Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 0-30V/0-10A

Postări Recomandate

Cauta in acest topic eu aici am gasit si schema cablaj si informatii detaliate despee sursa.Functioneaza chiar perfect eu am pus 8 tranz putere 3055 dar am si traf de 2 x12 la care am adaugat spire si l-am dus la 2x15 si foarte potent traful are 400w cu toate ca sursa nu duce mai mult de 11 amperi .Probabil ca schimband ceva s-ar duce mai sus dar asta poate sa ne lamureasca cineva cu experienta(marian )

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Am realizat de curand aceasta sursa intr-o varianta ceva mai limitata (3A la iesire maxim) si am trecut la faza de testare, dar am observat o problema la ea:

Cu o sarcina de ~10 ohmi (nichelina) si cu limita de curent oprita din potentiometru (adica sursa lasata sa debiteze maximul de curent posibil), am crescut treptat voltajul din celalalt potentiometru. Cand am ajuns in jurul valorii de 20V, sarcina tragea ~1.97A. De la aceasta valoare incolo, sursa a devenit partial instabila, osciloscopul aratand pe iesire un semnal oscilatoriu suprapus peste DC-ul de 20V. Daca micsorez voltajul din pot., semnalul respectiv dispare.

Dintre cei care ati realizat aceasta sursa, puteti va rog testa daca la voltaje mai mari cu sarcina de cativa amperi apare si la dvs. acea instabilitate? Va multumesc.

k7200_instabil.jpg

Editat de shivva
Modificat marime imagine
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări