Vizitator djdanyx Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Salutare. Am 2 boxe , cam de 200-250 wats , home-made si difuzoarele (bassii), cand dau volum, se aud urat. M-am tot gandit ce are si am scos tweeter-ul afara. Se aude mult mai bine, tiand cont ca pe gaura la tweeter iasa aer la greu. Bassu are diametru de 12" si o aerisire foarte mica, diametru de 3-4 cm. Stie cineva daca trebuie sa calculez ceva pentru a da aerisire la niste boxe sau pot sa dau asa la plezneala ? (ceea ce nu cred)Help pls Link spre comentariu
gabiferaru Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 iasa aer la greuSa inteleg ca boxele tale produc aer (la greu)? Link spre comentariu
Vizitator djdanyx Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 nu, deci am dedus ca nu are destula aerisire . dupa cum am zis are o gaurica la basu de 200 wats .. si iasa aer pe gaura de la tweeter, normal si merge bine si bassu nu se mai aude urat cand scot tweeteru... si vreau sa-i mai dau niste aerisiri... si deaia intrebam Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 scrie aici, in prima faza, tipul "bass-ului" si dimensiunile interioare ale incintei in cm, latime x adancime x inaltime... asta ar fi un inceput.incinta (rezonatorul Helmholtz) e in momentul asta acordata prea sus, ea fiind ineficienta sub frecventa de acordaj si d-aia suna ca o cacao... ceea ce faci tu cand scoti tweeter-ul e sa-i maresti suprafata "portului" si, implicit masa aerului din "el"... frecventa de acordaj a unei incinte (rezonator) este dependenta de aria suprafetei portului in cauza si masa aerului din port, mai pe scurt de lungimea lui...presimt ca rezolvarea la tine se va face experimentand cu diverse dimensiuni, incepand cu a mari, putin cate putin gaura de montaj existenta a portului, experimentand cu diverse lungimi de tub pentru orificiul respectiv (as recomanda ceva tuburi din carton), urmand ca la sfarsit sa montezi un tub standard din comert. cauta inainte prin magazine si noteaza diametrele de montaj ale tuburilor pe care le gasesti, sa nu dai gauri aiurea... Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 "Aerisirea" aia se numeşte port de bas reflex. Măsoară-i dimensiunile (lungime şi diametru interior) şi postează-le aici. Link spre comentariu
Vizitator djdanyx Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Am masurat asa:Volum interior: 82080 cm3Lungimea = 36 cmLatimea = 30 cmInaltimea = 76 cmDiametrul difuzorului (basului) este de 30 cm.*Edit: Gaura de aerisire are diametru de 5 cm. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Da de ce trebuie sa aerisesti boxele ? Au facut mucegai sau igrasie ? Mai bine schimbi difuzoarele de bas.....cu unele la care nu trebuie aerisire Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 PORT se numeste, POOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRT, nu aerisire, "aerisire" e aia de la veceu, pe unde ese odoarea... cateodata cred ca unii chiar va bateti joc... cred ca ti s-a spus de 7 ori... spune-i port de la englezescul ported, sau macar ventilatie de la englezescul vented... macar atat. Link spre comentariu
Vizitator djdanyx Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 mda eu am facut postul pentru cineva care stie si vrea si poate sa ma ajute , nu ca sa-si gaseasca toti sa faca misto..vreau sa-i fac aerisire nenea (port) pentru ca suna bassu rau , fiindca suprafara port-ului e foarte mica in comparatie cu puterea difuzorului. Link spre comentariu
bographics Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Este normal sa se auda aerul cum iese prin acea "gaura".Ideal ar fi sa montezi un tub de bass reflex, curbat la ambele capete, de cca 8-10 cm diametru, si in functie de lungimea lui vei obtine o frecventa mai mica sau mai mare de acrodaj a incintei. Cu alte cuvinte sunetul care va iesi prin "port" se va auzi mai gros (daca tubul este lung) sau mai subtire (daca tubul este mai scurt). Desigur ca pentru rezultate optime este nevoie de mai mult de atat (calcule, experimentari, etc.).Zi-ne mai multe despre difuzor: marca/model, putere, SPL, Fs, in principiu tot ce gasesti despre el.Din ce sunt facute boxele? Poti pune niste poze? Esti sigur ca incinta nu "rasufla" pe nicaieri (este perfect etansa), inclusiv pe la suruburile cu care este prins difuzorul? In interior exista material fonoabsorbant? Link spre comentariu
Vizitator djdanyx Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Este normal sa se auda aerul cum iese prin acea "gaura".Ideal ar fi sa montezi un tub de bass reflex, curbat la ambele capete, de cca 8-10 cm diametru, si in functie de lungimea lui vei obtine o frecventa mai mica sau mai mare de acrodaj a incintei. Cu alte cuvinte sunetul care va iesi prin "port" se va auzi mai gros (daca tubul este lung) sau mai subtire (daca tubul este mai scurt). Desigur ca pentru rezultate optime este nevoie de mai mult de atat (calcule, experimentari, etc.).Zi-ne mai multe despre difuzor: marca/model, putere, SPL, Fs, in principiu tot ce gasesti despre el.Din ce sunt facute boxele? Poti pune niste poze? Esti sigur ca incinta nu "rasufla" pe nicaieri (este perfect etansa), inclusiv pe la suruburile cu care este prins difuzorul? In interior exista material fonoabsorbant?Am sa pun indata si niste poze. Boxele sunt facute din lemn.Despre difuzor nu pot sa va zic decat ca are in jur de 200 wats. Le am de mult si nu mai am nici eticheta pe magnet nimic. Incinta este indesata pe dinauntru cu burete.Putin aer scapa pe langa tweeter.:-?? Link spre comentariu
Vizitator djdanyx Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Am facut si o poza : http://img155.imageshack.us/img155/9602/dsc02875l.jpg Link spre comentariu
Vizitator djdanyx Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 PS: m-am uitat pe un bass care mai are eticheta si scrie 280W (Peak) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum