Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indicator presiune ulei

mkreszan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• diaconuliviu

1

• mkreszan

1

e vorba de o membrana cu arc care apasa pe un bimetal cu un capat fix iar pe celalalt avind o platina (un contact) prin el trece curentul pentru ceas. Tot pe el e infasurata o rezistenta inseriata cu acel contact si cu ceasul..pe masura ce presiunea creste, creste si forta de arcuire a acelui bimetal, rezistenta trebuind sa stea sub tensiune mai mult pina la incalzirea bimetalului atit cit sa deschida contactul. La incalzire contactul se deschide, lamela se raceste..iar face contact..etc, totul cu o frecventa dependenta de acea tensionare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

am descoperit in "Manualul electricianului auto - pentru scoli profesionale", EDP 1989, la pagina 350 un paragraf cu "reglarea indicatorului de presiune a uleiului de ungere":"....la inceputul zonei I (rosu) indicatia zero, iar curentul 0,06A, intre zona I si II (sosu-albastru) indicatia 1,8at si curentul 0,12A, iar la sfarsitul zonei III (negru), indicatia 5at si curentul 0,18A"facand un grafic, mi-a rezultat ca la 0,45at sunt 75mA si la 0,7at sunt 83,5mA...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări