Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

Postări Recomandate

Am reușit sa rebobinez traful la tensiunile de 0-22V-31.5V/6A.Mai am de bobinat cea de 8V,33V și 2x5V pt. voltmetru,mi-au sosit și celelalte componente.Ca finali am folosit BD249.Dioda cu germaniu am cerut de la un prieten depanator,sper ca o sa facă rost.Schema pt. voltmetru este aceasta:post-29772-139829290096_thumb.gif[attachment=0]Lista de piese.doc[/attachment]

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ieri am alimentat sursa reglabila.Tensiunea se regleaza de la 0-29,5V,e suficient pt. mine.Traful nu am reusit sa il bobinez la 34V pe infasurarea 2 pt. ca nu am mai avut sarma asa ca in prezent am 0-20-30VAC/6A.Am o sigur problema cu sursa,protectia la scurt nu functioneaza.Am verificat cablajul,nu am gasit nimic in neregula deci problema nu ar fi de acolo.Banuiesc ca integratul e defect pt. ca e recuperat.Pot regla si curentul,nu am avut pot. de 2K2 bobinat asa ca am pus unul de 1K bobinat multitura cu precizie de 0.15%.Dumneavoastra ce parere aveti e integratul de vina sau influenteaza cu ceva valoare pot. de 1K?Imi cer scuze ca nu am mai postat aici dar nu prea am avut timp in ultima vreme.Daca rezolv problema sper ca in cateva zile sa finalizez proiectul.

Link spre comentariu

Cel mai bine e sa folosesti metoda ,,prin eliminare,,. Avand in vedere ca integratul este ieftin (2-3 lei) nu e dificil sa-l inlocuiesti mai ales daca l-ai pus si pe soclu (cred). Si eu in timpul experimentarii montajului am defectat circuitul care insa nici nu ,,frigea,, ca sa-mi dea de gandit. Dupa ce l-am inlocuit totul mergea struna. Asteptam noutati!!! Bafta!!! :smt069

Link spre comentariu

PT IONUTX:mai adauga o rez de 22 ohm intre 317 si baza tranz pnpREVIN:led-ul se aprinde slab pt ca prin el trece curentul de baza al tranz ce blocheaza lm317,deci un curent mic;pt a trece un curent mai mare redu prin tatonari rez B-E de 680 ohm pana la 100 ohm(si acel led sa fie rosu care este mai ,,vizibil" la acelasi curent)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Desi nu am mai realizat nimic de la ultimea mea postare inafara de cablajul care l-am reproiectat insa mai trebuie verificat, ma gandeam sa mai fac niste achizitii. Am vazut pe forum un tranzistor darlington si am ajuns la concluzia ca as iesi mai ieftin decat daca as cumpara 8 tranzistoare TIP35C. Intrebarea mea e cum ar afecta in bine/rau inlocuirea tranzistoarelor cu unul singur darlington. Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Va salut dragi colegiRevin pe acest topic cu intentia de a construi aceasta sursa( am mai avut aceasta intentie dar din lipsa de timp abandonasem proectul) in varianta +-30v cu doua astfel de surse inseriateAnalizand cablajul am observat ca este destul de firave traseele si am luat hotararea de a-l restilizaIata rezultatul restilizarii :freaza:

post-32894-139829364306_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sa sti ca si eu am inceput exaxct cu acelasi lucru. E bine sa ingrosi un pic traseele alea mai subtiri si mai ales alea unde vin lipiti finalii! Eu am postat multa documentatie la acest proiect insa ea a disparut odata cu acel ,,FAIL,, al forumului, cand am hotarat ca nu voi mai publica nimic aici, asa ciuda am avut atunci!!! Spor la construit! :101

Link spre comentariu
Vizitator Ion89

Sunt nou pe forum si incepator in electronica. As vrea si eu sami fac sursa de tensiune Weleman K7200 si vreau sa stiu daca pot folosi un transformator toroidal de 2X17V/300VA in loc de cel de 2X15V/300VA. Ce ziceti, il pot folosi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări