ohmi, doua, trei, patru in paralel si rezultatele au fost mai bune, am putut sa cresc valoarea curentului la care sa intre protectia.Mi-am comandat 4 rez. de 0,1 ohmi/15w ca cele prezentate de Dl. marik2500. Cu toate 4 in paralel, 0.025ohmi, am ajuns la 7A, nu am mers mai sus pt. ca nu am consumator mai mare. Am folosit ca sarcina becuri auto de 12V 45/40w pe care din neatentie le-am ars asa ca m-am oprit cu testarile. Cablurile cu care se leaga la circuit aceste rez. trebuie sa fie cat mai scurte si sectiune cat mai groasa, pt. a nu introduce o rezistenta serie suplimentara. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Fiind o alta schmea, orice-i posibil! Link spre comentariu
danpin Postat Iunie 8, 2013 Partajează Postat Iunie 8, 2013 Fiind o alta schmea, orice-i posibil!Schemele sunt la fel, ce a postat The_Reaper "Velleman-10A-0-30A-PSU-SCHEMATIC-AND-INFRORMATIONS-DIY.pdf [321.37 KiB]"si ce am construit eu, dupa schema postata mai sus de marik2500. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Am terminat si eu sursa, functioneaza ok,proba am facut-o cu un traf mic de 2x12v 200mA, urmeaza sa o probez cu un traf mai mare, si sa schimb unele componente. Si o poza , acum fiind varianta beta. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Am si eu in lucru o sursa reglabila digitala .Selectie din taste tensiune 1.5,3,5,9,12,14.4,18,24v.Cu posibilitatea ajustari fiecarei tensiuni mai mica sau mai mare.Reglarea curentului intre 0-5A si protectie la scurt .Pe carcasa mai am de lucru. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 28, 2013 Partajează Postat Iunie 28, 2013 Deci nu e sursa de 0-30V/0-10A din titlu...Deschide un subiect separat pt eaAdica o sa incep un nou subiect cu mesajul tau.Titlul "Sursa digitala (ce interval de tensiuni?) / 0-5A" e bun? Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Cine a finalizat aceasta sursa pana acum dintre aceia care au inceputo ? Ma bate un gand... sa o fac si eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum