Vizitator cata88pl Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Bună seara. Am de creat un proiect şi anume placa cu circuite a unui automat de băuturi răcoritoare, creat pe o placă de test. Pentru acest proiect, circuitul trebuie legat la un pc prin portul paralel. Mă puteţi ajuta cu separarea galvanică a portului paralel? Că nu aş vrea ca din cauza unui scurt sau din alte motive să ajungă la placa de bază tensiuni periculoase. Nu voi folosii mai mult de 10-12 pini ai portului, decât cei 8 de date şi poate câţiva de status. Separarea galvanică se poate face undeva pe parcursul cablului paralel? Ca să nu încarc şi mai mult placa de test. Şi aşa parcă prea mică. Mulţumesc mult. Cu stimă, Cătălin Mihai. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Arunca o privire aici si vei gasi ceea ce te intereseaza (Eng): http://www.epanorama.net/circuits/parallel_output.html . Separarea galvanica o poti construi in carcasa conectorului dinspre PC, daca este suficient de mare. Sa ai in minte limitarile de frecventa ale optocuplorului la alegerea vitezei maxime de transmisie prin portul paralel. Link spre comentariu
marinescug Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Incearca totusi sa lucrezi pe seriala, sunt circuite dedicate acstui scop si s-a mai dezbatut pe aici.E mai simplu pe seriala pentru ca semnalele sunt "clare" ca directie, nu ai pini bidirectionali. Link spre comentariu
Vizitator cata88pl Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Multumesc pentru raspunsuri.Trebuie sa folosesc portul paralel, asta e una din specificatiile proiectului.Inca o problema, cum se face numaratorul de bani cu bistabili?Ca eu din calc prin portul paralel apas pe un buton care sa corespunda monezilor respectiv bancnotelor si nu vrea sa fac verificarea direct din softul cu care o sa introduc intrarile si pe care or sa se vada iesiriele.MUltumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum