IoNuTx Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 Cablajul meu are următoarele dimensiuni:140x95mm deoarece sunt prea grași condensatorii.Sa nu uitam eu am folosit doar 3 tranzistori finali.Eu am un traf dar e greu de bobinat,trebuie sa ma apuc și eu de el,e miez torus.Nici carcasa mea nu e cine știe ce e făcuta manual,are 219x149x140mm.Mulțumesc,spor la treaba și dumneavoastră. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Nu pot pune in loc de dioda aceea cu germaniu altceva?Ieri am scris cablajul,azi l-am corodat,găurit și am montat câteva piese in proporție de 85%.Urmează sa mai cumpăr 2xBD249,3x0.33/3W,2x0.47/10W și potențiometrul de 2K2 ca cel de 10K îl am din recuperări la fel și majoritatea pieselor care le voi folosi la alimentator.Cablajul e executat manual,proiectat,desenat,găurit,cositorit,asamblat.Pentru Voltmetru voi folosi o schema cu ICL7107 cu afișoare cu LED-uri.Sper ca mâine sa pun câteva poze cu montajul.Daca va interesează proiectarea domnule GeoMar am sa fac câteva poze mâine. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iulie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2011 Găsești dioda cu germaniu in orice aparat de radio romanesc cu tranzistoare, este vorba de dioda de detectie. Asteptam cu interes sa vedem ceea ce ai realizat! Al meu deja are vechime si sunt tare multumit de el. Nu vrea sa se incalzeasca aproape deloc radiatorul. L-am testat in conditii ,,forte,, si nu a dat nici un ,,rateu,,! Este o schema reusita! Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Pozele:Nu sunt cine știe ce. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Arata bineDiodele grase sunt pentru partea de putere,pentru 5-6A? O sa friga ca dracu,pune o punte pe un radiator,sau macar pe carcasa sursei,sau pe o tablitaAr fi bine sa fie de 20A Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Inveleste diodele mari in tabla de Cu. Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Din păcate tăblița de cupru nu am.Am o punte romanească rotunda de 10A asta as putea sa o folosesc in locul diodelor grase. Link spre comentariu
marik2500 Postat Iulie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2011 Felicitari pentru realizare!!! Nu te lua dupa ce zic altii! Testeaza tu cu mana ta montajul la diversi consumatori pe care crezi ca-i vei alimenta. Observa daca se incalzasc diodele si cat de tare. Testeaza-l sa vezi cum reactioneaza si la SCURTCIRCUIT pe iesire. Dupa toate astea vei lua singur masurile ce se cuvin pentru a putea lucra cu el in deplina siguranta fara frica ca ,,daca se arde ceva,,! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 3, 2011 Partajează Postat Iulie 3, 2011 Da,merge puntea romaneasca!Si pentru o protectie deplina,pune antiparalel cu iesirea diodele alea grase,urmate de o siguranta rapida de 8A. Ca sa nu iasa fum din sursa daca conectezi pe dos un acumulator mare Link spre comentariu
IoNuTx Postat Iulie 4, 2011 Partajează Postat Iulie 4, 2011 Am înțeles.Nu cred ca voi încarca acumulatori cu alimentatorul,dar cine știe pe viitor ce intervine. Link spre comentariu
Guevara Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Buna ziua.Ma bag si eu in seama.... Am facut o sursa stabilizta cu "clasicul lm723" cu repetor pe emitor pe un 2n3055. Problema este ca nu am folosit 2n-ul si am bagat un mj3000. Stabilizatorul teoretic ar trebui sa dea la iesire o tensiune variabila 0-12v. Problema este ca la mersul in gol nu da mai mult de 5v indiferent de valoare tensiunii de intrare. Masurand tensiunea intre pinul 5 al 723-ului si masa la invartirea potentiometrului am variatie a tensiunii de referinta deci este ok. Intre baza mj-ului si masa am o tensiune aproximativ egala cu (1+(Rf/Rinv))*Vref deci si asta este ok. Problema este ca intre emitorul si colectorul MJ-ului am o cadere tensiune egala de aproximativ 0.5*Valoarea care ar trebui sa fie la iesire.Care sa fie problema?Multumesc Link spre comentariu
nekkerman Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 ...fara schema, e mai greu sa primesti un raspuns! Link spre comentariu
Guevara Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 aaaaaa.....Scuze uite schema! Link spre comentariu
nekkerman Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 La cat e de simpla schema, chiar daca nu ai pus valoarea componentelor, schimbi tranzistorul, eventual si integratul si rezolvi problema ! Verifica cablajul, poate ai greseli de proiectare, eventual posteaza sa ne dam si noi cu parerea!Succes! Link spre comentariu
Vizitator fane332 Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 >> GuevaraDin foaia de catalog aflam urmatoarele:- tensiunea de iesire: 2...37V- Curentul de iesire (pin 10)= 150mAin continuare:- se regleaza din R2 (poate fi inlocuit cu un semireglabil de 5K) pe pinul 5 (non invert input) tensiunea minima U=2V;- R4 se inlocuieste cu un potentiometru cu variatie liniara, legat ca rezistenta variabila, din care se va regla tensiunea de iesire.Mult succes in continuare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum