Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Separare galvanica a portului paralel

Vizitator cata88pl

Postări Recomandate

Vizitator cata88pl

Bună seara. Am de creat un proiect şi anume placa cu circuite a unui automat de băuturi răcoritoare, creat pe o placă de test. Pentru acest proiect, circuitul trebuie legat la un pc prin portul paralel. Mă puteţi ajuta cu separarea galvanică a portului paralel? Că nu aş vrea ca din cauza unui scurt sau din alte motive să ajungă la placa de bază tensiuni periculoase. Nu voi folosii mai mult de 10-12 pini ai portului, decât cei 8 de date şi poate câţiva de status. Separarea galvanică se poate face undeva pe parcursul cablului paralel? Ca să nu încarc şi mai mult placa de test. Şi aşa parcă prea mică. Mulţumesc mult. Cu stimă, Cătălin Mihai.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

• marinescug

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incearca totusi sa lucrezi pe seriala, sunt circuite dedicate acstui scop si s-a mai dezbatut pe aici.E mai simplu pe seriala pentru ca semnalele sunt "clare" ca directie, nu ai pini bidirectionali.

Link spre comentariu
Vizitator cata88pl

Multumesc pentru raspunsuri.Trebuie sa folosesc portul paralel, asta e una din specificatiile proiectului.Inca o problema, cum se face numaratorul de bani cu bistabili?Ca eu din calc prin portul paralel apas pe un buton care sa corespunda monezilor respectiv bancnotelor si nu vrea sa fac verificarea direct din softul cu care o sa introduc intrarile si pe care or sa se vada iesiriele.MUltumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări