dorutu Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Pe orice program este setata, masina functioneaza bine pana ajunge la stoarcere,atunci merge pompa de apa, iar programatorul se invarte fara oprire.Am schimbat pompa de apa si presostatul fara nici un rezultat.Acum am desfacut placa electronica pentru curatare de praf si eventual as rescrie memoria,dar nu stiu daca merge scrisa cu un programator de memorii pentru televizor.Va rog un sfat! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Poate e un pic pe langa subiect,dar ma intreb ca unul care nu are treaba cu procesoare si memorii decat la modul superficial,nu se poate face nimic pt a proteja aceste circuite? Ma intreb pt ca pana nu de mult,am fost in situatia de a alege o masina de spalat de pe piata,si am evitat aceasta marca(nu vorbesc de tip)tocmai pt ca am vazut ca sunt frecvente aceste defecte,si destul de neplacute,daca ne gandim la efectul in sine...Prin eliminarea cauzei si nu a efectului,cred ca ar avea de castigat mai multi utilizatori,pt ca daca e rescrisa,dar nu se cunoaste cauza iesirii din parametri a componentei,inseamna ca oricand e posibil sa reapara acest defect.Poate cei care lucreaza in bransa ne pot lumina in acest sens,daca vor binevoi sa ne destainuie cate ceva,pt mine fiind doar o curiozitate,pt altii chiar o nevoie. Link spre comentariu
dorutu Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Este o explicatie simpla de ce se duce programul memoriei,eu repar televizoare si am intalnit frecvent erori in acest program(dump) al memoriei,chiar si la tv-uri noi de 2-3 luni.Pot fi descarcari electrostatice sau pur si simplu uzura memoriei. Link spre comentariu
gymy Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 90% din defectele la memorii sint descarcari electrostatice.Restul 10% pot fi probleme cu tensiunea de alimentare nefiltrata corespunzator.La unele modele au montate si diode de protectie pe liniile de date care protejeaza si ele ceva. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Ok,la televizoare inteleg de unde pot apare descarcari electrostatice,dar la masina de spalat nu prea...si imi pun problema dpdv al producatorului,singurul care se poate incarca electrostatic sa afecteze memoria ar fi cablajul,PCB-ul,in aer ma indoiesc sa fie asa mare incarcarea incat sa afecteze acele circuite,nu vad de la ce ar putea apare...Daca discutam de "uzura"deja e alta gasca in alta traista,inseamna ca sunt loturi de piese declasate,introduse in fluxul de productie,pt ca nu toate masinile de spalat de aceasta marca au aceeasi soarta,cunosc cateva cazuri in care au functionat intensiv ani la rand fara probleme de acest gen,si din pacate au picat din alte cauze,mecanice,electrice...spiturile de tensiune cred ca ar putea fi netezite cu filtre suplimentare pe alimentarea placii,ca sa nu fie dimensionate pt consumul total al masinii,pana la urma rezistenta si motorul nu sunt chiar asa de afectate de asemenea cauze.Spuneam ca pun problema dpdv al producatorului,pt ca in afara de faima proasta dobandita din aceasta cauza,si interventiile in garantie nu sunt prea rentabile,daca sunt numeroase,deci ar avea tot interesul sa foloseasca componente de calitate care sa le asigure macar iesirea din garantie fara probleme Link spre comentariu
dorutu Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Dar totusi un raspuns concret la problema mea,va rog! Link spre comentariu
gymy Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Dar totusi un raspuns concret la problema mea,va rog!Scuze .Memoria este 24C64 si merge scrisa cu orice programator.. Link spre comentariu
dorutu Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Memoria originala este 93c86,credeti ca este compatibila cu 24C64 ? Link spre comentariu
ianc Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Memoria originala este 93c86,credeti ca este compatibila cu 24C64 ?Eu nu cred? nu este compatibila.93C86 = 2048x8 = 16 Kbit sar putea cu 24C16 = 2048x8 = 16 Kbit = 2 Kbyte la pini cred ca are o alta configuratie.ai si un dump,nu este verificat dacai bun dai un raspuns. Link spre comentariu
dorutu Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Domnilor,cum am presupus rescrierea memoriei a dat roade ,masina functioneaza in parametri.Nu am probat dumpul dumneavoastra pentru ca nu am programator si m-a ajutat un prieten,atasez dumpul verificat si functional.Memoria este pe 8 biti si nu este compatibila cu altceva.Va multumesc tuturor si va urez sarbatori fericite! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum