Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

memoria eeprom centrala Ariston Micro Genus Plus 24 MI

Vizitator nume

Postări Recomandate

Am o centrala termica Ariston Micro Genus Plus 24 MI cu tiraj natural care de la o vreme am constatat ca nu mai incalzeste suficient.Am modificat pozitia termostatului de la 3 la 4, 5, 6 degeaba, mai sus de 46 grade nu incalzeste apa care pleaca in circuitul caloriferelor.Pe apa calda nu e nici o problema.Mi/a spus cineva ca e vorba de memoria eeprom si mi/a recomandat sa o inlocuiesc deoarece e separata de placa electronica.Problema e ca nimeni nu vinde in Romania (eu nu am gasit) numai memoria eeprom, toti vand placa electronica cu totul si mai pun si manopera in pret oricum.Cum rezolv problema, ma puteti ajuta?Am si dificultati financiare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• condensator

1

Vizitator nume

Atunci poate ma ajutati sa pacalesc sonda, senzorul, ceva, astfel incat atunci cand se sesizeaza 46 grade si se da comanda de oprire termostat de fapt in circuitul de apa calda incalzire al centralei sa fie 60 de grade.(sa scot partial sonda din locas? dar nu cunosc cu ce am deaface).

Link spre comentariu
Vizitator nume

Pentru cei ce ajung in situatia mea:

Intrucat nu m/am descurcat sa gasesc o memorie eeprom pt. centrala mea, asa cum mi/a recomqandat cineva pe alt forum, nici alte solutii salvatoare nu am primit, am aplicat ideea proprie.

Dupa ce am inteles ca centrala are 2 sonde (una pe tur si una pe retur, in partea de sus a conductelor, dar nu cea din capat, aia e altceva), si mai ales dupa ce mi/am dat seama in ce constau aceste sonde (sonda e un senzor, la exterior metalic cred, din care pleaca 2 fire, el sta lipit de conducta prin intermediul unei clema elastice dubla din metal) le/am scos de la locul lor deoarece nu ai spatiu de manevra acolo, ies f. usor, si le/am fixat aproape de baza conductelor, nu inainte de a introduce un izolator intre sonda si teava (eu am folosit foita de ziar pusa in vreo 10, cu cat e mai groasa izolatia, arzatorul va fi mai mut timp deschis deci apa se va incalzi la o temp. mai mare indiferent ca termomentrul centralei va arata tot 46).

Acuma creierul centralei o opreste tot la 46 de grade fara sa stie ca senzorii lui il mint. :d

Singurul aspect de care trebuie sa se tina seama e ca izolatia care se introduce intre senzori si conducte sa nu fie asa eficienta incat sa fiarba apa in centrala, mare atentie, faceti asta cand sunteti liberi, stati cateva ore acasa si urmariti/o.

Sa ne fie de folos tuturor celor care nu ne permitem sa chemam serviceul pt. o lucrare agreata de institutiile abilitate dar care costa in jur de 1000 lei.

Link spre comentariu
  • 11 ani mai târziu...

Curat murdar. :d

Sa fii sanatos si tu si familia ta. Gandesti real logic si te duce capul. Felicitari si, dupa mai bine de un deceniu, eu iti multumesc f. f. mult.:n1

Ce mai conteaza eepromul versus toata placa, pe langa toata mafia in/la orice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări