Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

Postări Recomandate

Primesc mesajul "Ne pare rau, dar acest fisier are o adresa gresita."

Cu o pagina inainte, am postat pe forum, atat hex-ul cat si fisierul pdf, "impartit" in 3 arhive pentru ca era prea mare pentru a putea fi atasat direct pe forum.

Se descarca obligatoriu toate cele 3 arhive intr-un folder, apoi pe arhiva 1 se da click dreapta, "Extract Here" si dezarhivezi pdf-ul. :da

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziuaVa rog sa-mi spuneti si mie ,dintre cei care au realizat sursa dupa schema italiana daca ati reusit sa limitati curentul sub 2 amperi , eu nu reusesc si pace .poate imi scapa ceva sau trebuie facuta vreo modificare in schema.Multumesc anticipat pentru raspuns

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salutare tuturor.

Cu ceva timp in urma am inceput si eu constructia acestei surse de tensiune si VA-ul aferent.

Am avut cateva nelamuriri pe care le-am rezolvat cu ajutorul userului marik2500 caruia ii multumesc pentru ajutorul acordat.

Atasez doua poze facute pe parcursul lucrarii:

http://i1231.photobucket.com/albums/ee5 ... 9c3a32.jpg

http://i1231.photobucket.com/albums/ee5 ... 1b6679.jpg

Scuze pentru calitatea pozelor,au fost facute cu telefonul.

Am sa vin cu poze mai de calitate,cu montajele finalizate.

VA-ul a functionat din prima fara niciun fel de probleme.

Sursa de tensiune are ceva probleme si anume:

-LED-ul care indica depasirea de curent sau scurtcircuit(DL4) nu se aprinde;

-cand potentiometrul care regleaza curentul este catre maxim,curentul nu mai este limitat.

Inclin sa cred ca in schema s-a strecurat o gresala.

Precizez ca sunt incepator si cer ajutor celor experimentati sa finalizez constructia sursei cu succes.

Cu respect

Florin.

Link spre comentariu

Montati corect D3(pe silk este invers)Verificati daca P1=10K P2=2,2k Impedanţele J1 şi J2 forma un filtru în cazul în care aveţi nevoie pentru a ,,hrăni,, echipamente radio. DL4 indica componenta de radiofrecventa pe linia de DC, nu scurtcircuit!!! :aut:

D3 am montat-o corect.Ca in schema elctronica(adica invers fata de cum este data pe schema cablajului).P1 este de 10k,P2 am pus de 5k deoarece nu am gasit de 2k2 :jytuiyu .Acum am inteles de ce nu se aprinde DL4.Credeam ca DL4 se aprinde la scurtcircuit sau la depasirea curentului reglat din P2.Problema care mai ramane este curentul maxim care nu se limiteaza in jurul valorii de 10A.Cu bornele de iesire in scurt,cand P2 este la minim limiteaza la 100mA,iar cand il dau la maxim ampermetrul imi indica 20A.Sa fie din cauza ca am folosit P2 de 5k in loc de 2,2k?Va multumesc pentru ajutor.Cu stima,Florin.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări