Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru pasiv stop medii

Vizitator Multumesc Anticipat

Postări Recomandate

Buna ziua. Am gasit pe web o schema foarte simpla despre cum sa construiesti un filtru (la semnal mic, de preamplificator) care sa taie din intensitatea sunetelor de frecvente medii. Se numeste filtru taie banda in dublu T si are 3 rezistori si 3 condensatori. Schema este insotita si de o formula prin care sa calculezi valorile resistorilor si a condensatorilor in functie de frecventa pe care o doresti diminuata. Nu exista exemple ale acestor valori, iar parerile despre eficienta filtrului la anumite valori ale rezistorilor si capacitorilor sunt foarte variate. Imi amintesc cind eram copli am construit acest filtru taie medii dintr-o schema gasita in revista TEHNIUM din acea vreme ( prin anii 84-88) si a functionat exact cum mi-am dorit, reusind sa tai sunetele medii (1000Hz) foarte bine, astfel imbunatatind sunetele joase si inalte. Poate cineva sa-mi recomande niste valori pentru rezistori si capacitori in acest circuit dublu T care sa functioneze bine pentru a diminua frecventa de 1000Hz? Multumesc tuturor celor care citesc acest mesaj si pot raspunde.

Schema despre care spuneam este aici: http://www.circuiteelectrice.ro/curent- ... stop-banda

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Multumesc mult. Vroiam niste valori exacte care sa mearga bine din experienta celor care au incercat. Stiam ca formula este in link. Am incercat citeva valori si dupa parerea mea sunetul se imbunatateste considerabil pentru joase si inalte la R1=R2=1.5 kohm, R3= 820 ohm, C1=C2= 100 nF, C3=200 nF. O zi buna tuturor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări