taxdoru Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Eu am redesemat cablajul cel original era prea mare. 0-30v 0-10A.pdf Link spre comentariu
woodyteo Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Eu am igrosat un pic cablajul original folosind paintul, dupa metoda propusa de Marik2500 si tin s-ai multumesc pe aceasta cale pentru sfat. Atasez imaginea cu cablajul modificat. http://postimage.org/image/yfnuii2l5/ Link spre comentariu
marik2500 Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 Frumos lucrat taxdoru. Eu zic ca nu trebuie nici exagerat cu ingrosarile. Daca identificam traseele de forta, doar acelea sunt necesare a fi ingrosate si ulterior cositorite cu un strat mai gros de fludor. Celelalte pot fi lasate ca atare, asta la modul general vorbind. Link spre comentariu
taxdoru Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Multumesc @marik2500 . Pentru cine doreste sa construiasca aceasta sursa . taxdoru.pdf Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Salut, am si eu o intrebare , care este varianta corecta de la velleman aceasta http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... ?id=189143 sau Velleman k7200 detalii.pdf Link spre comentariu
danpin Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Salut The_Reaper,eu mi-am desenat cablajul si am construit sursa dupa schema din "Velleman k7200 detalii.pdf", la vremea aia m-am uitat si in celalalt document, nu am vazut diferente... poate sunt dar eu nu le-am sesizat.Am lucrat dupa schema din k7200 pt. ca mi s-a parut mai usor de urmarit cand mi-am desenat cablajul. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 eu am facut cablajul din primul link cel de pe hobbyelectronika, singurele diferente sunt r29, r30,r35 care nu apar in schema de pe hobbyelectronika, bobina , care iarasi nu apare, si r9,r10 care au alte valori. Link spre comentariu
briobit Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Deci pana la urma a facut cineva sursa asta cap coada si ii si merge ? daca da il rog frumos sa puna schema si daca doreste si un cablaj .Stima. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 eu acum lucrez la ea, iar cablajul , l-am folosit pe acesta http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... ?id=189143, sau varianta mai compacta a lui taxdoru de mai sus. Link spre comentariu
danpin Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Eu am facut sursa "cap/coada" dupa schema postata mai sus de The_Reaper, Velleman k7200 detalii.pdf. Nu m-am jucat prea mult cu ea pt. ca nu i-am facut inca cutie, dar se pare ca merge, am alimentat cu ea becuri de masina de 12v/55W plus alte chestii... R30, R9, L1, R10, R29 nu le-am montat, cred ca ele formeaza un divizor in caz ca folosesti si volt/amper-metrul descrise in pagina urmatoare (pagina urmatoare unde este schema sursei in "Velleman k7200 detalii") . R35 din schema "Velleman k7200 detalii.pdf" este R10 in schema http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... ?id=189143, am folosit rezistenta data in "k7200 detalii", 39ohmi. Cablajul l-am desenat in Autocad, facut dupa componentele pe care le aveam prin cutii, adica rezistente de 1/2W sau 1w chiar daca mergeau de 1/4w, condensatoare cu gabarit mai mare, de ex. de 400V in loc sa zicem de 63V, ce am gasit si eu la indemana, deci cablajul mi-a iesit sa zicem...atipic, fata de unul in care se utilizeaza componentele cumparate acum din magazin. Oricum, variante de cablaj gasesti deja postate prin amabilitatea altor colegi de forum. Link spre comentariu
danpin Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Uite si cablajul facut de mine, ca punct de plecare m-am inspirat din cel publicat de user-ul Taxdoru apoi l-am modificat dupa necesitati...Pt. cine vrea sa-l foloseasca, o verificare in plus nu strica, mie imi merge sursa...dar m-ai stii...Desenul e facut prin transparenta, adica vazut dinspre partea cu piese.Am lasat loc pe cablaj si pt. R9,10,29,30, L1 dar nu le-am plantat in sursa mea. Cablaj k7200 0-30V 10A.pdf Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 6, 2013 Partajează Postat Iunie 6, 2013 Imi cam face cu ochiul sursa K7200 de la Valleman si ma gandeam sa-mi fac una asemanatoare, dar cu modificarile de rigoare.Aveti idee ce valoare au rezistentele R37-R40 ?Nu-mi pot da seama deloc cum functioneaza IC3... Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 Intr-o documentatie scrie ca R37-40 se fabrica din fir de rezistenta (nichelina) 1m. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Right !....asta am vazut si eu in scan-ul din Maplin Magazine.Cei care au facut aceasta sursa cu ce au substituit acele rezistente (sunturi) ?Vreau sa stiu ce rezistenta au (sau ma rog...toata gruparea in paralel) pentru a face niste calcule.O sa fac o aproximare mergand pe ideea ca la intrarea lui 7107 poti avea maxim 2V (1,999)....deci teoretic pentru divizorul rezistiv cu care se culege tensiunea de pe sunt ar trebui sa aiba la iesire maxim 1V - corespunzator pentru 10A pe display. Revin mai pe seara cu detalii.Mi se pare extrem de ciudata configuratia lui IC3...practic il vad folosit ca un comparator (functie de tensiunea de pe sunt si tensinea de pe IN+ si IN- {referinta de tensiune}, imi comanda in tensiunea iesire Vo, care apoi comanda pinul CL de la IC2 (maxim 0.6V pt blocare). Link spre comentariu
marik2500 Postat Iunie 7, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2013 R37-40 functioneaza ca un SHUNT. Practic el este o rezistenta de 0,1 OHMI ce trebuie sa suporte minim 10A. La punerea in functiune se poate calibra ampermetrul din divizorul R10/R29, asa ca nu va faceți nici o problema din asta. S poate folosi in loc de cele 4 rezistente ceva ca in imaginea de mai jos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum