manolo Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 La rugamintea unui coleg de forum ,prezint modul meu de realizare a carcaselor.Facind o noua statie de lipit,m-am gindit sa schimb si vechea carcasa a Weller-ului ,care m-a servit timp de 20 ani si sper sa functioneze in continuare.Arata cam asa:Mie dimineata la cafea imi vin ideile,asa ca am facut un "proiect"Cum am zis si in titlu folosesc komatex ,in cazul de fata de 4mm,se poate decupa si cu un cater,fiind un material plastic oarecum expandat si suprafetele netede,amanunte ,procurare de la geplast.ro ,preturile fiind aceptabile.In colturile desenului ,faceti mici "impunsaturi" cu ajutorul unui ac ,pentru a se opri lama caterului,primele treceri ale caterului (2-3)facetile fara a apasa excesiv ,se va forma un sant si in continuare merge si fara linie.Carcasa incepe sa prinda contur 1 Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 manolo, jos palaria ! Totusi, komatex-ul asta nu e prea moale...adica daca iti pica cutia de pe masa se faca tandari ?PS : De unde l-ai cumparat? Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Frumos, felicitari. Ca sa imi fac o idee ce pret pe mp are Komatex-ul ? Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Carcasa inainte de chituire,am pus si niste baghete opritoare pentru panourile de fata ,care vor fi inclinate,placa de baza este din parchet de 7mm.Am dat si chitul ,pe la imbinari,pe locurile zgiriate,ciupite etc.locurile de imbinare cu holsuri au fost gaurite si verificate.Si operatia de slefuire cu smirghel de apa ,plecind de la granulatie de 300 pina la 800.Si carcasa data cu sprit chit(obligatoriu) ,am adaugat si cutiuta buretelui ,facuta din cablaj,la fel si sertarasul.Daca nu se mai obsearva ,"defecte" se poate trece la vopsit si lacuit(la mine "cabina de vopsit" este pe balcon) acum fiind frig ,tin carcasa si sprayurile pe calorifer .si apoi trec la actiune,dati vopseaua si lacul de la o distanta de minim 30cm ,oricum nu iese din prima mina,evitati astfel scurgerile ,lasati pe balcon circa 30-45 min si aducetile pe calorifer pentru o ora ,doua. 1 Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Din 2006, pe un forum de computere si jocuri : Vand komatex (PVC) - (suprafata mata) culoare ALB orice dimensiune si orice grosimePreturi pe metru patrat :Grosime Pret2mm - 40 RON3mm - 54 RON4mm - 74 RON5mm - 83 RON6mm - 97.5 RON Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Sa continuam ,scuze voi raspunde la toate intrebarile,ceva scule folosite,neaparat si o linie metalica , niste burghie conice pentru gauri de diametru mai mare,un circular ajuta la taieri.Smirghel si divere suporturi aferente,cind folositi pe cel de apa,un burete dur sau pluta se impune,pentru a nu zgiria materialul cu suportul.Diversi adezivi:Chit auto(normal,fara fibra de sticla)sprit chit -cel mai bun Novol (am incercat si altele ,fara scucces) vopsea si lac. 1 Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Si statia finalizata:Si cele doua surori "lipicioase" gata de lucru:Acum asa...nu o luati ca o lauda de sine ,dar dupa ce am realizat "o carcasa" care printre altele cuprinde si multa electronica,realizarea unei carcase de sursa,statie de lipit ,multitester etc. nu mi se mai par asa de grele,lucrate ingrijit si precis si mai ales multa rabdare ,va duce la realizarea unui lucru frumos.Succesuri intinse! 1 Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Citeva raspunsuri,komatexul este luat de la geplast.ro ,vedeti pe gogu adresa,telefoane ,se vinde pe inaltimea foii orice lungime (minim 10 cm) pret in functie de grosime ,circa 25-30 ron mp.au si colorat ,o vizita in zona Fundeni,va va lamuri, oricum este cel mai ieftin ,mai exista un material asemanator forex ,dar este mai casant.Nu am facut test de "scapat" cred ca in functie de greutate pot aparea unele "bube" dar fiind un material "prietenos" se poate lipi,inlocui bucata stricata ,revopsi.Facut carcasa este destul de rezistent zic eu. Link spre comentariu
Vizitator cata2 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Nenea manolo...ar trebuii sa le spui baietilor si secretul lipirii acestui material.....factor x parca... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Komatexul il numeam plastic din cazeina si se lipea cu solutie de cloroform+span de plastic din plexi.Inca mai traia batranul,inaugura canale si combinate;ce vremuri domle,ce vremuri...nu umblau astia sa-i puna oasele in bat. Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 16, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Nu fac afaceri cu carcase ,e mult de bibilit ,nu se merita ,factor X este un accelerator,intaritor pentru super glue ,dar merge si fara ,acolo mai sint si alti adezivi ,la barcuta am lucrat 7 luni. Link spre comentariu
mariandmd Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Bravo si felicitari.... uite asa mai invat si eu cate ceva Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Domnule Manolo barcuta aia de nadit arata mult prea bine Bravo ! Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Domnule Manolo barcuta aia de nadit arata mult prea bine Bravo !Multam,cu rabdare multaaaa ,culmea si mie imi place Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 17, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Bravo si felicitari.... uite asa mai invat si eu cate cevaEi lasa ,ca nu uit cind ai facut primul "dulap"(barcuta) din panouri publicitare Praktiker ,dar...daca treci la o cafea ,poate iti mai zic niste mici "bibiluri." Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum