Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie mini-freza

mosfet

Postări Recomandate

Interesanta discutie, eu pot spune ca mi-au trecut prin mana cateva scule din astea, in speta am folosit proxxon-uri, trei la numar ( doua la servici) si una acasa. Prima am folosit-o 11 (unsprezece) ani la gaurit, taiat si frezat (micro) in cam orice material, inclusiv metal cel putin o data la doua zile (lucratoare). In principiu cred ca o pot repara si pe aceasta (ceva la rotor) dar in lipsa de timp am cumparat alta acum cateva luni fiind urgentat de ceva lucrari. Acum sase ani am cumparat una pentru acasa si ..arata ca noua cu toate ca am folosit-o ceva. Mai am una noname luata de la Bricostore doar ca vibreaza de-ti tremura dinti in cap cand o folosesti. De la Proxxon mai am o freza model BFW40 care are si aia cca 5 ani, dar pe care am folosit-o abuziv, totusi daca este curatata si reglata isi face cu brio treaba fiind multumit de ea. Nu as spune acelasi lucru despre freza MF70 care este doar o gluma sau despre menghinile primus (aceiasi marca) care sunt ceva de plans. :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu cnc

11

• Arise

5

• mosfet

4

• alin 105

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@radu cnc

M-am tot uitat la atașamente și drill press-uri pentru Dremel. Exceptând jegul ăla original, Dremel Workstation care am înțeles că se bâțâie în draci am văzut pe net ceva soluții destul de bune. Desigur și prețurile sunt pe măsură. :d

Cel mai scump cred că este drill press stand-ul de la Vanda-Lay Industries.

Un drill press stand mai accesibil și care poate fi cumpărat de pe amazonul din uk este Milescraft 1097.

Un mini router interesant este cel de la stewmac.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Liviu68

Am o mare nedumerire in legatura cu minifreza mea Dremel. Am reparat-o de 4 ori in garantie cu aceeasi problema, pana la urma mi-au schimbat-o si problema a aparut din nou.O folosesc destul de rar dar atunci cand o pun la treaba lucreaza pret de 1-2 ore.Problema mea este ca la un momet dat functioneaza numai la cea mai mare turatie, indiferent pe ce treapta este cursorul de reglaj. In garantie mi-au schimbat de fiecare data variatorul de turatie (scuzati eventualele greseli de exprimare dar nu ma pricep delor la electronica). Chiar dupa ce mi-au dat alta scula noua, dupa 4-5 ore de functionare in 3 sedinte fenomenul a reapartu brusc si acum nu stie sa mai functioneze decat la tutatie maxima.Am intrebat de fiecare data unde este problema si mi-au spus ca, probabi, vine de la fluctuatii de curent in retea. Am verificat cu ajutorul unui vecin de bloc care are ceva scule si cunostinte in domeniu si nu a rezultat ca ar fi vreo problema cu curentul.Mi-au spus ca problema art putea sa apara fiindca lucrez la turatii mici. Adevarul este ca lucrez la turatii medii, treptele 2,3, alternativ, si o folosesc in reprize de 1-2 min fara sa fortez, adica nu afectez cuplul motorului. Pur si simplu, dupa asemenea utilizari de circa 1-2 ore pe sedinta, cam la a 3-a sau a 4-a utilizare cand au cumulat deja 3-5 ore de functioanre de la ultima reparatie, scula o ia razna in mers si se duce la cea mai mare turatie si nu mai pot face nimic pana nu a duc la reparat.Va rog, dati-mi un sfat, cum sa rezolv problema. Multumesc.

Link spre comentariu

...De la Proxxon mai am o freza model BFW40 care are si aia cca 5 ani, dar pe care am folosit-o abuziv, totusi daca este curatata si reglata isi face cu brio treaba fiind multumit de ea. Nu as spune acelasi lucru despre freza MF70 care este doar o gluma sau despre menghinile primus (aceiasi marca) care sunt ceva de plans. :jytuiyu

Am si eu o freza de banc BFW40, de mai multi ani...Sincer mie mi se pare o porcarie...Pana nu i-am facut up-grade-uri repetate era de nefolosit.Nici acuma nu merge grozav.Acuma depinde la ce o folosesti.La modelism, plasticaraie eventual la neferoase-dar cu multe limitari e ok.La otel merge, dar nu grozav.Si pana nu i-am facut un sasiu care sa-i sustina axa z era de nefolosit la neferoase si oteluri.
Link spre comentariu

Salut,Problema desi deranjanta se poate remedia usor daca se cupleaza din start variatorul pe turatie maxima si se baga intr-un variator separat, care se poate construi usor pentru motoare electrice cu perii.Cu stima.

Link spre comentariu

Salut. Eu nu mă pricep la electronică, dar așa cum zice și radu cnc, ar merge pus un variator suplimentar iar dremelul lăsat la puterea maximă. Eventual, poate ar merge și o pedală pentru controlul turației.În altă ordine de idei, garanție, garanție și iar garanție. Cu ceva tupeu poate se reușește și un retur pentru respectivul produs și banii înapoi. Și după aceea salt în tabăra cealaltă, la Proxxon. :d

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator pisica matache

Sunt in cautarea unei multifunctionale,pe care o voi folosi in special la cablaje.Tot citind pe aici,am vazut ca se discuta despre doua marci.Asa ca cer si eu ceva pareri,pentru a ma putea decide intre doua modele,FBS 12/E de la Proxxon,respectiv Dremel 300.Desigur sunt receptiv la alte propuneri,daca se incadrteaza ca pret pana in 200 lei.Multumesc anticipat pentru orice sugestie.

Link spre comentariu

Va rog dati-mi un sfat pentru problema mea, imi pun mari sperante in forumul acesta.Ce sa fac? ...

Am dat varianta cu variatorul suplimentar deoarece am patit-o eu la mine la atelier cand variatorul de tensiune, pedala, de Dremel-ul mare era in priza si cand am sudat cu un aparat de sudura cu transformator, pedala s-a distrus si nu mergea decat pe turatia maxima.
Link spre comentariu

Salut eu am si modelul la 12V si cel la 220V de la Proxxon sfatul meu este sa o iei pe cea la 220V pt. ca este mai puternica chiar daca este mai scumpa .Daca vrei varianta la 12V trebuie sa iei si alimentatorul si ajungi la aceesi bani.Daca te gandesti sa-i faci tu alimentator vezi sa nu aibe tensiune stabilizata pt. ca nu o sa-ti mearga regulatorul de turatie de pe ea acesta fiind cu un tiristor si daca are tensiune stabilizata merge in 0-max. indiferent de pozitia pot. de reglaj.Traf+punte fara cond. de filtraj.

Link spre comentariu

Salut eu am si modelul la 12V si cel la 220V de la Proxxon sfatul meu este sa o iei pe cea la 220V pt. ca este mai puternica chiar daca este mai scumpa .Daca vrei varianta la 12V trebuie sa iei si alimentatorul si ajungi la aceesi bani.Daca te gandesti sa-i faci tu alimentator vezi sa nu aibe tensiune stabilizata pt. ca nu o sa-ti mearga regulatorul de turatie de pe ea acesta fiind cu un tiristor si daca are tensiune stabilizata merge in 0-max. indiferent de pozitia pot. de reglaj.Traf+punte fara cond. de filtraj.

Sint total deacord sant scule bune ,le am pe amandoua si sant foarte multumit in special de aia la 220v.Cu cilindru de smirghel ascut cutitele.Am si 2 de la alte firme dar nu se compara cu Proxxon.Atasez si o fotografie cu frezele mele ca sa stii ca vorbesc in cunostinta.

post-32747-139829405117_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări