Vizitator flopir Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Sigur nu esti paranormal... Cel mai probabil ai un cablaj intrerupt sau PIC-ul nu este configurat corect pentru cristalul folosit.... Link spre comentariu
messu Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Nu stiu ce sa mai zic...Si eu am suspectat o problema de cablaj, dar n-am identificat-o. Cablajul e cel mai simplu din lume asa ca nu-mi dau seama unde se poate ascunde o problema. De configurat eu cred ca uC e bine configurat. Mai am sa incerc cu un quatz mai mic, dupa care simt ca am epuizat solutiile...Sper sa-mi fac timp de Carciun, ca doar d-asta sint sarbatorile Link spre comentariu
crispus Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Poti pune niste poze cu cablajul... Cel mai probabil e o problema de hardware.Asigura-te sa fie infipte bine componentele in placa, sa nu se comporte terminalele ca antene...Cu un 16f84a nu am reusit sa-l fac sa functioneze la 20MHz, asta pe breadboard sau cablaj de test. La viteze mai mici merge fara probleme. Link spre comentariu
messu Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Pai "vrea"16F84A la 20 Mhz? Nu e cam mult pentru el ?877A merge sigur la 20 MHz, ca l-am probat. O sa incerc neaparat o frecventa mai mica sa vad ce se intampla.Altfel e adevarat ca are multi pini "in aer" dar nu m-am gandit ca ar fi o problema si ca ar putea sa se comporte ca antene... O sa vad... Link spre comentariu
crispus Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Conform datasheet-urilor:16f84a: Operating speed: DC - 20 MHz clock inputDC - 200 ns instruction cyclePIC16F877A:Operating speed: DC – 20 MHz clock inputDC – 200 ns instruction cycleNu ma refeream la pinii care raman neconectati, ci la condensatori si quartz de exemplu, terminalele sa fie cat mai scurte si sa fie bagate pana in placa, sa nu ramana pe afara... De asta ziceam sa pui o poza cu cablajul...Nu stiu foarte multe despre compatibilitate electromagnetica, dar stiu ca la frecvente mari, componentele ar trebui sa fie cat mai bine "infipte" in placa.Nu e neaparat sa fie asta, dar merita verificat. Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Si eu suspectez probleme hard; mai mult, eu cred ca ai probleme cu masa sistemului (VSS). Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 1. Vezi ce scrie pe microprocesor, poate sa fie in datasheet ca merge pana la 20 MHz dar el sa fie un procesor care sa mearga numai la 4 MHz asa cum la PIC16F84 este scris in datascheet ca merge pana la 10MHz, dar sunt unele care merg pana la 4 MHz. De obicei in denumire se pune si o cifra care spune frecventa PIC16F84A-20I/P sau PIC16F84-04/P Link spre comentariu
messu Postat Decembrie 23, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2010 De mer merge sigur la 20 MHz ca l-am probat. Am facut un cod mic cu 4 leduri si un buzzer la 20 de MHz si a mers OK.Pe el scrie ca e PIC16F877A-20I/P.O sa fac si o poza la cablaj o sa verific si traseele (a 20-a oara) si o sa schimb si frecventa la ceas. Doamne ajuta... Link spre comentariu
messu Postat Decembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Traseele sint OK. Le-am (re)verificat.Azi trec pe un quart de 4Mhz si va spun ce si cum...Cablajul arata ca in fotogarfiile atasate. E rau ? Trebuie modificat ? Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Cablajul pare OK, da' fara schema e greu sa-ti zica cineva daca "legaturile" sunt bune.Nu-mi dau seama daca condensatorul mare e pus inainte de 7805 sau dupa. Eu as fi pus condensatorul de 100 nf intre + si - chiar sub pic, desi nu-i obligatoriu.Poti sa verifici daca oscilatorul merge si cat de stabil e (e cam greu, ca-ti trebuie osciloscop)? Link spre comentariu
messu Postat Decembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Condensatorul mare e inainte de 7805.Atasez o schema a cablajului (de calitata jalnica), ... dar n-am alta ...Osciloscop n-am :((Mai investighez, si patram legatura. Multumesc pentru ajutor !Carciun Fericit ! Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Mie mi se pare totul OK. Asa ca nu mai am nici o idee; eventual verificat inca o data ca toti pinii sunt corect definiti in program (nu lasa intrari neconectate; daca ai pini nefolositi, defineste-i ca iesiri).Singura sugestie - conecteaza MCLR la VDD printr-o rezistenta, nu direct (cum pare din schema/cablaj), sa n-ai probleme cand vrei sa resetezi circuitul (banui ca la asta e bun butonul ala cu fire portocaliu si negru). Link spre comentariu
puiu Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 1. De regula circuitul de masa si Vdd se face mai gros, ca sa nu apara probleme. Verifica circuitul de masa daca este peste tot si daca nu apare vre-o rezistenta in el. S-ar putea sa fie de la oscilator, de aiai se comporta asa cind apropii mana. Apropo nu ai spus daca ai incercat si cu cuvantul de pregramare 0x3F3A. Link spre comentariu
messu Postat Decembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Azi am pus un quart de 4 MHz. Tot nimic. Mi-am pierdut rabdarea si o sa le dau dracului. Chiar daca n-am reusit nimic va multumesc mult pentru bunavointa de a ma ajuta .Toate cele bune ! Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Ai activat cumva LVP (low voltage programming)?Daca da, vazi notele de la pagina 134 din data sheet: RB3 should not be allowed to float if LVPis enabled. An external pull-down deviceshould be used to default the device tonormal operating mode. If RB3 floatshigh, the PIC16F87X device will enterProgramming mode.LE Am vazut intre timp ca LVP e dezactivat. Acum chiar nu mai am idei. :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum