one Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Becurile standard de obicei tin 1000 de ore, mai rar gasesti din alea de 3000 de ore.Nu te contrazic, dar am facut toata copilaria mea cu bec de incandescenta in camera.Sa fiu sincer imi amintesc mult mai des momentele cand am schimbat becuri economice decat atunci cand am schimbat becuri cu incandescenta.La un calcul aproximativ, estimez ca un bec tinea cam 2000 ore (2 ani).Oricum asta nu scimba prea mult calculele, caci costul becului cu incandescenta e neglijabil. Link spre comentariu
dorul3t Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 eu iti dau rezolvarea...becurile economice au un modul electronic in ele...asta stie toata lumeasa zicem ca nu ai senzor si ai un intrerupator obisnuit cu led...ledul ala da continuitate curentului...e inseriat defapt ce-i drept un voltaj mai mic.. nu stiu cat..cand e stins si ai led la intrerupator o sa vezi ca un bec economic si ieftin iti palpaie...ma gandesc ca si in cazul tau cu senzor...masoara tensiunea ce trece de senzor.. ma indoiesc sa nu fie macar 1-2Valtfel daca nu are continuitate n-are cum sa palpaie zic eu..spor la treaba Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 cu siguranta exista tensiune pe senzor deoarece toti senzorii pe care i-am vazut eu, au un led care este tot timpul aprins . Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Nu te contrazic, dar am facut toata copilaria mea cu bec de incandescenta in camera.P-astea de acuma scrie pe cutie daca sint de 1000 sau de 3000 de ore. Depinde mult si de cita racire au in corpul de iluminat. Am citeva lampi la firma unde schimb becuri de 40W intr-o veselie, dar nu-mi incap din alea economice. Am si doua lampi (modelul ala cu grilaj de metal peste partea de sticla) unde a trebuit sa le scot sticla ca oboseam sa le tot schimb - de atunci tin mult mai mult. Link spre comentariu
Vizitator mihaimcg Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 Salut !Am si eu nevoie de un sfat pertinent din partea voastra.In casa utilizez becuri economice E27 (fasung normal) Philips. Nu a existat nicio problema, pana cand am cumparat becuri E14 (fasung redus) Philips. Cand le montez, in bec se produc descarcari luminoase in continuu, cu toate ca intrerupatorul este inchis.Precizez ca intrerupatoarele sunt marca Vimar, cu led de veghe. Sa fie de la aceste led-uri de veghe.Multumesc anticipat pentru raspunsuri.Mihai. Link spre comentariu
H Robert Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 Ia un bec cu incadescenta si fa o proba cu el sa vezi daca se aprinde cand intreruptorul este deschis sau masoara tensiunea,la firele care vin in dulie. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 nu masura nimic suta la suta e de la leDurile din intrerupator, scoate-le si gata Link spre comentariu
Vizitator mihaimcg Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 Asa m-am gandit si eu, ca este de la led-urile de veghe.Intrebare este daca pot face ceva, dar sa nu renunt la led-urile de veghe.Partea ciudata este ca becurile cu fasung mare n-au nicio problema. Problema este doar la cele cu fasung mic. Ambele variante sunt marca Philips si ambele sunt "rapid start".Mihai. Link spre comentariu
davidut5 Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 viewtopic.php?f=68&t=73429 Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 renunta la beculetele din intrerupator deoarece se inchide circuitul prin ele si iti incarca conzii din becurile economice, de aceea iti palpaie becurile, rezultaul incarcarilor si descarcarilor la conzii din bec. bafta!omul intreaba ce poate s afaca sa nu scoate ledurile si vine un raspuns de genul celui de mai sustare nu? Link spre comentariu
iuli09 Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 se pare ca o rezistenta de 100k in paralel cu becul economic ar rezolva problema :viewtopic.php?f=243&t=89264 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 se dezbate o problema care a mai fost dezbatuta dar vai! functia de cautare e prea imprecisa. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 da tyc asa , dar dupa cate se pare unora le e lene sa citeasca iar altii au chef de contrazis dupa 3 posturi puse pe forum Link spre comentariu
lavynyu Postat August 11, 2012 Partajează Postat August 11, 2012 Nu exista nici o economie cu becurile economice este doar o alta smecherie comerciala !1. nici un bec atat pe filament cat si economic nu tine nr. de ore specificat de producator .2. nici un bec economic nu consuma cat scrie producatorul pe el ci mai mult sau facut studii in acest domeniu si sa observat ca din 200 de marci printre care si marci foarte consacrate nu corespund conform datelor tehnice .3. nu este nici o economie cand inlocuiesti un bec pe filament cu unul economic deoarece nu mai platesti curent ci platesti becuri care se cumpara tot pe bani iar becurile economice mai de calitate sunt mai scumpe .4. becurile economice nu lumineaza la fel de bine ca cele pe filament .5. orice economie este nesemnificativa sau este doar de moment 6. o economie este la neoane daca tot se vorbeste de economie CONCLUZIE : TOATE BECURILE SUNT DE PROASTA CALITATE GANDITIVA SIMPLU CAT TINEA UN BEC PE FILAMENT PE VREMURI UITAI CAND L-AI SCHIMBAT SI ACUMA LE TOT SCHIMBAM IN ORICE CAZ PREA DES SAU MULT MAI DES ! Link spre comentariu
danb1974 Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Intr-un loc unde ai nevoie de lumina multa vreme (cel putin citeva ore pe zi), merita un bec economic (luat la un pret corect).Si apropo, becul ala economic este, surpriza, un neon cu balast electronic. Mai nou si corpurile de iluminat cu "neoane clasice" vin cu balasturi electronice asa ca rezulta un mare bec economic.Partea grea e sa gasesti un bec economic decent (de ala de 20000 de aprinderi) la un pret corect. Ultima data am luat de la ikea, pen' ca scrie ikea pe ele si nu osram sau alte finetzuri au fost la mai putin de jumate de pret, si vad ca n-au treaba. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum