Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator pt amplificator

emill_sorin

Postări Recomandate

Buna, Am un transformator , care l-am schitat in poza de mai jos , si doresc sa il folosesc la un amplificator. Problema este ca nu stiu ce kit a-si putea cumpara , sau sa il construiesc ( ceva mai simplu). M-am gandit ca pot s ii fac un stabilizator cu un LM317, ceva de acest gen, dar nu stiu care este GND . Daca are careva o idee o atept .... MS :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alecsandru90

5

• wally_gatter

4

• gica70

3

• emill_sorin

3

Top autori în acest subiect

intai dezleaga firele toate sa nu fie in contact direct una cu cealalta , , sa presupunem ca alea de la 220~ le stii , verifica cu un tester de continuitate care fire apartin unei infasurari , pe urma faci masuratorile doar intre firele infasurarii , si repeti operatia cu toate infasurarile .. pe urma mai vb despre ce ai putea face cu acel transformator.. ar fi fte bine sa dai si niste dimensiuni ale tolelor.. sau daca poti vedea lita cu care sunt bobinate si poti aproxuima ochiometric spune cam ce diametre au infasurarile... sa ai spor

Link spre comentariu

ce am reusit sa fac in aceasta seara a fost sa le desfac , si la lef la 220 sa fac cateva masuratori , maine o sa fac si o poza a lui , este un model mai vechi, dar dupa aspect si greutate pare ceva serios :da , din cate stiu a fost luat de pe un tilaj , ceva de genul acesta. In acea poza am pus si masuratorile care mi-au dat (am luat fir cu fir, pe culori) culorile sunt aceleas ca in desen... o sa mai fac cercetari si maine... la ora aceasta nu mai circula oltii si amperi sunt la nani :nebunrau:

Link spre comentariu

buna Am facut dinou ceva masurator, pe cre vreau sa le postez , in spernta c o sa ii dau de cap. Am masurat si continuitatea, care am notat-o cu OK . L-am masurat si in si am atasat in poza 1.3, lita la ochiometru cred ca are intre 0.5 mm si 1 mm destul de groasa . Ca si greutate are 2 kg.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am si eu o intrebare , si pentru a nu deschide alt topic , o pun aici , am un traf, un singur secundar cu urmatoarele iesiri masa-6-10-12-16-18-24 ,e masiv , cred ca are peste 3 kg intrebarea este cum pot alimenta un kit care cere tensiune simetrica , care o sa fie masa? ramane tot asta? un cablu pe 24v , altu pe 12v si unu pe masa , masa ramane tot aceiasi ? mai am nevoie diode ?(inafara de puntea kitului?) multumesc

Link spre comentariu

tensiuni de alimentare ale kitului :intre +/-12.5Vcc si +/-30Vcc+/-12Vac dupa punte cred ca ca ar iesi +/-15Vcc puntea e de 6 amperi(traful are sarma groasa , cred ca duce 6 amperi lejer)intrebarea e : masa ramane aceiasi ? care iesiri si cum le leg ? multumesc pentru rabdarespre exemplu la un traf cu doua infasurari 12-0-12 intre 12-12 is 24vla mine intre masa si 24 is 24v , intrebarea ar fi : in cazul meu masa ia locul minusului? si infasurarea de 12v o folosesc ca masa?

Link spre comentariu

nu vroiam sa ma apuc sa leg , sa fac vreo tampenie :nebunrau: am vazut la un magazin de electronice un traf de 12-0-12 5 amperi , faza e ca avea sarma subtire tare , ca dimensiune era aproape jumatate , ca greutate aproximez vreo 500 grame(cred ca era chinezesc) si cu banii care ar fi trebuie sa ii dau pe ala , imi cumpar un corector de ton , multumesc inca o data pentru raspunsuri

Link spre comentariu

"am vazut la un magazin de electronice un traf de 12-0-12 5 amperi". Da, ai dreptate, poti fi indus in eroare; de aceea am sa-ti spun ce si cum!. Daca privim numai traful si are acele tensiuni alternative se spune, in cazul tau, 0, 12 si 24Vca. Dupa redresare, deci in cc, tot in cazul tau, se spune -12 (sau cat iese dupa redresare si filtrare), 0 si +12Vcc sau mai pe scurt alimentare diferentiala +/- 12V cc. Cred ca nu este gresit daca spui si 0, 12 si 24Vcc dar asa nu mai iese in evidenta alimentarea diferentiala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări