ROBERT78 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 chiar sunt curios cei care au realizat montaju care e valoarea shuntului pe care l-au pus deoarece eu am pus de curiozitate inseriati 0,33x4 adica 1,32ohmi si limita de current maxim aveam cam 3A dupa ce depasea acest prag aveam a scadere mare a tensiunii si tot de curiozitate am redus shuntu pentru un alt test cu un shunt de 2x0,1ohm in parallel iar rezultatu pina in 12,6v nu am scadere deloc de tensiune cu sarcina de 8,97A(doua becuri halogen deci interesant Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Rezistentele r37-r38-r39-r40 sunt de 0.1ohm 5w. Link spre comentariu
marin adrian Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Am inceput sa lucrez la sursa velleman dar am o mare nelamurire si poate gasesc rezolvare aici .Nu stiu ce trebuie modificat in jurul lui 741 daca eu am traf de 2 x12 v.Ma gandesc ca poate nu amplifica de ajuns sa actioneze releul.Nu stiu exact si ma scuzati daca aberez cu ceva. Link spre comentariu
Vizitator poiu00 Postat Februarie 8, 2016 Partajează Postat Februarie 8, 2016 E in regula, dai inainte Marin adrian, va aclansa fara probleme. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 La sursa Velleman suntul eu l-am pus din 3 rezistente de 0.22 ohmi in paralel .. toate de 5W .. si pentru un curent de iesire de 10A nu mai inteleg de ce nu vrea sa functioneze partea de limitare a curentului Pune te rog o poza detaliata cu cablajul si piesele s vedem unde-i greseala.. Si ca sa fiu si eu in ton cu subiectul o sa postez cateva poze din procesul de fabricatie al micutei mele surse: Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Din cei care au reusit pina acum sa realizeze aceasta sursa, a facut careva masuratori dinamice cu osciloscopul? Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Imi place acest radiator al micutei tale surse!!!take a screenshot Link spre comentariu
ROBERT78 Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Foarte frumos si aranjat lucrat dar de ce are doua relee?? are ceva in plus implementat? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Foarte frumos si aranjat lucrat dar de ce are doua relee?? are ceva in plus implementat? Neaaahhh .... Voiam eu sa le pun contactele in paralel (corect era inseriate)ca sa mai reduc din arc cand se face trecerea in sarcina . Am renuntat la unul din cele doua relee deoarece rezista al dreacului de bine si unul singur. Imi place acest radiator al micutei tale surse!!! take a screenshot Radiatorul are talpa de 5 mm doar , dar are un numar mare de aripioare si cu racire activa va tine 100W disipatie. pentru scurta perioada de timp poate tine si 150W dar la mai mult nu e capabil saracul. racirea activa o sa fi facuta de un controller analog de temperatura (un montjel adiacent , mai bine zis P42 a lui Rod Elliot aka ESP ) care va comanda 3 ventilatoare de doar 5cm diametru dar cu debit mare de aer. O sa revin intre timp si cu alte poze din procesul de creatie .. Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Frumos lucrat, ingrijit. Totusi, ati ales sa puneri ca R de sunt 3 rezistori de 0.22Ohm. Daca sursa a fost gandita pentru 10A, veti avea o degajare termica pe sunt de aproximativ 7W. In aceste conditii, viata acelor condensatori electrolitici vecini va fi fara indoiala..... scurtata, posibil sa topeasca si plasticul releelor. Postati va rog si cablajul. Link spre comentariu
Vizitator poiu00 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Imi place pcb-ul, semireglabilii pusi grupati sus, usor accesibili, si altele, excelent proiectat. Poate devine si public, pentru cei ce se apuca de acum incolo de sursa. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Februarie 23, 2016 Partajează Postat Februarie 23, 2016 O sa pun si pdf-urile pentru cine va vrea sa o realizeze.. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Mai adaug niste poze cu nazbatia realizata. este modificata oleaca si schema.. dupa ce termin de redesenat toata schema o sa o postez impreuna cu fisierele de realizare practica. Deci, ca sa ma laud: Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Arata super fain cablajele. Par facute pe un CNC. Au totusi o mica preblema din pacate, sint greu de servisat. Am vreo sansa sa vad si eu ceea ce am cerut aici? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Singurul problema e sa desfaci multe suruburi in cazul in care crapa ceva tranzistori. in rest integratele pe socluri.. cu schema cablajului e destul de usor de testat/ verificat. Eu inca nu am pus-o pe osciloscop. LE: cablajele sunt foto nu de CNC realizate. mi le fac eu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum