Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baston electric

adi_0106

Postări Recomandate

Vizitator crya21

salut,as vrea sa construiesc un dispozitiv cu care sa reusesc sa practic "pescuitul electric":) adica cu care sa reusesc sa electrucutez pestii incat sa ii aduc la suprafata.problema e ca nu prea ma pricep la electronica,si as dori putin ajutor,adica daca poate cineva sa imi spuna cum sa construiesc acest dispozitiv,pe o baterie de 12v 100A.multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

6

• The Stressmaker

5

• remus68

4

• bmxdany

4

salut,as vrea sa construiesc un dispozitiv cu care sa reusesc sa practic "pescuitul electric":) adica cu care sa reusesc sa electrucutez pestii incat sa ii aduc la suprafata.

Uite o schema testata!

problema e ca nu prea ma pricep la electronica

Norocul bietilor pesti. Nu, nu este nici o problema ca nu te pricepi, este chiar foarte bine! Sper sa nici nu ajungi sa te pricepi vreodata. Adica pentru un amarat de peste tu vrei sa omori o gramada de puiet?! Cum poti sa fii in halul asta de imoral?

Citeste cu atentie:

Art. 32. - În scopul exercit?rii vân?torii în condi?ii de etic? vân?toreasc? ?i de protec?ie a vânatului, sunt interzise:

[...]

t) utilizarea curentului electric, aparaturii electronice capabile s? ucid?, explozibililor, curselor ?i capcanelor de orice fel, otr?vurilor, narcoticelor ?i armelor neomologate pentru vân?toare în România

Art. 34. - (1) Constituie infrac?iune de braconaj ?i se pedepse?te cu închisoare de la 1 an la 3 ani sau cu amend? de la 5.000.000 lei la 25.000.000 lei c?utarea, urm?rirea, h?ituirea, uciderea, r?nirea sau capturarea vânatului sau orice alt? activitate având drept scop dobândirea acestuia, dac? fapta a fost s?vâr?it?:

[...]

d) prin utilizarea curentului electric, explozibililor, otr?vurilor, narcoticelor, aparaturii electronice, a capcanelor care pun în pericol via?a oamenilor ?i a animalelor, a armelor, altfel decât ?inute în mân?, ?i a altor arme decât cele omologate pentru vân?toare în România.

Rog un moderator sa stearga mizeria asta peste cateva zile.

Link spre comentariu

Un sistem de electrosocuri se poate construi din 3 bateri de telefon de prferabil litium polimer sunt mai usoare , un ridicator de tensiune de pana la 1-2kw ce incarca un condensator, in pararel cu condensatorul se afla un spark-gap (asta e inseriat cu o bobina ) cand tensiunea creste mult apare o descarcare ce sunteaza spark-gapul , condensatorul descarcandu-se pe bobina .Cel mai greu de facut ar fi secundarul bobinei ce ar trebui sa tina la 20kv si ar trebui sa fie de dimensiuni mici ....practic toata schema ar fi un tesla coil dar de dimensiuni mai mici si lucrand la frecvente mici , sa simta ala tensiuea , nu numai flama

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator GEMINI

Pai am eu niste scheme pentru asa ceva inclusiv cablaje,e drept nu le-am realizat niciodata am un baston original si merge la fel de original :))

Link spre comentariu

exista aparate din astea de electrosocuri gata facute, sunt legale, am vazut in magazinul unirea pe la arme de vanatoare/spray paralizant, etc.. Au si o tablita pe maner care previne curentarea utilizatorului.Pentru solutii DiY, o varianta ar fi cu un condensator incarcat (cum sunt cele din apartele foto care incarca blitul), sau varianta mai interesanta este cu ajutorul unei bobine de inductie auto (exista si unele mai mici care se pun in continuarea bujiei, ce deservesc doar o sigura bujie asta pt a elimina distribuitorul de inalta tensiune, La ora actuala toate masinile pe benzina moderne au bobine individuale pt fiecare bujie, ca dimensiune sunt cilindrice ~ fi 30mm, si 100-200mm lungime) - 12V iti mai trebuie, si un "ruptor" (fie mecanic, cu un motoras electric, fie electronic ce obtine o frecventa suficienta pentru functionare)

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Am cumparat un electrosoc TYPE 609, care sa defectat si nu stiu ce fel de tranzistoreste. Are in componenta sa doua rezistente, doua diode, doua condensatoare, unul electrolitic iar celalalt ceramic si un tranzistor ce seaman cu un BDeu, dupa care se monteaza transformatorul + condensatorii. Are cineva o schema, un astfel de electrosoc care poate vedea ce tranzistor are?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

sal. daca vrei sa-ti faci unu poti dintr-o camera digitala . scoti blitzu shi pui doua fire legate la doua suruburi. pui totul intr-o cutie shi ai un stun gun. faza e ca nu o sa faca arc (cred) da osa dea un sut destul de puternic :freaza:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări