Vizitator Multumesc Anticipat Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Buna ziua. Am gasit pe web o schema foarte simpla despre cum sa construiesti un filtru (la semnal mic, de preamplificator) care sa taie din intensitatea sunetelor de frecvente medii. Se numeste filtru taie banda in dublu T si are 3 rezistori si 3 condensatori. Schema este insotita si de o formula prin care sa calculezi valorile resistorilor si a condensatorilor in functie de frecventa pe care o doresti diminuata. Nu exista exemple ale acestor valori, iar parerile despre eficienta filtrului la anumite valori ale rezistorilor si capacitorilor sunt foarte variate. Imi amintesc cind eram copli am construit acest filtru taie medii dintr-o schema gasita in revista TEHNIUM din acea vreme ( prin anii 84-88) si a functionat exact cum mi-am dorit, reusind sa tai sunetele medii (1000Hz) foarte bine, astfel imbunatatind sunetele joase si inalte. Poate cineva sa-mi recomande niste valori pentru rezistori si capacitori in acest circuit dublu T care sa functioneze bine pentru a diminua frecventa de 1000Hz? Multumesc tuturor celor care citesc acest mesaj si pot raspunde. Schema despre care spuneam este aici: http://www.circuiteelectrice.ro/curent- ... stop-banda Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Fix în linkul pe care l-ai dat ai formula de calcul. Link spre comentariu
Vizitator Multumesc Anticipat Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Multumesc mult. Vroiam niste valori exacte care sa mearga bine din experienta celor care au incercat. Stiam ca formula este in link. Am incercat citeva valori si dupa parerea mea sunetul se imbunatateste considerabil pentru joase si inalte la R1=R2=1.5 kohm, R3= 820 ohm, C1=C2= 100 nF, C3=200 nF. O zi buna tuturor. Link spre comentariu
Vizitator Multumesc Anticipat Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 Scuze! Trebuie sa corectez ce am scris mai sus. C1=200 nF, iar C2=C3=100 nF. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Dupa ce calculezi cu formula de acolo, poti tatona experimental valorile componentelor, pina iti place cum suna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum