Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volum boxe

Vizitator nume

Postări Recomandate

De curand am achizitionat un nou calculator, desigur mai performant decat cel pe care il am de 5 ani.Am instalat programele pe noul PC si totodata am formatat harddul si am instalat Windows XP-SP3 si pe vechiul calculator.La final am pus o melodie sa vad ce si cum.Nu mica mi/a fost uimirea sa constat ca aceleasi boxe (cumparate de cateva luni) nu redau sunetele decat la 1/2 din volumul cu care ma obisnuisem pe cand ascultam la vechiul calculator.Am conectat boxele la pc ul vechi si acolo se aude "normal" si dupa reinstalarea windowsului.Acuma intrebarea e, are vechiul computer o placa de sunet mai performanta, un soft mai bun, sau e ceva ce nu am facut cum trebuie (nu sunt nici pe departe un cunoscator, a fost prima mea instalare de windows, pana acum o faceau altii)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

2

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Vizitator nume

Volumul din windows e dat la maxim?

Sincer nu prea inteleg intrebarea.Scuze, intrebi daca volumul din fereastra BSpleyer (acesta e programul in care se deschid melodiile) e dat la maxim? Da.
Link spre comentariu
Vizitator nume

Volumul la windows e volumul general al pc-ului sa zic. De obicei icoana se gaseste jos in dreapta.

L/am gasit, are simbol un difuzor.Niciodata nu am folosit aceasta functie, nu era nici el la maxim insa nici nu a fost evident efectul modificarii lui.Multumesc pt. ca ai provocat ideea care m/a facut sa maresc volumul BSpleyerului si astfel am rezolvat problema, multumesc ca mi/ai oferit si informatia despre volumul windowsului.Poate nu suntem la sectiunea care trebuie, dar nu cumva iti dai seama de ce un CD-R (scris cu optiunea "Wrihte these files to CD", care e in dr. sus a ferestrei ce apare cand deschizi CD-ul introdus in unitatea optica), e citit de calculator, asculti muzica ok. dar cand il introduc intr/un CD pleyer pe care il am, nu functioneaza.Un alt CD cumparart gata scris, functioneaza insa.E vreo incompatibilitate?Mentionez ca am ales optiunea CD data, asa cum ziceau instructiunile conform carora am invatat sa copiez astfel un CD, deoarece asa ele devin MP3 citibile si de.... (de fapt melodiile erau MP3 de cand le/am descarcat depe net.
Link spre comentariu

CD player-ul pe care il ai nu stie sa citeasca mp3 ci doar CD audio. Foloseste, de exemplu Nero sau alt program, care face direct cd audio. Este o diferenta de formate care conteaza in cazul playerelor portabile. Totusi iti recomand pentru ascultare de muzica Winamp, este gratis, cu unele versiuni de BSplayer am avut destule incompatibilitati si probleme de licenta si am renuntat la el in favoarea unor playere cu codecuri incorporate si mult mai rapide la redare. Cat despre volumul la win xp de exemplu exista 3 bare de control la nivelul de sunet. Fa dublu - clic pe difuzorul din bara si apare "master volume" sau "volume control" si "wave" sau bare pentru fiecare difuzor daca ai 5.1 de exemplu. Pe langa aceste doua controale mai exista unul mai putin cunoscut care se gaseste cand faci clic dreapta pe difuzorul din bara si alegi "adjust audio properties" si faci clic pe "Speaker volume" unde ai doua bare de control prin care poti regla independent volumul pe cele doua canale (eu am stereo si atat, la 5.1 difera acest reglaj). In principiu aceste controale sunt asemanatoare la win vista si 7 dar mai stilizate, functiunile fiind aceleasi. Ultima recomandare se refera la volumul principal unde se recomanda 75% din cauza ca apar distorsiuni peste aceasta valoare.

Link spre comentariu
Vizitator nume

CD player-ul pe care il ai nu stie sa citeasca mp3 ci doar CD audio. Foloseste, de exemplu Nero sau alt program, care face direct cd audio. Este o diferenta de formate care conteaza in cazul playerelor portabile. Totusi iti recomand pentru ascultare de muzica Winamp, este gratis, cu unele versiuni de BSplayer am avut destule incompatibilitati si probleme de licenta si am renuntat la el in favoarea unor playere cu codecuri incorporate si mult mai rapide la redare. Cat despre volumul la win xp de exemplu exista 3 bare de control la nivelul de sunet. Fa dublu - clic pe difuzorul din bara si apare "master volume" sau "volume control" si "wave" sau bare pentru fiecare difuzor daca ai 5.1 de exemplu. Pe langa aceste doua controale mai exista unul mai putin cunoscut care se gaseste cand faci clic dreapta pe difuzorul din bara si alegi "adjust audio properties" si faci clic pe "Speaker volume" unde ai doua bare de control prin care poti regla independent volumul pe cele doua canale (eu am stereo si atat, la 5.1 difera acest reglaj). In principiu aceste controale sunt asemanatoare la win vista si 7 dar mai stilizate, functiunile fiind aceleasi. Ultima recomandare se refera la volumul principal unde se recomanda 75% din cauza ca apar distorsiuni peste aceasta valoare.

Multumesc, nici nu stiam cate optiuni imi sunt disponibile.

Am un Nero BurnLite 10, insa ori nu am aflat eu cum se face, ori nu permite el copierea pe CD a melodiilor de pe harddul PC-ului si de aceea am apelat la varianta de scriere descrisa mai sus.

Cred ca e o varianta de Nero limitata,... sau nu (era free)?

Am descarcat Winamp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări